USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meslek Liselerine Yeni Darbe

Meslek Liselerine Yeni Darbe

Meslek Liselerine Yeni Darbe
11-01-2016 10:47
Google News


STK’lar olarak mesleki eğitimin önemine ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yaparak gençlerimi mesleki eğitime yönlendirmeyi amaçladıklarını belirten Demirgil, ‘YÖK’ün almış olduğu bu kararın iptali için gerek Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı, gerekse Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun gerekli çalışmaları başlatacağına inanıyoruz’ dedi.

RUHİ DEMİR

YÖK skandal bir karara imza atarak, meslek liselerinin kendi alanlarında bir bölümü tercih ettiğinde aldıkları ek puan uygulamasını kaldırma kararı aldı. Alınan bu karara karşı bir tepki de Sivas Tesviyeciler ve Madeni Sanatkârlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil’den geldi.

YÖK tarafından alınan kararı gazetemize değerlendiren Sivas Tesviyeciler ve Madeni Sanatkarlar Esnaf Odası Başkanı Hakan Demirgil, ‘28 Şubat’ın izleri silinmeye çalışılırken, bu zihniyetin tekrardan ortaya çıkmasına biz STK’lar olarak anlam veremiyoruz. Ülkemiz sanayi bilim ve teknoloji alanında büyük bir atılım içindedir’ dedi.

Demirgil, ‘Ekonomik gelişme sağlamak ve küresel çaptaki bu yarışta ülkemizin ön sıralarda yer alabilmesi için en önemli argümanlardan olan nitelikli ve yetişmiş elaman ihtiyacının giderilmesi hususunda destekleyici ve teşvik edici yatırımların yapılması gerekmektedir. Ülke ekonomisinin en önemli km taşlarından olan esnaf ve sanatkârların yaşamış oldukları en büyük ve ivedilikle çözüme kavuşturulması gereken problemlerin başında yetişmiş ve kalifiye elaman temini geliyor’ ifadelerini kullandı.

STK’lar olarak mesleki eğitimin önemine ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar yaparak gençlerimi mesleki eğitime yönlendirmeyi amaçladıklarını belirten Demirgil, ‘YÖK’ün asli görevlerinden birinin de piyasada yetişmiş ve kalifiye elaman ihtiyacının karşılanması için gençlerin önünü açarak teşvik edici bir misyon yüklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Maalesef YÖK’ün bu misyonun tersi bir istikamette meslek liselerinin kendi alanlarında bir bölümü tercih ettiğinde aldıkları ek puan uygulamasını kaldırma kararı alarak ülkemizin ve gençlerimizin geleceğine set çekmiştir. YÖK’ün almış olduğu bu kararın iptali için gerek Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı, gerekse Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun gerekli çalışmaları başlatacağına inanıyoruz’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!