USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Projeler Start Alacak

Projeler Start Alacak

Projeler Start Alacak
30-12-2015 17:16
Google News


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın 2015 yılını değerlendirdi, 2016 yılında önemli projelerin start alacağını ve bunların bir çoğunun tamamlanacağını söyledi. Aydın; Kale, Eski Sanayi, Mevlana Tüneli, Kepenek Meydanı, Yeni Karşıyaka Köprüsü, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Karşıyaka ve Kardeşler Ormanı Mesire Alanı, TOKİ ve ÖZBELSAN Konut projeleri ve Esentepe Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili önemli bilgiler verdi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi. Aydın toplantıda, 2015 yılında gerçekleştirilen çalışmalar ve 2016’da hayata geçirilecek projeler hakkında bilgi verdi. Toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları Mahir Kuzucu ve Hasan Karaman ile kentteki basın yayın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kahvaltının ardından ilk olarak 2015 yılında gerçekleştirilen proje ve çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Aydın daha sonra 2016 yılında devam edecek ve başlayacak bazı yeni proje ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

KUZEY TRAFİK AKSI VE

MEVLANA TÜNELİ PROJESİ

2016 yılında hayata geçirilecek en önemli projelerden bir tanesinin kuzey trafik aksı ve Mevlana Tüneli Projesi olduğunu belirten Aydın, tünel delme çalışmalarının birkaç gün içerisinde başlayacağını söyledi.

Aydın; ‘Kuzey Trafik aksı özellikle bizim için çok önemli. Bazı projeler şehrin bütün ulaşım aksını etkiliyor. Öyle ki Bölge Hastanesi’nin etkisi Sivas Lisesi Kavşağı’na oluyor, 50. Yıl Kavşağı’na oluyor. Hatta kent meydanına olabiliyor. Böyle bakmamız lazım. Bu kapsamda biz 2016 yılı içerisinde Sivas’ın mevcut kent meydanının kuzeyinde kalacak şekilde bir ringi tamamlamayı arzu ediyoruz. Belki, tünel kısmı 2017’ye sarkacak ama en azından 2017’de bu tamamlanmış olacak.

Stadyum bölgesi, yani okullar bölgesinden başlayan bir ana arter tekrar yeni hastane kavşağına kadar, kesintisiz bir şekilde şehir merkezine girmeden bir ringi tamamlamış olacağız. Bu bize toplu taşımda büyük kolaylıklar sağlayacak, bu kent merkezindeki trafiğin ve kavşakların rahatlamasını sağlayacak.

Karayollarının içerisinden geçecek bir bağlantımız var. Bu konuda karayolları ile anlaştık. Projesi inşallah hazırlanıyor. 2016’da tamamlamayı hedefliyoruz. Bu çalışma asıl stadyum için gerekli. Stadyum yarın açıldığında buraya gidecek tek yol çevre yolu. Diğer bağlantı yok. İşte bu yolu stadyum açılana kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Diğer önemli kısım ise Mevlana Tüneli. Tünel çıkışını direkt Yeni Mahalle Kavşağı’na bağlayacağız. Biz burada mülkiyetlerle ilgili 18’inci madde uygulamasını tamamladık. Dolayısıyla burada mülkiyetler çözülmüş oldu. Sadece enkaz bedellerini yıkacağımız zaman vatandaşlarımıza ödeyeceğiz. Bu yolun açılması için de 2016’da çalışmalarımızı başlatacağız. Tünelimizin de ihalesini yaptık. Şuan şantiye kuruluyor. Birkaç içerisinde de fiziki olarak tüneli delme çalışmaları başlayacak. Tünel girişinde yaklaşık 10-12 tane evi boşalttık ve başka yere naklettik. Mülkiyet ile ilgili bizi engelleyecek bir sorun kalmadı. Bu proje Sivas Belediyesi tarihinde tek kalemde yapılan en büyük proje. İnşallah 2017’de burayı hizmete açmayı hedefliyoruz. Buradan devam ediyoruz ve Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün bulunduğu noktaya geliyoruz ve bu kavşaktan hastaneye uzanacak bir bağlantı yapacağız. Bu çalışma ile ilgili hem valimizle hem özel idaremizle görüşmelerimizi tamamladık. Herhangi bir engel gözükmüyor. İnşallah burayı da arkadaşlar 2016 yılı itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz.’ İfadelerini kullandı.

