USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yıldız Dağı, Sivas´a Değer Kattı

Yıldız Dağı, Sivas´a Değer Kattı

Yıldız Dağı, Sivas´a Değer Kattı
06-02-2016 17:54
Google News


Tüm Sivas halkı tesislerden gün boyu ücretsiz olarak faydalandı. Açılışta konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nin açılışını geçen yıl hep beraber gerçekleştirmiştik. Sivas’a yaklaşık 58 km uzaklıkta ve 2500’ün üzerindeki bir rakımda yapılan bu tesislerle Sivas bir değer kazandı. Devlet üzerine düşen vazifeyi yaptı. Bundan sonra iş Sivaslı hemşerilerimize düşüyor. İnşallah burasının tanıtımını yapacağız. Burada hizmeti en üst düzeyde kaliteli olarak vereceğiz ve önümüzdeki dönemden itibaren yılda inşallah her yıl 500 öğrencimize kayakçı olarak yetiştireceğiz’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / OĞUZHAN SARZEP

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nin resmi açılışı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Cumartesi günü düzenlenen açılış programına Sivas halkı, Yıldız Dağı çevre köyleri, Sivas’ın ilçe sakinleri ve il dışından binlerce vatandaş akın etti. Gün boyu ücretsiz olarak Sivas halkına hizmet veren Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’ne gelen vatandaşlar günün geç saatlerine kadar doyasıya eğlendi. Özellikle teleferik ve telesiyejlerde aşırı yoğunluktan dolayı kuyruklar oluştu.

Açılışa Bakan Yılmaz’ın yanı sıra Sivas Valisi Âlim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ve diğer protokol üyeleri ile binlerce vatandaş katıldı.

Açılış programında konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ‘Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nin açılışını geçen yıl hep beraber gerçekleştirmiştik. Sivas’a yaklaşık 58 km uzaklıkta ve 2500’ün üzerindeki bir rakımda yapılan bu tesislerle Sivas bir değer kazandı’ dedi.

Sivas’ın çok çeşitli kültür ve turizm zenginlikleri olduğuna değinen Bakan Yılmaz, ‘Kültür turizmine Sivas sahip mi? Sahip. Divriği Ulu Cami’siyle, Selçuklu ve Osmanlı eserleriyle bir kültür turizmi için Sivas marka mıdır? Markadır. Sağlık turizmi için Sivas marka mıdır? Bu imkânlar ilimizde var mıdır? Evet vardır. Balıklı Kaplıca termal turizmi olarak değil, sağlık turizmi olarak değerlendirmek lazım. Sağlık turizmine de imkânlar var. Termal turizmde imkânlar var mı? Evet var. Allah nasip ederse Sıcak Çermik ve bu Yıldız Dağı spor tesislerinin arasındaki mesafeyi ve havaalanı bağlantısını da önümüzdeki dönemde gerçekleştirdiğimizde aynı gün hem termal turizmden hem de kış turizminden yararlanmak mümkün olacaktır. Genelde şunu söylüyoruz. Bir çiçekle yaz gelmez ama her yaz bir çiçekle başlar. Kayak Federasyonu Başkanımız ise tek başına bu çiçek bile, tek başına bu tesis bile Sivas ve çevresinin kalkındırılması için yeterlidir dedi. İnşallah öyle olur’ ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şunları kaydetti:

