USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?İddialar Asılsız?

?İddialar Asılsız?

?İddialar Asılsız?
26-01-2016 09:45
Google News


Ulaşım fiyatlarını 2 TL’ye şirketin çektiğini söyleyen Başkan Navruz, fiyatları yukarı çekmeleri içinde çok uğraştığını söyledi. Ayrıca şirket otobüslerinin de şehir merkezinden kalktığını söyleyen Başkan Navruz, ‘kimseye zorbalık yapmıyoruz. Onların isteği saat kulesinin dibinden kalkmak. Dünyanın neresinde böyle bir uygulama var. Kalkış saatlerine uymuyorlar ve belediye araçlarına yolcu vermemek için çaba gösteriyorlar’ diyerek tepki gösterdi.

SERCAN ÇETİNEL

 ‘Yıldızeli Belediyesi Devleti Zarara Uğratıyor’ isimli başlığıyla, Yıldızeli-Sivas taşımacılık şirket başkanı Adem Polat’ın, Yıldızeli-Sivas arasında yaşadıkları taşımacılık sorunlarını dün dile getirmiştik.

Haberimizin ardından gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz, Adem Polat tarafından dile getirilen iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Özellikle ulaşım fiyatlarını 2 TL’ye düşüren kişinin belediye olmadığını söyleyen Başkan Navruz, fiyatların yukarıya çekilmesi içinde ayrı bir çaba gösterdiklerini belirtti.

Bir diğer iddia ise şirket otobüslerini ilçe merkezine koymadığımıza yönelik söyleniyor diyen Başkan Navruz, ‘Şuan şirket otobüsleri de ilçe merkezinden kalkıyor. Onarla saat kulesinin dibinden kalkmak istiyor. Bu uygulama dünyanın hangi yerinden var’ diyerek tepki gösterdi.

‘FİYATLARI ŞİRKET DÜŞÜRDÜ’

Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz, Yıldızeli-Sivas arası ulaşımda yaşanan sıkıntıları ve ortaya atılan iddiaları şu şekilde yorumladı:

‘Otobüs fiyatları için ben yalvardım kendilerine fiyatları aşağı çekmeyin diye. Ben bunlara rağmen şirketin otobüslerine dedim ki 5 liraya taşıyın. Biz fiyatları aşağı indirmedik. Bizde şuan onlarla beraber 2 TL’ye taşıyoruz. Ama sırf 5 lira olsun diye yalvardım. Geçen yine haber gönderdim, altta kalanın canı çıksın diye haber göndermişler. Böyle bir şey olabilir mi? Biz sonuç olarak devleti neden altta kalalım. Bizim kar amacımız yok ve kamu yararına çalışan bir kurumuz. Biz fiyatı 2 TL’ye düşürmedik. Onlar fiyatları düşürdü. Minibüslerin üzerlerine yazılar yazdılar. 1 TL, 2 TL gibi yazılar yazdılar. Hatta ben gidip dedim ki yapmayın kardeşim, yazık günahtır. Siz bundan zarar görürsünüz. Ben kamu adına çalışan bir adamım. Kar amacı gütmeyen biriyiz. 2 TL’ye düşme taraftarı asla olmadım. Geçen gün yine söyledim fiyatları çıkartın diye ama yok böyle devam etsin dediler. Peki devam edin o zaman dedim.’

‘ŞEHİR MERKEZİNDEN KALKIYORLAR’

Şirket araçlarının şehir merkezinden kalktığını söyleyen Başkan Navruz, kalkış yaptıkları alanı da 2012 yılında eski belediye yönetimi tarafından yaptırılmış minibüs garajları alanı olduğu belirtti. Kimseye zor koşmadıklarını vurgulayan Başkan Navruz, tekelleştirilmiş şirketlerin ayrılması içinde yazı yazdığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

‘Benden önce minibüs garajı olarak yapılmış bir yer var. 2012 yılında yapılmış ve ben 2014 yılında başkanlığa seçildim. Şuan oradan kalkıyorlar. Ben onlara şuraya gidin diye bir zor koşmuyorum. Şuan ilçe merkezinden kalkıyorlar. Hatta ilçenin göbeğinden kalkışlarını yapıyorlar. Onların istediği saat kulesinin dibinden kalkmak. Dünyanın neresinde saat kulesinin dibinden araç kalkıyor. Zaten yer dar. Yani zorbalıkla, bir zorla yaparız diye düşünüyorlar. Bu durak belirlemesi, yer belirlemesi belediyenin sorumlulukları içerisindedir.

Bunu söylüyorlar ama Sivas’tan kalkarken belediyenin araçlarına hiç yolcu vermiyorlar. Bir minibüs kaldırıyorlar biri önden gidiyor biri arkadan geliyor. Kalkış saatlerinin hiç birine riayet etmiyorlar. Söylemiş olduğumuz kuralların hiç birine uymuyorlar. Sadece öldük bittik, çoluk çocuğumuz aç kaldı diyorlar. Onlar tekel oluşturdular ve 3 şirket kurmuş hepsi bir arada rekabet yok. Tabi şimdi ben şirketlerin ayrılması için gerekli yazılar yazdım. Herkes ayrı şirket olacak ve rekabet oluşacak. Tekel oluşturmuşsun bu kararı veriyoruz diyorsun.’

‘BELEDİYE ARAÇLARINA

YOLCU VERMEMEK İÇİN UĞRAŞIYORLAR’

Belediyenin araçları yolcu vermemek için büyük uğraşlar sarf ettiklerini söyleyen Başkan Navruz sözlerini şöyle noktaladı:

‘Bir minibüs borsası kurulmuş alıyorlar, satıyorlar, sayıyı çoğaltıyorlar. Dedim ya tekel oluşturmuşlar ve Sivas 10 lira olacak diyorlar ve oluyor. Böyle bir şey olabilir mi? Mesela belediyenin otobüsü kalkacağı zaman, diyelim ki saat 13.00’da kalkacak. Şimdi onlar 12.50’de bir minibüs çıkartıyorlar. Önden gidiyor topluyor yolcuyu. Diğeri arkasından geliyor yine gidiyor topluyor. Sivas’tan kalkarken topluyorlar. Sonra ileride minibüs diğer minibüse devir ediyor. Öbürü yine çıkıyor güzergâhtan. Yani belediye otobüslerinin yolcu toplamasını istemiyorlar.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!