KARŞIYAKA’YA YENİ KÖPRÜ

Bir diğer önemli projenin ise Karşıyaka’ya ulaşımın sağlanacağı yeni köprü ve kavşak düzenlemesi projesi olduğunu belirten Başkan Aydın, bu köprü ve kavşağın DSİ kavşağının bulunduğu noktadan başlayıp Kızılırmak üzerinden geçerek Karşıyaka’ya uzanacağını söyledi.

Aydın; ‘2016 yılında bizim için ulaşım anlamındaki önemli projelerden bir tanesi de Karşıyaka’ya yapacağımız yeni köprü. Tarihi köprüyü biz geçici olarak açtık ama ilgili kurumlar orayı tekrar kapattılar. Bu anlamda Karşıyaka’nın ve eski Kayseri yolu üzerindeki köylerin ulaşımında sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Burada yeni bir yol aksı belirledik. DSİ Bölge Müdürlüğü’nün önündeki kavşaktan askeri alanın köşesinden uzanan çevreyolunun altından direkt geçen ve Kızılırmak üzerindeki köprüyle karşıya ulaşan, oradan da mevcut tarihi köprünün yanından eski Kayseri yoluna uzanan bir hattan oluşuyor bu proje. Bu projenin köprü kısmını inşallah özel idaremiz kanalıyla, köprülü kavşak yani çevre yolunun altından geçen kavşağı da karayolları kanalıyla yapmak üzere diğer kısımlarını da belediyemiz olarak bizler tamamlayacağız.’ Dedi.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve bulvar ile birlikte Kızılırmak üzerine yapılacak yeni köprü projesinin de 2016 yılı içerisinde başlayacağını belirten Başkan Aydın, köprü için proje yarışması düzenlendiğini söyleyerek bu konuda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Aydın; ‘Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı projemiz de ulaşım alanında çok önemli. Üniversitenin direkt Yenişehir kavşağına bağlanacağı bir proje… Bu projenin bir kısmı kısmen hizmete açıldı. Bunun üzerinde iki tane tıkanma noktası var. Birisi Kızılırmak üzerindeki köprü, bir diğeri de çevre yolu ile çakışan köprülü kavşak konusunda hem Ulaştırma Bakanlığımızla hem genel müdürlüğümüzle görüşüyoruz. Proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah o kısmı Karayolları Genel Müdürlüğümüz gerçekleştirecek. Kızılırmak üzerine yapılacak köprüyle ilgili bir yarışma projesi başlattık. Buraya yapılan köprünün prestijli bir köprü olmasını arzu ediyoruz. Bizden sonraki nesillerin korumaya değer bulacağı bir eser olmasını arzu ediyoruz. Bu bakımdan ulusal bir yarışma projesi başlattık. Geçen hafta jüri toplantısını gerçekleştirdik. Birçok üniversiteden akademisyenlerimiz, hocalarımızı bu komisyonda yer alıyorlar. İnşallah yarışma ile ilgili şartnameler, gerekli hazırlıklar tamamlandı ve yarışma süreci yakın zamanda resmen başlayacak. İnanıyorum ki birçok güzel proje çıkacak ve bizde bunların içinden en güzel olanını seçip, Kızılırmak’ın üzerine o projeyi yapacağız.’ Şeklinde konuştu.

KALE PROJESİ…

2016 yılında çalışmaları başlayacak en önemli projelerden bir diğerinin ise Kale Projesi olduğunu belirten Başkan Aydın, projenin Anıtlar Kurulu’nun onayına sunulduğunu söyledi. Proje ve çalışmalar hakkında bilgi veren Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘Kale Projesi bizim için önemli bir proje. Kale yıllardır hep konuşulur ama hiçbir aşama kaydedilemezdi. Buranın kamulaştırmasını son noktasına getirdik. Artık mülkiyetle ilgili büyük bir sorunumuz kalmadı. İnşallah, şuan kalenin doğu ve kısmen güneydoğu kısmı yeniden turizme yönelik yapılaşacağı kısmı… Tamamen Sivas konaklarını, eski Sivas mimarisini yansıtan içerisinde ticareti de olan yani bedestenleri, arastaları da olan güzel bir proje. Şuan bu proje ile ilgili Anıtlar Kurulu’nun onayı gerekiyor. Proje Anıtlar Kurulu’na sunuldu. Üzerinde ufak tefek değişiklikler olacak. Biz burayı Sivas’ın turizm alanı olarak hayata geçmesini arzu ediyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. Gök Medrese ile Ulu Cami’yi bütünleştirmek istiyoruz. Bu anlamda büyük bir aşama kaydettiğimizi söyleyebilirim. Bu projenin batı kısmında da yol genişletme çalışmasını başlattık. Bu burada hiçbir prosedürü atlamadık.’