‘Muhakkak ki devlet üzerine düşen vazifeyi yaptı. Bundan sonra iş Sivaslı hemşerilerimize düşüyor. İnşallah burasının tanıtımını yapacağız. Burada hizmeti en üst düzeyde kaliteli olarak vereceğiz ve önümüzdeki dönemden itibaren yılda inşallah her yıl 500 öğrencimize kayakçı olarak yetiştireceğiz. 10 yılda 5 bin yapar. Bunların içinde de inşallah yurt içinde ve yurt dışında hakkıyla temsil eden sporcularımız çıkacaktır diyorum. Bir eser koymak muhakkak ki tek başına olmuyor. Birçok kimsenin gayreti gerekiyor, emeği gerekiyor. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, İl Özel İdaremize, İller Bankası’na, Eski Milletvekilimiz Mustafa Açıkalın’a ve bu projeye destek veren, Sivaslı hemşerilerime huzurlarımızda teşekkür ediyorum. Eğer onların desteği olmasaydı, bu eseri bugüne yetiştirebilmek mümkün olmazdı. Biz Sivas’ın geleceğinden umutluyuz. Şunu inanarak söyledik. Sivas’ın da Türkiye’nin de bugünü dünden her bakımda daha iyi oldu. Ama inşallah bir olursak, beraber olursak, Sivas’ın da Türkiye’nin de yarını dünden daha iyi olacaktır. Yıldız Dağıyla birlikte Sivas’ın yıldızı parlayacak. Bu tesislerin ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.’

‘YILDIZ DAĞI

SİVAS’IN MARKASIDIR’

Sivas Valisi Âlim Barut ise yaptığı konuşmada, ‘Gerçekten çok güzel bir günde bir aradayız. Başı dumanlı Yıldız Dağı her şeyi ifade ediyor. İnanıyorum ki biz devlet olarak görevimizi yaptık. Bundan sonra burası Sivas’ın önemli bir markasıdır. Ben geleceğe umutla bakıyorum. Artık rüya değil. Şuanda gerçeklerle yüz yüzeyiz. Başı dumanlı yıldız dağındaki kayak tesisi gerçeğiyle karşı karşıyayız. Burada eğitim gören öğrenciler inanıyorum ki gelecekte Türkiye’yi temsil edecekler. Yıldız dağının da, Sivas’ında yüz akı olacaklar. Sivas’ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun’ dedi.

‘SİVAS GELİŞMEYE

DEVAM EDECEK’

Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin yıllar öncesinde ortaya konulan projenin bugün açılışının yapıldığını belirtti. Millete verilen her sözün tutulduğunu kaydeden Bilgin konuşmasında şunları kaydetti:

‘Sivas’ımız ve Türkiye için bu tesisin kazandırılması için bir aradayız. Bizler Türkiye’yi büyütmek adına, Sivas’ı geliştirmek büyütmek adına 13 yıl önce yola çıkan ekibin bir parçası olarak bakanımızın önderliğinde Sivas’ımızı geliştirmek, Sivas’ımızı büyütmek, Sivas’ımız da istihdamı artırmak, Sivas’ı Türkiye’de ve Dünya’da daha da bilinebilir bir hale getirmek üzere sizden aldığımız destekle ve sizden aldığımız güçle çalışmaya devam edeceğiz. Hangi sözü milletimize verdiysek şükürler olsun o sözü yerine getirmiş olmanın onuruyla, gururuyla ve göz açıklığıyla sizlerin karşısındayız. İnşallah bu tesis Sivas’a bir değer kazandıracak. Bizler çalışmaya ve koşturmaya devam edeceğiz. İnşallah Sivas önümüzdeki dönemde çok farklı olacak. Sivas büyümeye ve gelişmeye devam edecek.’

‘ÇOK DEĞERLİ

CEVHERLER YETİŞECEK’

AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun ise yaptığı konuşmada, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde genç yeteneklerin yetişeceğine değindi. Dursun, ‘Sivas’ımız farklılaşacak. Sivas’ımız değişecek. İnşallah bu tesisimizde kayak federasyonu başkanımızın ifadesiyle ticareti de farklı şekilde Sivas’ımıza getirecek. Ekonomik anlamda da farklılaştıracak. Bölgemizden de hakikaten çok değerli cevherler yetişecek. Bizi en güzel şekilde temsil edecek. Kültür ve turizmin ne olduğunu da inşallah daha farklı şekilde yaşayacağız. Şehrimizi markalaştıracak olan bu tesisin hayırlı olmasını temenni ediyorum’ dedi.

