USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Hayırlı olsun ?

?Hayırlı olsun ?

?Hayırlı olsun ?
25-05-2013 18:23
Google News


Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ‘Yapamayacağımız şeyleri söylemek bizim için büyük bir vebaldir. Söz verdiğimiz çağrı merkezimiz tamamlandı, bölge hastanesinde çalışmalar devam ediyor, stadyumun temellerini atıyoruz, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin ihalesinin başlatılması ile Yıldız Dağı Kış Sporlar Turizm Merkezi Kamulaştırma işlemlerini başlatmış bulunuyoruz' dedi.

KAAN KARAGUŞ / OĞUZHAN ŞARZEP

Sivas ARENA'nın temeli düzenlenen törenle atıldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uzun yıllardır yapılması beklenen 25 bin kişilik Sivas Arena Stadyumu ve çok amaçlı spor kompleksinin temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni stadyumun Sivas'a ve Sivasspor camiasına hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Sivas-Erzincan çevreyolu üzerinde, Sivasspor kulüp tesislerin karşısındaki 226 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleştirilecek temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Bakan Kılıç, sadece stadyumun temelini atmadıklarını ifade ederek , stadyumla birlikte Sivas'ta 20'ye yakın projenin yapımını da gerçekleştireceklerini ifade etti.

                Hükümetin gözünün kulağının Sivas'ın üzerinde olduğunu, Ankara'nın Sivas'a çok yakından takip ettiğini aktaran Kılıç, 'Zaman zaman sayın Başbakanımız 'Sivas stadında durum ne oldu, ne zaman temel atıyoruz?' gibi cümlelerle bizi yokluyor. Nihayet o temeli bugün atıyoruz. Temelle iş bitmiyor. Müteahhit firmayı sürekli gözetim altında tutacağız. Temel attık gittik ama şantiyeyi müteahhide terk edip gitmek yok. An be an ilerlemeleri sizlerle beraber takip edeceğiz. Attığımız temel güneşin alnında kavrulmayacak. Günden güne, dakika dakika ilerleme raporlarını alacağız' dedi.

                Stadın ihale takviminde bitmesi gereken sürenin 800 gün olduğunu ve bunun uzun bir süre olduğunu dile getiren Kılıç, şunları kaydetti:

                'Bizim bu süreyi biraz aşağıya çekmemiz lazım. Temelini atacağımız eserin ihale edildiği 18 Haziran 2012 itibariyle ihale bedeli KDV dahil 100 milyon lira. Demek ki Sivas Stadyumu bugün ihale edilecek olsa 115-120 milyon liralık projeden söz ediyor olacağız. Yalnızca stadyumla bitmiyor. Sivas'ta 2012 yılı kapsamında gündeme aldığımız projelerimiz var. Bunlardan kısaca söz etmek istiyorum.

                Sivas'a bir spor salonu kazandırıyoruz. İhalesi yapıldı. Kamu ihale kurumuna itiraz edildi. En kısa süre içerisinde Sivas spor salonunun KİK'de ki itirazını gidereceğiz ve hemen sonrasında Sivas'ı bu spor salonu ile buluşturacağız. Sivas merkez ve ilçelerinde 3 ayrı gençlik merkezinin yapımına başlayıp devam edeceğiz. Sivas gençlik merkezinin temelini bugün bu projeyle atıyoruz. Yine çok sayıda sporcu yetiştirmek üzere bir atletizm pistini kazandırdık. Bunun da Sivas'a hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum' dedi.

                Sivas ve ilçelerine çok sayıda tesisi kazandıracaklarını ifade eden Bakan Kılıç, ayrıca üç ilçede Zara'da 500, Gürün'de 400 Şarkışla'da 300 kişilik öğrenci yurtlarını Sivas ve Sivaslı üniversite Öğrencilerinin hizmetine kazandırmak üzere adımlarımızı attık. Sivas merkezde 2 bin 250 kapasiteli yüksek öğrenim öğrenci yurdunu da Sivas'a kazandırmak üzere dev bir atıyoruz.

                ‘MAALİYETİ 300 MİLYON LİRA’

                Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Sivas merkez ve ilçelerde yapılacak projeleri tek tek sayan Bakan Kılıç; 'Stadyum, spor salonu, gençlik merkezleri ve yurtlar gibi Sivas'a kazandırmakta olduğumuz tesislerin toplam yatırım maliyeti 300 milyon lira artı KDV. Sivas'a feda olsun, Sivalılara helal olsun' dedi.

