USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Üniversitemizi İleriye Taşıyacağız

Üniversitemizi İleriye Taşıyacağız

Üniversitemizi İleriye Taşıyacağız
28-01-2016 09:58
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Cumhuriyet Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Metin Bozkuş, ‘Bütün amacımız Sivas’ımızın can damarı olan Üniversitemizi daha da ileriye taşımak… Herkesin gıpta ettiği, huzurlu, müreffeh bir Üniversite oluşturmak. Sadece eğitimin yapıldığı, bilimin üretildiği bir üniversite olmasını istiyoruz’ dedi.

Rektör Yardımcılığı görevine atanmasının ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Bozkuş, ‘Sivas Cumhuriyet Üniversitesi çevre üniversitelerin hepsinden önce kurulmuş, tarihi geçmişe dayanan bir üniversitedir. Bugün yaklaşık 55 bin öğrencisiyle hizmet vermektedir. Sivas şehir olarak da üniversite olarak da Türkiye’nin bir mozaiğini oluşturuyor. Her tür bölgeden, her türlü coğrafyadan, etnik, mezhepsel ve siyasi ideolojiden insanları burada görmemiz mümkün’ dedi.

Yönetim olarak hiçbir insana kimlik gözüyle bakmadıklarını belirten Prof. Dr. Bozkuş, ‘İnsanların başarısını, üniversiteye katkısını, şehre katkısını merkeze alıyoruz. Zaten geldiğimiz noktada artık alt kimliklerin ideolojilerin, siyasal düşüncelerin geri planda olması gerektiğine inanıyoruz. Üniversitede yani okulda, cami de ve kışlada siyasetin ve ideolojinin olmasına karşıyız. İnsanları değerlendirirken, sırf insan oldukları için merkeze alıyoruz. Hukuk ve yasalar neyi gerektiriyorsa bu minval üzere hareket ettiriyoruz. Üniversitemizde mevcut huzurlu ortamın birlikteliğe, barışa, kaynaşmaya dayanan ortamın devamından yanayız. İlahiyat fakültesinde, ilahiyat geleneğinde 30 yılı tamamlamış birisi olarak Üniversitemizin huzuru, barışı, kaynaşması ve birlikteliği adına Rektör Yardımcılığı görevini üstlendim’ ifadelerini kullandı.

Herkese eşit mesafede Üniversite ve Sivas için hizmet verdiklerini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bozkuş, ‘Herkes için adalet, herkes için hoşgörü ve herkes için iyilik felsefesini benimsedik. Özellikle insanlarla ilgili duygusal bakışımızı, insanların hukuki haklarının verilip, verilmemesinde gündeme almadık. Herkesin kanunen özlük haklarının verilmesinden yanayız. Çok şükür bir üniversitemiz var, gelişen bir üniversitemiz var. Bu üniversitemizin bir taraftan maddi ve teknolojik açıdan gelişmesini sağlarken, diğer taraftan da herkesin huzurlu olduğu çalışmakla gurur duyduğu mensup olmakla aidiyetini açıkça ifade ettiği bir üniversite olmasını arzu ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Üniversitesi’nin gün geçtikçe her konuda daha da ileriye gideceğini belirten Prof. Dr. Bozkuş, ‘Üniversitemiz herkesin üniversitesi olacaktır. Bu şekilde çevre şehirlerinde üniversitesi olacaktır. Herkesin kendisinden bir şeylerin bulduğu bir üniversite olma yolunda çaba sarf edecektir. Tabi üniversitemizin halkla bütünleşmesi çok önemli’ dedi.

Prof. Dr. Bozkuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Üniversitenin personeli akşam olduğunda şehre taşınıyor, sabah olduğunda Üniversiteye taşınıyor. Diğer kurumlar ne ise üniversitede o dur. Üniversite şehirden ayrı değil ki, üniversite şehirle bütünleşsin. Zaten şehrin insanı üniversitede çalışıyor, üniversitede okuyor, üniversitede idari görev üstlenmiş. Akşam buraya geldiğinizde burada hiç kimseyi bulamazsınız. Üniversite açısından baktığımızda şehrin kalkınmışlığı, gelişmişliği üniversitenin gelişmişliği ve kalkınmışlığını da etkiliyor. Yani şehir çok modern, çok kalkınmış da üniversite geri kalmıştır diyemeyiz. Veya üniversitemiz çok iyi de şehir geri kalmış da diyemeyiz. Üniversiteye giren öğrenciler tercihlerini yaparken, şehirlerin bölgesel konumunu, büyüklüğünü gelişmişliğini dikkate alarak tercih yapıyorlar. Sadece üniversiteyi merkeze alarak, tercih yapmıyorlar. Yani şehrin gelişmişlik düzeyi de üniversitenin gelişmişlik düzeyini belirleyen bir husustur. Ama her zaman eksiklerimiz olacaktır. Asıl olan eksiklerimizi öncelik sırasına göre sıralayarak, zamanı geldiğinde eksiklerimizi tamamlamaktır. Her gün bir eksiğimizi tamamlarken, bir başka eksiğinde ihtiyacını hissetmiş oluyoruz.’