‘HERKESİN EMEĞİ VAR’

Programda Yıldız Dağı’nda geçtiğimiz yıllardan itibaren yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ‘Gerçekten çok yoğun bir çalışma dönemi oldu. Herkesin burada çok yoğun bir emeği var ve paranın miktarına hiçbir şekilde bakılmadı. Bu bölge her şeye layık denildi. Yıllar sonra bu bölgeden çok yetenekli, çok kaliteli ve bu bölgeyi çok iyi bir şekilde temsil edecek sporcular çıkacaktır. Açışımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum’ dedi.

 ‘SİVAS’A YENİ BİR

AÇILIM GETİRECEKTİR’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Böyle bir heyecanı bizlere yaşatanlara başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız olmak üzere emeği geçen, katkısı olan, bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu tesis Sivas’ımıza yeni bir bakış. Yeni bir açılım getirecektir. Özgüven getirecektir. Sivas’ın kışı da yazıda artık bizim için karıda nimete dönüşmüştür. Her geçen yıl inşallah bu tesis çok daha etkili, çok daha verimli hale gelecektir. Bu kadar kısa zaman içerisinde bu kadar büyük çalışmayı başarıyla tamamlayan ve emeği olanlara şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

 ‘SİVAS SULTAN ŞEHİR

İMAJINI TEKRAR KAZANIYOR’

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül ise Sivas’a yeni yapılan tesislerle birlikte Sivas’ın geçmişteki Sultan Şehir imajına yeniden kavuştuğunu belirtti.

Müsteşar Yardımcısı Gül, ‘Kültür ve Turizm Bakanımız Mahir Ünal, bu güzel tesise katkı vermekten büyük mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti. Biz bu projeye başladığımızda hayal dediler, rüya dediler, olmaz dediler ve devlet kaynaklarının boş yere harcandığını söylediler ama biz buna inandık. Bakanımızın destekleriyle Sivas’ımıza böyle bir tesis kazandırıldı. Sivas tarihteki sultan şehir imajını tekrar kazanıyor. Bu tesis Sivas’a hayırlı olsun’ şeklinde konuştu.

‘SİVAS, KAYAK SPORU

İLE KALKINACAK’

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Mehmet Yarar ise açılış töreninde yaptığı konuşmada Sivas’ın yapılan yeni tesisler sayesinde kayak sporu ile kalkınacağını kaydetti.

‘Kayak, dünyada iktisadi gelişmeyi ve bölgesel kalkınmayı temin eden tek spordur’ diyen Yarar, ‘Birçok spor var dünyada ama hiçbir spor bölgenin kalkınmasına tek başına temin edici mahiyeti yok. Tek istisnası var kayak sporu. Bu yatırım Sivas’ın kalkınması açısından, Sivas’ımızın gençleri açısından, Sivas’ımızın halkı açısından ve hepsinden önemlisi toptan iktisadi kalkınma açısından çok önemli bir temel teşkil edecektir. Bunun getireceği iktisadi dinamizm Sivas’a farklı bir boyut kazandıracaktır. Bizim kayak federasyonu olarak olimpik bir hedefimiz var. 2026 olimpiyatlarını Türkiye’ye almak. Türkiye’de olimpiyat şampiyonları yetiştirmek ve Türkiye’de az tanınan kış sporlarını başta kayak olmak üzere Türkiye’de geliştirmeyi çok büyük bir hedef edindik. İnşallah bu güzel yatırım Sivas gibi çok kadim şehrimize Türkiye’nin bu olimpik hedefleri doğrultusunda önemli bir mihenk taşı olacaktır’ ifadelerini kullandı.

KOCACIK’TAN

MÜJDE!

Programda konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, Sivas halkına bir müjde daha verdi. Rektör Kocacık, ‘İnşallah seneye Nisan’da üniversitemizin yüksek iktifa spor bilimleri araştırma ve uygulama merkezinin temeli atılacak, kısa sürede tamamlanacak. Üniversitemizde eğitimiyle buraya damgasını vuracak. Bayrağımızı dalgalandıracak sporcuların bilimin ışığında yetiştirilmesine katkıda bulunacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz’ dedi.

Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimi ile yapılan tesislerin toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve diğer protokol üyeleri yapılan tesisleri gezerek, yetkililerden bilgi aldılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!