KARŞIYAKA MESİRE ALANI

2016 yılında hayata geçirilecek Karşıyaka Mesire alanı projesi hakkında da bilgiler veren Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Bu projemizi hazırladık. Şehrimizin güneyinde olacak bir proje. Bunun tepesinde hâkim noktasında da bin kişilik birçok amaçlı salon yapacağız. Sivas’ın buna ihtiyacı var. 300-500 kişide sorun olmuyor ama 500’a aşan bir programı Sivas’ta gerçekleştirmekte zorlanıyoruz. Tamamen o doğallığı bozmayacak şekilde, üzeri yeşil alan olacak şekilde, yani kısmen gömüde olan birçok amaçlı salon olacak.’ İfadelerini kullandı.

KARDEŞLER MESİRE ALANI

Bir diğer mesire alanı projesinin ise Kardeşler Ormanlığı’nda hayata geçirileceğini belirten Başkan Aydın; ‘Kardeşler Ormanlık alanı belediyemize geçti. Şuan bakanlıkla proje ile alakalı çalışmalarımız var. Onlardan tabii ki onay almamız gereken kısımlar var. 2016-2017-2018 yıllarında peyderpey burada gerçekleştireceğimiz çalışma ile Paşabahçe’nin alternatifi olacak bir mesire alanını şehrimize kazandıracağız.’ Dedi.

KEPENEK MEYDANI PROJESİ

Nüfus Müdürlüğü’nün taşınması ile birlikte Kepenek Meydanı Projesi’nin önünün de açıldığını belirten Başkan Aydın, 2016 yılında projenin başlayacağını söyledi.

Aydın; ‘Eski Adliye Binası’nın olduğu bölgede artık mülkiyetlerle ilgili bir sorun kalmadı. Bu bölgeye yeni bir meydan kazandırmak istiyoruz. Hem tarihi Valilik binamızın arka yüzünün de ortaya çıkması adına hem de şehir merkezindeki o meydan güzelliğini daha da genişletmek adına attığımız bir adım. Adliye binasını daha önce yıkmıştık, lojmanları yıkmıştık ve en son nüfusun olduğu bina kalmıştı. Orayla ilgili de sorunlar çözüldü. Nüfus Müdürlüğü yeni bir yere taşındı. Sayın Valimiz bu konuda bize çok destek oluyor. Bize gelen bilgiye göre de yeni yılın ilk haftasında orada kalan birimler de yeni yerlerine taşınmış olacaklar. Biz oraya yer altına otopark ve üzerine de bir meydan olacak şekilde bir projeyi 2016 yılında başlatıp inşallah tamamlamayı arzuluyoruz.’ Şeklinde konuştu.

ESKİ SANAYİ PROJESİ

Başkan Aydın, Eski Sanayi Projesi ile ilgili de son aşamaya geldiğini söyledi. Projenin ve tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Aydın, mülkiyet sahiplerinin de desteği ile burada prestij bir projenin hayata geçirileceğini söyledi.

Aydın; ‘Eski Sanayi’de projemiz tamamlandı. Bütün hesaplamalarımız bitti. Bundan sonra eski sanayide bizim inşallah destekleyecek olan özel mülkiyet sahipleri ile önemli bir yol kat edeceğiz. Ön de 4 tane blok var. Bu blokların uçlarındaki ticaret, yani bürolar. Ortadakiler, 1+1-2+1 karma yapı şeklinde olacak. Home Ofis olarak da, konut olarak da kullanılabilir. Arka kısma geçtiğimiz zaman orayı bir site şeklinde planladık ve ticaret alanı ile ilgili bağını kopardık. Arkada 9, önde 4 blok var. Bu şekilde projemiz her şeyiyle, hesapları ile tamam. Hiçbir eksiğimiz kalmadı. Gerçekten üzerinde çok yoğun emek sarf ettiğimiz bir proje. Bu projenin hızlanması tabi sadece bizim isteğimizle olacak bir şey değil. Biz şunu arzu ediyoruz. Burada hem vatandaşlarımız öncelikli olarak kazansın hem Sivas kazansın. Belediye olarak biz gerekli fedakârlığı yaptık, yine yapalım. Ama çoğunluğun kabul ettiği kısımlarda azınlık, ayak diremesin. İnşallah öyle bir şey olmaz diye ümit ediyorum.’ Dedi.

