USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?2016 Yılı Sivas İçin Çok Daha İyi Olacak?

?2016 Yılı Sivas İçin Çok Daha İyi Olacak?

?2016 Yılı Sivas İçin Çok Daha İyi Olacak?
11-12-2015 16:56
Google News


2015 yılında önemli gelişmeler yaşandığını belirten Şahin, 2016 yılının Sivas için çok daha iyi geçeceğini belirterek; ‘2016 yılı inşallah Sivas için çok daha iyi olacak. 2016 yılında hem üniversite yolunda, hem sanayi bölgeleri yolunda hem Kızılırmak Projesi yolunda büyük çalışmalar olacaktır. 2019’a kadar da Sivas için ve Türkiye için büyük bir kalkınma dönemi olacaktır. Sivaslı ve Türk milleti geleceğe umutla bakmaya devam edecek.’

ERSAN ARSLAN

AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, 2015 yılındaki gelişmeler ve 2016 yılına ilişkin düşüncelerini gazetemizle paylaştı. AK Parti’nin 14 yıllık iktidarı döneminde Sivas’ın önemli hizmetler aldığını ve birçok alanda altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Şahin, 2015 yılında kent için önemli gelişmeler yaşandığını, bu gelişmelerle birlikte 2016 yılının Sivas için çok daha iyi geçeceğini söyledi.

2015 yılında seçim süreçleri dolayısıyla çok önemli icraatlar yapılamadığını ancak Sivas’ta birçok projenin tamamlandığını, birçok projenin ise hazırlıklarının yapıldığını belirten Şahin, bu çalışmalardan bazıları hakkında bilgi verdi.

Şahin, şu ifadeleri kullandı:

‘2015 yılı, iki tane seçim olması hasebiyle çok icraat yapılan bir hüviyet göstermedi. Ama biz Sivas olarak bu süreçte belirli işlere başladık, belirli işleri tamamladık. Özellikle Hastane tamamlandı ve 19 Ekim’de hizmete açıldı. Et Entegre tesisi hizmete açıldı ve koordinatör atandı. İnşallah 2016 yılı itibariyle de kesime başlayacak. Şuanda personel atamaları devam ediyor. 112 çağrı merkezimizde şuanda itfaiyemiz hizmet veriyor. Diğer acil çağrı merkezleri de oraya taşınacak. O da bu yılın hizmete açılanlarından oldu. Gemerek Barajı su iletim hatlarıyla birlikte 200 milyon lirayı bulacak büyük bir proje. Onun ihalesi yapıldı, ödeneği çıktı. İnşallah önümüzdeki yıl da barajımızın temelini atmak için bir programımız olacak. Divriği Ulu Camii restorasyon ihalesi yapıldı, Divriği Kalesi’nin ihalesi yapıldı. 22 milyon lira civarında Divriği’de restorasyon ve iyileştirme çalışmalarıyla ilgili projeler devreye girdi. Şarkışla-Kangal arası Altınyayla’dan geçecek olan yolun Şarkışla-Altınyayla bölümünün ihalesi yapıldı. Yol olarak bu da 2015 yılının yeni projelerinden birisi. Belediyemiz Mevlana tüneli ile ilgili ihale noktasında. Kızılırmak Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. 2. OSB ile ilgili imar çalışmaları devam ediyor. Onun dışında devam etmekte olan Geminbeli Tüneli, Divriği-Karayün yolu, yine aynı şekilde Sivas Malatya yolu, devam ediyor. Yeni temeli atılan barajlarımız oldu, hizmete açılan barajlarımız oldu. Dolayısıyla hem sulama alanında hem de kırsal kalkınma alanında, 2015 yılında kazanımlarımız oldu. Özellikle tarım, kırsal kalkınma ve TKDK alanında Sivas 2015 yılında en çok projesi geçen ve hibe alan il oldu. Bu noktalarda Sivas, 2015 yılını kazançlı geçirdi. Hem altyapı olarak hem tesis anlamında hem de yetişmiş insan anlamında bir aşamaya geldi. Bundan sonraki yıllar Sivas için daha rahat ve kolay olacak. Artık tren raya girdi ve hızla yoluna devam ediyor. Hızlı tren ile ilgili geçtiğimiz sene başında bazı belirsizlikler vardı. Onlar açığa kavuştu. Kredi yurtlarla ilgili yeni yurt temelleri atıldı ve yeni yurtlarımız açıldı. Üniversitemizin öğrenci sayısı 54 bine ulaştı. Dolayısıyla Sivas, birçok alanda ivme kazandı. İş Kur bünyesinde 10 binden fazla kişi Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında istihdam edildi. Dolayısıyla Sivas’ta işsizliğe çözüm anlamında İş Kur’da devreye girmek suretiyle Sivas’a bir kaynak aktarımı sağlandı. Yeni kütüphanemiz hizmete açıldı. TOKİ’nin toplu konutları bitti. Tuzlugöl’de 224 konut yapılıyor, bunların 184’ü emeklilere verilecek. Emeklilere verilecek konut sayısı ile ilgili TOKİ ile görüşmeler var. Yeni konutlarla bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. TOKİ’nin Sivas’ta emeklilere yönelik daha fazla iş yapmasını istiyoruz.’

