USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

TÜDEMSAŞ Sivas´ın Son Kalesidir!

TÜDEMSAŞ Sivas´ın Son Kalesidir!

TÜDEMSAŞ Sivas´ın Son Kalesidir!
17-02-2016 09:42
Google News


Albayrak, ‘TÜDEMSAŞ gerçek manada son kalemizdir. Buraya bizlerden önce Sivas esnafının, Sivas’ta yaşayan diğer kurum ve kuruluşların sahip çıkması gerekiyor. Dünya’nın hiçbir yerinde böyle büyük bir sanayi devinin taşınması gündeme dahi getirilemez. Gündeme getirenler de koltuklarında çok rahat oturamazlar. Çünkü burasının atığı yok, hava kirliliği yok, gürültü kirliliği yok. Hiçbir sıkıntısı yoktur. Avrupa’da bu tür fabrikalar zaten şehirle entegre bir şehirde çalışıyor’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Sivas’ta Kamu kurum ve Kuruluşlarının bir bir özelleştirilmesinin ardından TÜDEMSAŞ’ın da özelleştirilmesi iddiaları Sivas gündemindeki yerini koruyor.

Demir-Çelik, Çimento, Et Balık Kurumu, Türk Telekom’un özelleştirilmesi, Dikimevi, Devlet Malzeme Ofisi’nin Sivas’tan götürülmesinin ardından Sivas’ta hemen hemen tek kamu yatırımı olarak TÜDEMSAŞ kaldı.

TÜDEMSAŞ ilgili açıklamalarda bulunan Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, Sivas’taki neredeyse tüm kamu yatırımlarının özelleştiğini Sivaslının elinde sadece TÜDEMSAŞ’ın kaldığını bunu da yer değiştirme bahanesi ile Sivaslının elinden alınmak istendiğini söyledi.

Tüm sivil toplum örgütlerinin ve Sivaslı esnafların fabrikalarına sahip çıkmaları gerektiğini belirten Albayak, ‘Tek kale burası kaldı’ diyerek şöyle konuştu.

Öte yandan Demiryolu Ulaştırmasının yeniden yapılandırma çalışmalarının gündeme gelmesi, İsmet Yılmaz’ın TBMM Başkanlığı öncesindeki Bakanlığı döneminde 27 Kasım tarihinde Ticaret ve Sanayi odası Meclis Salonunda AK Parti Sivas İl Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısında başarılı kurumları sıralayarak ‘TÜDEMŞAŞ, iki projesi var. Ödeneği 4,7 milyon, harcadığı 120 milyon yani yüzde 3 böyle çok daha gayret göstermesi lazım’ ifadelerini kullanarak TÜDEMSAŞ’ı başarısız bulduğunu dile getirmesi Sivas’ta özelleştirme kapsamında sırada TÜDEMSAŞ’ın olduğu düşüncesini uyandırmıştı.

Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak şunları kaydetti:

‘Öncelikle hepimiz Sivas’ta yaşıyoruz. Memleketin insanları olarak ortak değerlerimiz, ortak paydalarımız var. Bunların olmazsa olmazı büyük sanayimiz olan TÜDEMSAŞ Sivas’ın olmazsa olmazlarındandır. Bugün Sivas’ın nüfusunun 50 bin – 60 binlerde olduğu günlerden bugün 6-7 binlere yaklaşan rakamlarla insanlar buradan ekmek yiyorlar. Bugün gelinen noktada taşeronlarıyla birlikte 2 binlere yaklaşan bir istihdam sayısı var. İnsan gücünün azalmasının en büyük faktörleri teknolojik sebeplerdir. Bugün 100 kişinin yapacağı bir işi CNC tezgâhlarda elektronik tezgâhlarla birlikte insan gücü azalmaya devam ediyor. Bunlara rağmen TÜDEMSAŞ teknolojisini gerçekten tamamlamış ve çok güzel tezgâhları var. Bugün yüzde 70-80’e yakın modernizasyonu tam, CNC tezgâhlarla hizmet vermektedir. Türkiye’nin, Avrupa’nın Orta Doğu’nun ve Dünya’nın vagon üssü olması gerekir. Biz bununla ilgili 2006 yılından beri Türkiye’nin vagon üssü olması için sürekli girişimlerde bulunuyoruz. Bunlarla ilgili çalıştaylar ve ciddi girişimlerde bulunduk. Bugün bizler hızlı tren vagonlarının da üretiminin burada yapılması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü TÜDEMSAŞ Sivas’ın son kalesidir.’

Geçmişten günümüze ilimizde belki 10 tane kurum ve kuruluşun kapatıldığını belirten Albayrak, ‘Bu noktada TÜDEMSAŞ gerçek manada son kalemizdir. Buraya bizlerden önce Sivas esnafının, Sivas’ta yaşayan diğer kurum ve kuruluşların sahip çıkması gerekiyor. Çünkü buraya giren sıcak para, TÜDEMSAŞ vesilesiyle Sivas esnafına gelecektir. Buradaki insanlar Sivas esnafından alış veriş yapıyor. Yani TÜDEMSAŞ çalışanları ilimizin ekonomisine ciddi katkılar sunuyor’ dedi.

Albayrak şöyle devam etti:

‘Onun haricinde diğer kaybettiğimiz Dikimevi, zirai donatım, Et Balık Kurumu, Devlet Malzeme Ofisi TEKEL, TEDAŞ, Telekom olmak üzere birçok kurumu ilimizden giden değerler ilimizden de bir göçe neden oluyor. Bizlerin bu göçü tersine çevirmemiz gerekiyor. Bugün TÜİK verilerine baktığımızda açık açık yazıyor. 2023’te yani Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Sivas’ın nüfusunun 50 bin kişi daha azalacağını gösteriyor. Bu çok ciddi bir rakamdır. Bu ne demektir. Şuan mevcuttaki stadyumu baz alırsak 3 stadyum dolusu insanın daha Sivas’tan gitmesi demektir. Bu noktada TÜİK, ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarını, Sivil Toplum kuruluşlarını uyarıyor. Önleminizi alın! Bu yüzden elimizdeki kurum ve kuruluşlara sahip çıkmamız gerekiyor. Dünya’nın hiçbir yerinde böyle büyük bir sanayi devinin taşınması gündeme dahi getirilemez. Gündeme getirenler de koltuklarında çok rahat oturamazlar. Çünkü burasının atığı yok, hava kirliliği yok, gürültü kirliliği yok. Hiçbir sıkıntısı yoktur. Avrupa’da bu tür fabrikalar zaten şehirle entegre bir şehirde çalışıyor. Burasını taşımayı gündeme getirenlere karşı ben zul duyuyorum hem bir Sivaslı olarak, hem de burasının ekmeğini yiyen birisi olarak. Ben bütün Sivil Toplum Örgütlerini Sivaslı esnaf kardeşlerimizi seslenmek istiyorum. Fabrikanıza sahip çıkın.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!