                Kendilerine her türlü desteği veren Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve kabine üyelerine teşekkür eden Kılıç açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

                'Avrupa'da ekonomik krizlerin yaşandığı bir dönemden geçmelerine rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin dur durak bilmeden yatırım yapmaya devam ettiğini söyleyen Bakan Kılıç; '81 vilayetimiz var. Sadece bizim bakanlığımızdan Sivas'a düşen yatırımların miktarı 300 milyon lira. Allah bereket versin

                MİLLİ SAVUNMA BAKANI İSMET YILMAZ

                'YAPAMAYACAKLARIMIZI VAAT ETMEDİK'

                Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ekolojik özelliğe sahip yeni stadyum ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi'nin Sivas'ın çehresini değiştireceğini söyleyerek, hiçbir zaman yapamayacakları işleri vaat etmediklerini ifade etti.

                Stadyumun açılış programında konuşmalarda bulunan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas'a güzide bir eser kazandırmak için geldiklerini söyledi.

                Seçim sürecinde söz verdikleri stadın temelini atıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Bakan Yılmaz, hiçbir zaman yapamayacaklarını vaat etmediklerini ifade ederek şunları söyledi:

                'Yapamayacağımız şeyleri söylemek bizim için büyük bir vebaldir. Söz verdiğimiz çağrı merkezimiz tamamlandı, bölge hastanesinde çalışmalar devam ediyor, stadyumun temellerini atıyoruz, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nin ihalesinin başlatılması ile Yıldız Dağı Kış Sporlar Turizm Merkezi Kamulaştırma işlemlerini başlatmış bulunuyoruz' dedi.

                BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN ÜRGÜP

                'SEVİNÇLE KARŞILIYORUZ'

                Temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise uzun yıllar Sivas gündeminden düşmeyen yeni stadyum ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi projesinde tarihi bir gün yaşadıklarını belirtti.

                Ürgüp yaptığı açıklamada; 'Bu stadyum Sivas için çok önemli ve elzem bir stadyum idi. Sayın Başbakanımızın vermiş olduğu sözün bu şekilde yerine getiriliyor olmasını sevinçle karşılıyorum. Sporun şehirler, ülkeler için ne manaya geldiğini hepimiz görüyoruz. Özellikle Sivasspor'un son 10 yıl içerisinde göstermiş olduğu başarılar Sivas'taki birliğin sağlanmasında çok önemli bir vesile olmuştur' şeklinde konuştu.

                600 GÜNDE TAMAMLANACAK

                Yapılan açılış konuşmalarının ardından stadyum ve çok amaçlı spor kompleksinin açılış töreni gerçekleştirildi.

                Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ilimiz mülki amirleri ve Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ile müteahhit firmanın katılımıyla gerçekleşen tören atma merasiminde, Bakan Kılıç stadyumun 800 iş gününden çok daha kısa sürede bitirileceğinin sözünü aldı.

                Müteahhit firma ile bir süre kürsüde konuşan Bakan Kılıç, yeni stadyumun 2014-2015 futbol sezonu ikinci yarısına yetişeceğini ve toplam 600 iş gününde tamamlanacağının müjdesini verdi.

                ARENA STADYUMU

                Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde inşa edilecek 25 bin seyirci kapasiteli ''ekolojik' stat, Sivas'ın ağır kış şartları ve yoğun kar yağışı dikkate alınarak tasarlandı. Enerjisinin büyük bölümünü kendisi üretecek statta, yağmur suyu depolanarak sulama amaçlı da kullanılabilecek.

                Kuzey cephe çift duvarlı planlanan, iç cephede hava ile ısı yalıtımını sağlayacak bir alanın bulunacağı statta, güneyden gelen sıcak hava akımlarının stadyum içine alınmasını sağlayacak düzenlemeler de bulunacak. Böylelikle ısıtma ve havalandırması için harcanan enerji miktarından tasarruf edilecek. Stadın güney cephesinde oluşturulan ve rüzgar akımlarına izin veren yarık, ''S'' biçiminde oluşturularak rüzgardan daha fazla yararlanılması sağlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!