‘BAŞBAKANIMIZIN VERDİĞİ

MÜJDELER HAYATA GEÇECEK’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2015 yılında Sivas’a önemli müjdeler verdiğini de hatırlatan AK Parti İl Başkanı Av. Ziya Şahin, 2. Üniversite, 2. OSB, Kızılırmak Projesi, Hayvancılık Desteklemeleri, Kuzey Çevreyolu gibi projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Şahin; ‘Başbakanımız 13 Şubat 2015’te bizim kongremize iştirak etti. Orada 7 civarında müjde verdi. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi, Hayvancılık Teşviki ki bu konudaki çalışmalar detaylı olarak devam ediyor. Sivas hayvancılık teşviki noktasında önemli bir katkı alıyor. Kızılırmak Projesi, Hızlı Tren’in hızlandırılması, Kuzey Çevreyolu da başbakanımızın Sivas’a müjdelerindendi. Dolayısıyla bunların hepsi devam ediyor. Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ni önemsiyoruz. Çünkü kanunla kuruluyor. Meclis şuan normal yasama gündemine geçtiği için bu konu hızlanacak. Altyapı çalışmaları kurumlar arasında devam ediyor ama kanun noktasında hızlanacak. Hızlı Trenin süresinde yetişmesi için gayretimiz var. İnşallah 2018 yılının başında Hızlı Treni Sivas’a getirme gayretindeyiz. Hızlı Tren, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, 2. OSB, bunlar Sivas’ı büyütecek ve büyükşehir yapacak projeler. Biz, Sivas’ta istihdamı artırarak, çalışan, üreten nüfusu artırarak büyükşehir olmak istiyoruz. O sebeple de 2. OSB, aynı şekilde 2. Üniversite ve hızlı trenin sağlayacağı sirkülasyon ilimize büyük katkı sağlayacak. Tabi Kızılırmak Projesi Sivas’ı bir marka şehir yapacak.

İlçelerimizde de gerek hastaneler, okullar, yurtlar, karayolları, adliye binaları, kaymakamlık binaları gibi bütün alanlarda çalışmalar var. Yeni yapılar var, yapılmakta olan projeler var. Bunlar ilçelerimizi de hem görünüm bakımından hem de ekonomi bakımından oldukça destekliyorlar. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte bunların üzerine koyarak devam edeceğiz.

Yıldız Dağı bu sene biraz daha işlevsel olacak. Geçtiğimiz dönemde karayollarına bakan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Feridun Bilgin ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne atanan hemşerimiz İsmail Kartal, sayın bakanımız ve milletvekillerimizin de gayretleriyle Özel İdare yol ağında olan 300 kilometrelik bir bölüm karayolları yol ağına alındı. Tabi Sıcak Çermik’ten Yıldız Dağı’na bir yol ağı var, yine Tozanlı Vadisi’nden Doğanşar’a uzanan bir yol ağı var, Alacahan-Gürün arası bir yol ağı var. Bu çalışmalardan Yıldız Dağı ve Sıcak çermik arasında yapılacak yol çalışmasıyla da birlikte Sıcak Çermik-Yıldız-Havaalanı arasında bir turizm alanı oluşacak. Sivas’ta, kış turizmi, kongre turizmi ve kaplıca turizmi gelişmiş olacak. Bu sene Yıldız Dağı’na iç ve dış turist bekliyoruz.’

‘2016 YILI SİVAS İÇİN

ÇOK DAHA İYİ OLACAK’

2016 yılının ise Sivas için çok daha iyi geçeceğini belirten Şahin, 2019’a kadar olan sürecin hem Sivas’ın hem de Türkiye’nin kalkınma dönemi olacağını söyledi.

Tüm Sivaslılara, Türk halkına, İslam âlemine ve insanlığa mutlu ve huzurlu bir yıl dileyen Şahin, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘2016 yılı inşallah Sivas için çok daha iyi olacak. Zira geçtiğimiz süreçte, 14 Yıllık iktidarı boyunca AK Parti Sivas’a çok önemli hizmetler yaptı, çok altyapı yatırımı yaptı. Gerek genel hizmetler, gerek yerel hizmetler bakımından 1238 köyümüzün hepsine belirli şekilde altyapı yatırımları yapıldı. Köylerimiz daha yaşanır hale getirildi. İl merkezi ve ilçelerimizde altyapı problemleri çözüldü. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte ilimizin daha çok yatırım alması mümkün. Diğer illerden sermaye gelmesi mümkün... Hem 1. OSB, hem 2. OSB’miz, Şarkışla Entegre Havancılık Organize Sanayi Bölgemiz, yine Bostankaya’ya yapılmasını planladığımız Lojistik Köy projemiz bu süreçte ilimize büyük katkı sağlayacak. 2016 yılında hem üniversite yolunda, hem sanayi bölgeleri yolunda hem Kızılırmak Projesi yolunda büyük çalışmalar olacaktır. 2019’a kadar da Sivas için ve Türkiye için büyük bir kalkınma dönemi olacaktır. Sivaslı ve Türk milleti geleceğe umutla bakmaya devam edecek.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!