USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Engellilere Bin Kişilik Kontenjan

Engellilere Bin Kişilik Kontenjan

Engellilere Bin Kişilik Kontenjan
25-12-2015 16:49
Google News


Engellilere yönelik bin kişilik bir kontenjan geldiğini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Nurettin Köksal, bu kontenjanı bazı kurumlara dağıttıklarını, özellikle Cumhuriyet Üniversitesinde istihdam edilen engellilerin hem çalışıp hem rehabilitasyon göreceğini vurguladı. 30 Aralık Çarşamba günü başvuruların sona ereceğini vurgulayan Köksal, 2016 yılının Ocak ayında iş başı yapacaklarını, Nisan ayında ise sona ereceğini söyledi. Ayrıca 3 ayda bir engelli maaşı alan birinin sadece çalıştığı süreç içerisinde maaşının kesileceğini, bu aylarda her ay asgari ücret alacağını ve iş sonunda yine eski haline döneceğini de sözlerine ekledi.

SERCAN ÇETİNEL

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Sivas İl Müdürü Nurettin Köksal, toplum yararına proje kapsamında gerçekleştirecekleri önemli projeleri tek tek basınla paylaştı. Engellilere yönelik bin kişilik bir kontenjan geldiğini söyleyen Köksal, bu kişileri çeşitli kurumlarda görev vereceklerini söyledi. Özellikle Cumhuriyet Üniversitesi’nde görev alacak engellilerin, orada hem park, bahçe ve temizlik işlerinde çalışacağını hem de rehabilitasyon göreceklerini vurgulayan Köksal, ayrıca ‘her okulun engellisi var’ projesi ile mahallede ki okullarda istihdam sağlayacaklarını belirtti.

Başvuruların 30 Aralık 2015 Çarşamba günü sona ereceğini söyleyen Köksal, 11 Ocak 2016 tarihinde iş başı yapacaklarını ve 29 Nisan 2016 tarihinde ise işlerinin sona ereceğini belirtti.

İŞKUR İl Müdürü Köksal, engellilerin devletten 3 ayda bir maaş aldıklarını ve bu tarz bir işe girdiklerinde bu maaşlarının kesileceğinden korktuklarını söyledi.

Köksal, ‘işe giren engelli bireylerin maaşları ömür boyu kesilmeyecek. Şuan 3 ayda bir maaş alıyorlar. Bu işe girdiklerinde 4 aylık bir süreç için engelli maaşı almayacaklar. Fakat bu 4 aylık süreçte her ay asgari ücret maaş alacaklar. Nisan ayında iş sona erdiği zaman engelli maaşı devam edecek’ dedi.

‘BİN KİŞİLİK KONTENJAN’

Toplum yararına proje kapsamında gerçekleştirilen bin kişilik kontenjan hakkında detaylara değinen Köksal şunları kaydetti:

‘Bin kişilik toplum yararına proje kapsamında kontenjan geldi. Bu kontenjanların alınmasında Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ın çok büyük gayretleri var. Bu gayretlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu bin kişilik kontenjanın ilçelerimize dağılımını yaptık. İlçelerde Kaymakamlıklara, Milli Eğitim Müdürlüklerine, merkezde de Milli Eğitim Müdürlüğüne, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğüne ve Cumhuriyet Üniversitesi’ne kontenjan verdik. Bu seneki bin kişilik toplum yararına projemiz 29 Nisan 2016 tarihinde sona erecek, kısa süreli olan yaklaşık 4 aylık bir çalışma olacak. Bu çalışmadan dolayı daha önceden de çok sayıda kontenjan alındığı için, hemen hemen il ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşların eksiği kalmadı. Dolayısıyla bu bin kişilik kontenjanı ağırlıklı olarak engelli kardeşlerimize ayırdık. Çalışmak isteyen, çalışabilir düzeyde olan tüm engelli kardeşlerimizi ilçelerde kaymakamlıklara, illerde ise İŞKUR İl Müdürlüğüne müracaat etmelerini bekliyoruz. Müracaat tarihimiz 30 Aralık 2015 Çarşamba günü sona erecektir. Dolayısıyla ilanın bitiminden önce müracaat etmelerini bekliyoruz. Bu bin kişilik toplum yararına proje müracaatlarımız başlamış durumda. Bunların iş başı çalışmaları 11 Ocak 2016 olarak belirlendi. 29 Nisan 2016 tarihinde işleri sona erecek.