HALFELİK KAVŞAĞINA

ALT GEÇİT PROJESİ…

2016 yılında Atatürk Caddesi’nin Halifelik Kavşağı noktasındaki trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak yeni bir projeyi de hayata geçireceklerini belirten Aydın, Halifelik Kavşağı’nda altgeçit düzenlemesi yapılacağını ve buradaki trafik ışıklarını kaldırarak transit geçiş verileceğini söyledi.

Aydın; ‘Şuan yeni hastanenin de devreye girmesi ile Halifelik Köprüsü Kavşağı en sıkıntılı kavşakların başında yer alıyor. Biz burada 2016 yılı için bir proje başlattık. Biz burada ışıkları tamamen kaldıracağız. Aksu’nun güneyinden ve kuzeyinden, yani iki yakasından trafiği direkt geçiş olarak alta alacağız, üstten geçen trafik de ışıklı kavşak da beklemeden direkt geçecek. Yani bu alanda iki tane alt geçit 2016 yılında programımızda olan bir proje. Dolayısıyla bu projenin çalışma aşamasında yaklaşık 1 ay - 45 gün kadar trafikte aksama olacak. Şimdiden rica ediyorum. Yapılan hizmeti 2. Plana atacak şekilde olaylara bakmayalım.’

ESENTEPE KENTSEL

DÖNÜŞÜM PROJESİ

2016’da Esentepe Kentsel Dönüşüm ile ilgili proje çalışmalarının da başlayacağını belirten Aydın;

‘Esentepe Kentsel Dönüşüm Projesi hızla devam ediyor. Bununla ilgili proje parası özel bir hesaba aktarıldı. Ön taslak çalışmaları yapılmıştı zaten. Ama bununla ilgili asıl proje çalışmaları da yakın zamanda başlayacak. Dolayısıyla Esentepe Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili süreç hızlı bir şekilde devam ediyor.’ İfadelerini kullandı.

TOKİ VE ÖZBELSAN

KONUT PROJELERİ

2016 çalışmaları kapsamında hayata geçirilecek yeni TOKİ ve ÖZBELSAN konut projelerine de değinen Başkan Aydın, bu projelerin emekliler ve dar gelirlilere yönelik devam edeceğini söyledi.

Aydın; ‘TOKİ ile 224 konut projesi devam ediyor. Yeni görüşmelerimiz neticesinde, burada sayın bakanımız ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum; ilave 1000 konut ile ilgili çalışmalar da yakın zamanda başlayacak. Bu emeklilerimize yönelik bir konut projesi olacak. Ama bin, bin, şeklinde de bu devam edecek. Bu şekilde ihtiyaç ne kadarsa o kadar ucuz konut üretmeye devam edeceğiz. Burada yine önemli bir şeyi sizinle paylaşmak isterim. ÖZBELSAN şirketimiz kanalıyla da 400 konutluk projeyi başlattık, proje çalışması şuan yürüyor. İnşaatına da ilkbahar da başlayacağız. Asgari ücret ve altında geliri olan vatandaşlarımız bu projelere müracaat edecek.’ Dedi.

DİĞER ÇALIŞMALAR…

2016 yılında hayata geçirilecek diğer çalışmalara da değinen Aydın, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Küçük Sanayi Sitesi çalışmalarımız devam ediyor. Kuzey Çevreyolu Projesi ile ilgili 2016’da proje çalışmaları, 2017’de uygulama başlayacak. Kızılırmak Projesi ile ilgili yine bir yarışma projesi başlattık. Bununla ilgili jüri toplantımızı gerçekleştirdik. Yarışma takvimi belirlendi ve inşallah 2016’nın ortalarına kadar projemiz tamamen ortaya çıkmış olacak ve ondan sonra uygulama aşamaları devam edecek. Paşabahçe yolu devam ediyor. Paşabahçe’ye bir etap daha bu sene ilave edeceğiz. Hızlı Tren Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.’

Başkan Aydın değerlendirmelerinin ardında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!