USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Çeki Düzen Vermeliyiz?

?Çeki Düzen Vermeliyiz?

?Çeki Düzen Vermeliyiz?
18-02-2016 10:20
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Medicana Sivasspor’un Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, ligde galibiyet serisini yakalamak istediklerini vurguladı.

Sivas'ta yayın yapan bir televizyon kanalında Mustafa Ateş’in sunduğu sporaktif programına bağlanan Mecnun Otyakmaz, ligdeki takımın durumu, takıma verilmeyen destek, yeni stadyum ve kongre söylentileri ile ilgili açıklamada bulundu.

‘KIRMIZI HATTAN ÇIKMAK İSTİYORUZ’

Başkan Otyakmaz, Çaykur Rizespor maçını taraftarın desteğiyle kazandıklarını ifade ederek; ‘Duygusal olarak hem coştuğumuz, hem bir an morallerimizin tabana vurduğu hem de tekrar coşkuyla sonuçlandırdığımız bir karşılaşma oldu. Bundan sonraki karşılaşmalarımız da böyle geçecek, yani çok zor olacak. Çünkü bütün takımlar birbirine denk ve puanlarda birbirine yakın. Rize maçıyla başlayan bir periyotla ortadaki grubun içine girmeyi biran önce arzu ediyoruz. Birinci adım atılmadan ikinci ve üçüncü adımla atılamaz. O yüzden biz ilk adımımızı attık. Biz bunu Eskişehir maçında bekliyorduk ama maalesef bu sezon 6. kez gördüğümüz kırmızı kartlar yüzünden o maçı istediğimiz gibi bitiremedik. Geç olur ama inşallah neticede başarırız. Bu maçla başlayan periyotla bir seriyi yakalayıp biran önce kırmızı hattan çıkmak istiyoruz’ dedi.

‘ÇEKİ DÜZEN VERMELİYİZ’

Takım olarak maçlarda bariz kartlar görmemeleri gerektiğini vurgulayan Otyakmaz; ‘Kendimize biraz çeki düzen vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Hakemlerin verdiği sarı kartların haksız olduğunu düşünmüyorum. Yiğit’in 2 sarı kartının da doğru olduğunu düşünüyorum. Beykan’ın iki sarı kartı da doğru. Kartların gösterilmediği yerlerde de içimizde bizim sızlamıyor değil’ ifadelerini kullandı.

‘CAHİLCE YAPILAN BİR HAREKET’

Mehmet Akyüz’ün Medicana Sivasspor-Çaykur Rizespor maçında gol sonrası yaptığı hareket ile ilgili de Başkan Otyakmaz, şunları söyledi; ‘Öncelikle bizim bütün rakiplerimizle, kulüplerle aramız çok iyi. Belirli seviyede aramızda diyaloglar var. Futbolcuların cahilce yapmış olduğu hareketler bizim diyalogları ve bu dostluğumuzu bozamaz. Basit bir açıklama yapmış ama tabii ki onun bu beyanına itimat etmemiz gerekiyor. Böyle bir açıklama yaptığı için biz inanmak durumundayız ama bunun basit bir hareket olduğunu, profesyonel bir futbolcuya yakışmadığını da hepimiz farkındayız.

‘TAKIMIMIZIN GELİRİ SON DERECE KISITLI’

Sivas’taki önemli şirketlerden destek isteyen Başkan Mecnun Otyakmaz; ‘Şehirden önemli kaynaklar gelir elde edipte Sivas’ın sportif, sosyal, kültürel meselelerine hiç kafa yormayan, hiç destek olmayan önemli şirketlerin destek konusunda biraz uyarılması gerektiğini düşünüyorum. Bunların bizim söylememiz pek doğru değil ama artık bıçak kemiğe dayandı. Ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç bekliyor bizi. Takımımızın geliri son derece kısıtlı. Verdiğimiz sözü tutan, parasını veren imajını sarsmamamız lazım. Dolayısıyla bizim bu tip şeylere ihtiyacımız var. Sivas’ın ekonomisinden para kazanıp, Sivas’ın sosyal ve kültürü faaliyetlerine hiç para harcamayan kurumsal şirketlere biraz bakmak lazım’ dedi.

‘BU DURUMUN ALTINDAN KALKACAK GÜCÜMÜZ VAR’

Ligdeki kötü durumu atlatacaklarını söyleyen Otyakmaz; ‘İçinde bulunduğumuz durumdan biran önce çıkıp, taraflarımıza yakışır bir duruma gelmemiz lazım. Bende taraftarımızdan gerçekten biraz utanç duyuyorum. 2 sene üst üste takımımızı düşmemeye oynatmamam lazımdı, benim gibi başkanın ve yönetimin. Ama maalesef bazı şeyler oluyor. Bataklıkta çırpındıkça daha da batarsınız. Böyle bir durum söz konusu bizde de. Ama inşallah taraftarımızın desteğiyle bu durumun altından kalkacak gücümüz var. Bazı yönetimsel körlükler yaşadığımız dönemlerde olmuştur ben bunu da kabul ediyorum’ diye konuştu.

‘KÖSTEKLİKLE OLMAZ, DESTEK LAZIM’

Son günlerde çıkan kongre söylentilerine açıklık getiren Başkan Mecnun Otyakmaz, ‘Beğenmeyen varsa kongreye gideriz’ dedi. Otyakmaz, ifade etti; ‘Borç yok, borç yok diye bir slogan oldu. Var artık. Beğenmiyorsanız her şey ortada. Ben 15 senemi verdim bu takıma ve benden fazla emek veren arkadaşlarımızda var. Bir yönetimsel körlük olmuş olabilir ama hiç kimse bizden daha üzgün olamaz.  Hiç kimse bizden daha fazla mesai harcamış olmaz ve hiç kimse bizden daha fazla para vermiş olamaz Sivasspor’a, bir kişi dahi yoktur. Bu yönetimden daha fazla üzülen hiçbir yeryüzünde Sivaslı yok. Beğenmeyen varsa kongreye gideriz. Dünya’nın sonu değil ama biz bu takımı yarı yolda bırakıp bu durumda bırakıp böyle bir şey yapmayız. Ama böyle bir kamuoyu oluşursa kongreye gideriz. Tam morale ihtiyacımız olduğunda sırtımızdan bıçaklamakla olmaz. Kösteklikle olmaz. Destek lazım.’

‘STAT DAHA ÖNCEDEN TESLİM EDİLSEYDİ BİZE…’

Son olarak Başkan Otyakmaz, yapımı devam eden stadyum ile ilgili de şunları söyledi; ‘Yeni stat bize Haziran’da teslim edilecek ama bu stadyum ile ilgili de çok spekülasyonlar var. Taraftalar birleşiyor yok koltuk şöyle olsun, yok şu olsun bu olsun. Ya bu stadyumu yapan bir mimar var konsept var. Stadyumla bizim bir alakamız yok. Biz henüz söz sahibi de değiliz. Bir takım eksiklikler var. Bu konunun ilgilileri yetkilileri onlar bakarlar. Bize teslim ettikleri stadyumu biz elimizden geldiği kadar güzel çalıştırmaya ve daha güzelleştirmeye gayret ederiz. Stat daha önceden teslim edilseydi belki bizi daha fazla risk alabilecek pahalı transferlere yönlendirebilirdi. O konuda bizi tahrik edebilirdi.’ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!