SAĞLIK SEKTÖRÜ

SÜREKLİ GELİŞİYOR

Sivas halkı tarafından Üniversite’nin başarısının hastanenin başarısına endekslendiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bozkuş, halkın hastaneden memnun olduğu zaman Üniversite’yi de başarılı olarak nitelendirdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Bozkuş şunları kaydetti:

‘Sivas halkımızın özellikle hastaneyle çok fazla irtibatı var. Üniversite hastaneleri Üniversite açısından çok önemli bir işlev görüyor. Halk hastaneden memnunsa, üniversiteden de memnuniyetini ifade ediyor. Hastaneden memnun değilse, üniversiteden memnuniyetsizliğini ifade ediyor. Tabi sağlık sektörü sürekli gelişen bir sektör. Sağlık sektörü bugün özelleşti. Özelleşen sağlık sektörüyle rekabet etmek çok kolay değil. Üniversite hastanesini sadece tedavi merkezi olarak da görmemek lazım. Beraberinde tıp eğitimi yapılıyor. Bu süre içerisinde lisans öğrencileri hastayla muhatap oluyor, uzmanlık yapan kişiler hastayla muhatap oluyor. Hocalarımız sadece hasta muayene etmekle kalmıyor. Aynı zamanda derse giriyor, aynı zamanda ameliyatlar yapıyor. Aynı zamanda kongrelere katılıyor ve akademik yükseltmeler için gerekli olan bilimsel çalışmaları gerçekleştiriyor. Dolayısıyla halkımız haklı olarak hastaneye gittiğimizde profesörle, doçentle karşılaşmıyoruz. Onlara muayene olamıyoruz, diyor ama tabi doçentin profesörün o anda orada olması mümkün değil. Herkesin farklı farklı görevleri oluyor. Üniversitemiz ile ilgili beklide en büyük eksiğimiz var olan dinamiklerimizi, gücümüzü yansıtamıyoruz. Başka yerlerde duyduğumuz gelişmelerin bizim üniversitemizde de olduğunun farkında değiliz. Dolayısıyla eleştiri yerine bence yapılanları görmek çok önemli. Katlı beklemek yerine, katkı sunmayı merkeze çökmek önemli. Özellikle şehir için üniversite çok önemli ama üniversite için de şehir çok önemli. Halkımızın da kendisine hizmet sunan kurumlara elinden geldiğince maddi manevi katkı sunması gerekiyor. Özellikle Sivas’ımızın en büyük hastalığı eleştiri… Hep bir noktaya bakıyoruz, resmin bütününe bakamıyoruz. Parçası bakıyoruz, ormana değil, ağaca bakıyoruz.’

PROF. DR. METİN BOZKUŞ KİMDİR?

Aslen Sivas Gürün doğumlu olduğunu ve Lise ve Üniversite yıllarını Kayseri’de tamamladığını belirten Prof. Dr. Bozkuş, ‘Kayseri’deki İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesinde tamamladım. Mezuniyet sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığında imam hatiplik ve vaizlik görevleri üstlendim. 5 yıllık diyanet görevinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği ve İmam Hatip Lisesinde idarecilik görevlerinde bulundum. Bu süreç içerisinde sadece mesleği yürütmekle kalmadım. Aynı zamanda lisansüstü eğitime de devam ettim. Kayseri’de Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde lisansımı tamamladım. Daha sonra 19 Mayıs Üniversitesi’nde de doktoramı tamamladım. 1996 yılının başlarında Cumhuriyet Üniversitesi’nde asistan olarak göreve başladım. Daha sonra aynı fakültede Dekan Yardımcılığı, Dekanlık görevlerinde bulundum’ dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı görevini yürüttüğü dönemde çok önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Prof. Dr. Metin Bozkuş şöyle devam etti:

‘Özellikle Dekanlık yıllarım fakültemizde ilklerinin yaşanmasına vesile oldum. Eğitimden alt yapıya kadar fakültemizde çok büyük bir atılım gerçekleştirdik. Öğrenci sayımız 400’den 2 bin 400’e çıktı. Program sayımız 1’den 3’e çıktı. Bütün alanlarda fakülteye bir altın çağı yaşattık. Özellikle şehir üniversite birlikteliğinin sağlanması adına İlahiyat Fakültesi bünyesinde bir külliye yaptırdık. Bu Külliye’nin birinci katı 700 kişilik bir uygulama camii, ikinci katı 50 bin kitap kapasiteli bilgisayar ortamında güvenlikli bir kütüphane, üçüncü katımızda 500 kişilik bir konferans salonu şeklinde hem fakültemize, hem üniversitemize halkımızın katkısıyla bir eser kazandırdık. Özellikle eğitim alanında uzaktan eğitimi Üniversitemize kazandırdık. Lisans tamamlama eğitimi… Üniversitemizde uzaktan eğitim merkezimiz var ama buradan sadece ilahiyat fakültesi yararlanıyor. Bu da açık öğretim üniversitesinin Anadolu Fakültesinin ön lisans ilahiyat programını bitiren öğrencilerimizin 3. ve 4. Sınıflarında okula gelmeden uzaktan eğitimle tamamlamalarının önünü açtık. Eğitim öğretimimiz her gün canlı derslerle bilgisayar üzerinden takip ediliyor. Böylece ilahiyat fakültemiz hem çevreden insanların ilgisini çekiyor, hem de kendi insanımızın bir başka yerde okumasına da engel olmuş oluyor. Kendi insanımız burada kalıyor, diğer insanlar da buraya gelerek katkı sunuyor. İlahiyat fakültesi dekanlığından sonra bir süre Uzaktan eğitim merkezine de baktım. Sonra Yabancı Diller Yüksek Okul Müdürlüğü görevini yürüttüm. Şuanda da hem Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğünü hem de hem de Üniversitemiz Rektör Yardımcılığı görevini yürütüyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!