USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Türkiye Bizim Anamızdır?

?Türkiye Bizim Anamızdır?

?Türkiye Bizim Anamızdır?
15-01-2016 09:16
Google News


Türkiye’nin tüm dünya ülkeleri arasında Kosova’ya en çok yatırım yapan ülke olduğunu belirten Bakan Demiri, ‘Bu yıl Türkiye’de Kosova yılı olarak ilan edildi. Bu durumun aramızda daha iyi yol oluşturacağına inanıyorum. Kosova’yı daha iyi bir yere götürmek için çalışmaktayız. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni anamız olarak görüyoruz. Kosova Cumhuriyeti bizim vatanımızdır, Bosna Hersek Cumhuriyeti bizim anavatanımızdır ama Türkiye Cumhuriyeti bizim anamızdır. Bu yüzden analar kendi çocuklarına sahip çıkmalı. Biz inanıyoruz ki Türkiye her zaman bizim yanımızda olacaktır’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, bir takım temaslarda bulunmak üzere ilimize geldi. Sivaslı iş adamı Hüseyin Kaptan’ın daveti üzerine ilimize gelen Bakan Demiri, Sivas Valisi Âlim Barut’u ziyaret etti.

Valilik ziyaretinde Şeref Defteri’ni de imzalayan Bakan Rasim Demiri, Vali Barut ile bir süre sohbet etti. Ziyarette Vali Barut, iki ülke arasındaki ilişkiler daha iyiye gideceğini belirterek, ‘Daha güzel günleri birlikte göreceğiz. Biz millet olarak her zaman Kosova’nın yanındayız ve Kosova’nın bağımsızlığını kabul eden ilk ülkelerden biriyiz. Aynı şekilde Sivas’ın da Kosova’ya karşı derin bir muhabbeti var, gelinip gidiliyor. Sivaslılar olarak bu ziyaretinden ziyadesiyle memnunuz’ dedi.

Kosova Devlet Bakanı Demiri ise Sivas’ta bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Türkiye’ye kendilerine yaptığı yardımlar için teşekkür etti.

Türkiye’nin tüm dünya ülkeleri arasında Kosova’ya en çok yatırım yapan ülke olduğunu belirten Demiri, ‘Sivas ve Kosova arasında bir köprü oluştu. Bu iş birliğimiz daha farklı alanlarda da gelişecek. Gelecekte kültürel, ekonomik alanlarda büyük yatırımlar yapacağımıza inanıyorum. Kosova çok güvenli bir ülke, güzel yatırımlar yapılabilir. Tüm Sivaslı iş adamlarını Kosova’ya davet ediyorum, gelsinler ve Kosova’nın yatırım yapılabilir bir ülke olduğunu görsünler’ dedi.

Demiri, Kosova’nın çok kültürlü ve dini inanış açısından çok çeşitli bir ülke olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

‘Tüm topluluklarla iyi bir iş birliği içerisindeyiz ve çok güzel bir iletişimimiz var. Türkiye Cumhuriyeti yardımları ve destekleriyle çok güçlüyüz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kosova’daki yatırımlarının gelecekte daha büyüyeceğine inanıyorum. Bu yıl Türkiye'de Kosova yılı olarak ilan edildi. Bu durumun aramızda daha iyi yol oluşturacağına inanıyorum. Kosova’yı daha iyi bir yere götürmek için çalışmaktayız. 100’den fazla ülke bizi ülke olarak kabul etti, Türkiye’nin desteğiyle başka ülkelerinde bizi ülke olarak kabul edeceğine inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti güçlü olduğu sürece hem Kosova hem de tüm balkanlar güçlü olacaktır. Aynı zamanda Boşnak topluluğu da güçlü olacaktır. Boşnaklar Türkiye’yi farklı görüyorlar, çünkü atalarımız buradan gelmektedir. Bu yüzden biz Türkiye Cumhuriyeti’ni anamız olarak görüyoruz. Kosova Cumhuriyeti bizim vatanımızdır, Bosna Hersek Cumhuriyeti bizim anavatanımızdır ama Türkiye Cumhuriyeti bizim anamızdır. Bu yüzden analar kendi çocuklarına sahip çıkmalı. Biz inanıyoruz ki Türkiye her zaman bizim yanımızda olacaktır.’

BAKAN DEMİR’DEN

BELEDİYE’YE ZİYARET

Sivas Kosova Dostluk Platformu'nun düzenlediği programla şehrimize gelen Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, Belediye Başkanı Sami Aydın'ı da makamında ziyaret etti. Kosovalı Bakanı kapıda karşılayan Başkan Aydın, heyetle yakından ilgilenerek ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyarete Kosovalı Devlet Bakanı Demiri’ye Sivas Kosova Dostluk Platformu Başkanı Mehmet Yarar ile Platformun Onursal Başkanı Hüseyin Kaptan eşlik ederken, Belediye Başkan Yardımcıları da hazır bulundu.

Kosova ve Türkiye’nin yakın ilişkiler içinde olan kardeş iki ülke olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, ‘Sivasspor ve Priştine takımı arasında oynanan dostluk sebebiyle Kosova’yı ziyaret etme fırsatı bulmuştum. Sağ olsunlar bizleri çok güzel misafir ettiler. Kosova çok güzel bir ülke, oraya gittiğimiz zaman Türkiye’nin farklı bir bölgesine gitmişim gibi hissettim. Çok sıcakkanlı insanlarla karşılaştık. Her ne kadar farklı ülkeler de olsa, Anadolu kültürü ile Kosova’nın kültürünün örtüştüğünü, birbirine benzediğini gördüm. Biz Kosova’yı bizden bir yer olarak görüyoruz ve umarım bu tür ziyaretlerle bu yakın ilişkiler daha iyi noktalara gelecektir’ dedi.

Sivas’a ilk defa geldiğini kaydeden Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri ise, ‘Bizi çok güzel misafir ediyorlar, burada olduğum için çok mutluyum. Çok sıcakkanlı insanları var. Buradan çok güzel duygularla ayrılacağımıza inanıyorum. Bu ziyaret sadece bir başlangıç, bundan sonra da ilişkilerimiz daha da gelişecektir. Dünya üzerinde bize en çok yardım eden ülke Türkiye ve en önemlisi yapılan bu yardımlar Kosova ekonomisini ayağa kaldırdı. 700 yıllık Osmanlı izlerini hala taşıyoruz ve bu yüzden birbirimize çok benziyoruz.’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’de yaşanan terör olaylarına da değinen Kosovalı Bakan Demiri; ‘Son yaşanan saldırılardan ötürü tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum. İnanıyorum ki Türkiye en kısa zamanda terör sorununu ortadan kaldıracaktır. Çünkü Türkiye çok güçlü bir ülke, Türkiye güçlü olduğu zaman Kosova ve tüm Balkan Coğrafyası güçlü demektir.’ şeklinde konuştu.

Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından Başkan Aydın Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri’ye Sivas’a özgü çeşitli el sanatları ürünlerinden takdim ederken Bakan Demiri ise Başkan Aydın’a Kosova’nın Prizren kentine ait kabartma tablo hediye etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!