‘ENGELLİLER İÇİN ÜNİVERSİTE ÖNEMLİ’

Engelli bireyleri üniversitede geçici istihdam edeceklerini söyleyen Köksal, Türkiye’de bir ilke imza atacaklarını söyledi. Bu projeye çok önem verdiği dile getiren Köksal, toplum yararına proje kapsamında engelli bireyler, hem çalışacaklarını hem de üniversitede görevli hocalardan rehabilitasyon göreceklerini söyledi. Bu durumun engelli bireyler için çok faydalı bir çalışma olacağını vurgulayan Köksal şu ifadeleri kullandı:

‘Özellikle il merkezimizde Cumhuriyet Üniversitesi’nde çalışacak engelli kardeşlerimizin daha çok faydalanmasını düşündüğümüz bir projemiz var. Bu toplum yararına proje kapsamında rehabilitasyon ağırlıklı, çalışma ağırlıklı gibi bir çalışma düşünüyoruz. Bu Türkiye’de bir ilk olacak. Hem Üniversitemizin temizlik işlerinde, park bahçe işlerinde çalışacaklar hem de üniversitemizin değerli hocaları ile birlikte rehabilitasyon görecekler. Bu kendileri için çok faydalı olacak. Ben bu çalışmayı önemsiyorum. Engelli kardeşlerimiz özellikle Cumhuriyet Üniversitesi’nde yapacağımız projeye müracaatları bekliyorum.’

‘HER OKULUN ENGELLİSİ VAR’

‘Her okulun engellisi var’ projesi ile Türkiye’de yine bir ilki gerçekleştireceklerini söyleyen Köksal, engellileri üniversite dışında kendi mahallelerindeki okullarda iş başı yaptıracaklarını söyledi. Böylece her okulun bir engellisi olmuş olacak diyen Köksal, şöyle devam etti:

‘Yine Milli Eğitim Müdürlüğüne almayı düşündüğümüz toplum yararına projede bu sefer, yine engelli kardeşlerimize öncelik tanıyacağız. Bunu da ‘Her okulun engellisi var’ projesi kapsamında değerlendiriyoruz. Bu da yine Türkiye’de bir ilk olacak. Çalışmak isteyen, çalışma düzeyinde olan tüm engelli kardeşlerimizi, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün projesine de müracaat etmelerini bekliyoruz. Mahallelerinde ki okullarda bu arkadaşlarımızı görevlendireceğiz. Dolayısıyla her okulun bir engellisi olmuş olacak. Velilerimiz kendi mahallesindeki engellisine sahip çıkmış olacak.’

‘SİDEMİR SİVAS’IN LOKOMOTİFİ OLACAK’

Toplum yararına proje kapsamında SİDEMİR işçileri yönelik de bir uygulama olacağını fakat işçiler ile anlaşma sağlanması sonrası bu durumun ortadan kalktığını söyleyen Köksal, ‘SİDEMİR Sivas’ta lokomotif olacak bir iş yeri’ ifadelerini kullanarak sözlerini şöyle noktaladı:

‘Yine bu projede SİDEMİR içlileri için bir kontenjan ayırmıştık ama SİDEMİR ile yapılan anlaşma sonucunda, bu sorumluluk kalkmış oldu. Bu bizim için çok önemli konu. SİDEMİR Sivas için çok kritik bir kuruluş. Sivas’ta TÜDEMSAŞ’tan sonra en büyük kuruluşlarımızdan birisi, inşallah çok kısa bir zaman sürede çalışma barışı sağlandığı takdirde, orada üç vardiyalı sistemle yaklaşık bin kişinin çalışabileceği bir işyeri olacak. SİDEMİR Sivas’ta lokomotif olacak bir iş yeri. Bu katkılarından dolayı bakanlarımıza, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Oradaki işçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Çatışmayı değil çalışmayı istiyoruz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!