USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Kayak Sporcuları Sivas´ta Yetişecek?

?Kayak Sporcuları Sivas´ta Yetişecek?

?Kayak Sporcuları Sivas´ta Yetişecek?
05-02-2016 09:25
Google News


Proje hakkında yıldız dağında basın çalışanları ile bir araya gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, projenin ilk etabından 330 öğrenciye kayak dersi verileceğini söyledi. Ayrıca, Türkiye genelinde 9 bin adet kayak sporcusu olduğunu ve yaklaşık 300’ünün Sivaslı olduğunu söyleyen Ayhan, ‘Projelerimizle inşallah öyle bir zaman gelecek ki, Türkiye’de lisanslı kayak sporcusunun yüzde 50’si Sivas’tan oluşacak diye düşünüyorum’ dedi

SERCAN ÇETİNEL / OĞUZHAN SARZEP

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nin tam anlamıyla faaliyete girmesinin ardından, sadece tesisi kur bırak mantığından uzak bir duruş sergileyen Sivas İl Özel İdaresi, Genel Sekreteri Salih Ayhan’ın öncülüğünde yeni bir projeye imza attı. ‘Sivas’ın Yıldızları Parlıyor’ projesinin tanıtımı kapsamında, Yıldız Dağı’nda basın mensupları ile bir araya gelen Sivas İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan proje hakkında bilgiler vererek, program sonrası ise proje dahilinde olan öğrencilerle kayak yaptı.

Programa, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Özel Kalemi İbrahim Yasak katıldı.

Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, tanıtım programında ilk olarak tesisin çok kısa bir dönem içerisinde faaliyete geçirildiğini kaydetti. Başka bölgelerde 30 yıllık bir çalışmalarla kurulan tesisi 3 yılda Sivas’a kazandırdıklarını belirterek şunları kaydetti:

‘Hakikaten Sivas’ta konuşulmaya değer güzel bir yatırım hizmete giriyor. Sivas bir değer daha kazandı. İnşallah bu değeri el bebek, gül bebek ülkemizin de gündemine oturtturarak Türkiye’yi çok ciddi manada temsil edecek sporcularımız burada yetiştireceğiz. Güzel tesisler yapabilirsiniz, güzel hizmet verebilirsiniz ama içinde insan olmadıktan sonra hiçbir kıymeti yoktur. Bu bölgenin etrafında yaşayan insanların her şeyin en güzelini hak ediyor. Birçok kayak merkezlerinin 30 yılda geldiği bir seviyeyi biz 3 yıllık kısa bir zamanda hep beraber geldik. Sivas kamuoyuna ben gerçekten çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü en çok sahip çıkıp sürekli bunu olumlu ve pozitif anlamda gündemde tuttu. Onların emekleri çoktur. Gelip burada haber yapmak, Sivas’ın gündemine taşımak çok anlamlı oluyor.’

Tesisi yapmakla bitmediğini vurgulayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ‘Sivas’ın yıldızları parlıyor’ isimli proje hakkında bir takım açıklamalarda bulundu. Bu proje ile Sivas’ta ilk etapta 300 öğrenciye kayak sporu eğitimi vereceklerini belirten Ayhan şöyle devam etti:

‘Tabi burayı anlamlı kılacak olan bir proje yaptık. Geçen yıl Ağustos ayından tüm ekibi topladık. Bu dağda ‘Sivas’ın yıldızları parlıyor projesi’ kapsamında eğitim programları düzenleyeceğiz dedik. Bunu yaparken de bu bölgenin özellikle ve öncelikle mağdur ve sosyal anlamda dezavantajlı bu bölgeye önem vermemiz gerekiyor. Öncelikle dağın etrafından başlayalım dedik ve şehre doğru ineceğiz. Bu yıl 330 öğrencimizi startı verildi. Sosyal bir yönde katalım dedik. Sağ olsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz sevgi evlerinde yetenekli, kendi özgüveni yüksek çocuklarımızı bu işin içine katarak birazda sosyal bir yön verelim dedik. Sevgi Bu yılın en anlamlı en güzelinin bu olduğunu düşünmekteyim. Proje bedeli çok yüksek değil değerli arkadaşlar. Eğitim için harcanan her para, bugün belki somut olarak ortaya çıkmaz ama yıllar sonra bir kişinin dahi uluslar arası arenada bir milli marşımızı söylettiği takdirde her şeye değer diye düşünmekteyim. Türkiye genelinde 9 bin adet kayak sporcusu varmış. Bunun yaklaşık 300 kişisi Sivas’tan. İnşallah öyle bir zaman gelecek ki, kısa, orta ve uzun vadeli planlarımız var, bunu biz Türkiye’de lisanslı kayak sporcusunun yüzde 50’si Sivas’tan oluşacak diye düşünüyorum. Bu heyecan olduktan sonra biz bunu başaracağımızı düşünüyorum. Bu devamlılık sağlayacak bir proje. Sadece öğretelim bırakalım değil de, kurumlarımızla beraber devamlılığını sağlayalım.’

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yıldız dağının kendileri için bir fırsat olduğunu vurguladı. Eğitim gören tüm öğrencileri, yıldız dağına götürebilmek için gerekli çalışmaları yapacaklarının altını çizen Altınsoy şunları kaydetti:

‘Bu tesislerin Sivas’ımıza kazandırılmasını ben çok önemli buluyorum. Bu sayede hem şehrimize yeni bir nefes, yeni bir soluk, kış sporları anlamında da çok önemli bir tesis kazandırılmış oldu. Milli Eğitim Bakanlığı açısından ise bizim için çok büyük bir imkan. Öğrencilerimizin kış sporlarını yapması ve bu alanda belki Türkiye’de derece yapacak öğrenciler yetişmesi için bunu fırsat olarak görüyorum. 120 bin öğrencimiz potansiyeli olarak buraya gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Özellikle yıldız dağı bölgesinde okullarımızda bulunan çocuklarımız için büyük bir imkan diye düşünüyorum. Bizim için büyük bir ikam bu alan. Çocuklarımızın beden eğitimi derslerini bile buradan değerlendirebiliriz.’

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ise bu tesis ile çok başarılı sporcuların yetişeceğini belirtti. 3 yılda çok büyük başarılara imza atıldığını vurgulayan Kılıç, böyle bir tesisi yapmakla çok büyük eksiklikler giderildi dedi.

Kılış, ‘Sivas’ın bir rüyası yani Sivas’ta biliyorsunuz kaya kültürü çok eskilere dayanıyor. Böyle bir tesisin olmayışından dolayı, sadece kayaklı koşuda başarılı sporcular yetiştiriyoruz ama maalesef fazla sporcumuz olmuyordu. Çünkü böyle bir tesisimiz yoktu. Böyle bir eksikliğin giderilmesi için yıldız dağı projesi 1990’lı yıllarda başladı. 25 yıllık bir çalışmanın sonucunda, son 3 yılda çok büyük bir gayretle uluslar arası seviyede spor tesisine kavuşuyor. Ben saygıdeğer İl Özel İdaresi Genel Sekreterine ve ekibine şükranlarımı sunuyorum. Bu alan 3 yıl gibi çok kısa bir sürede bu noktaya gelmesi takdire şayan. İnşallah buradan sonra çok başarılı sporcular çıkacak’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!