USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Bir Kalemim Bir De Ben?

?Bir Kalemim Bir De Ben?

?Bir Kalemim Bir De Ben?
18-02-2016 10:24
Google News


Düzenlenen etkinliğe katılan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 12 kardeşten biri olan 14 yaşındaki bir öğrencinin böyle bir başarıya imza atması herkesin karı olmadığını vurgulayarak, ‘Kızımızın gerçekleştirdiği bu çalışma tüm öğrencilere örnek olsun. Tabi bunun yanında bir başka konu daha var. Cumhurbaşkanımızın üzerinde sıkça durmuş olduğu çocuk yapın söylemlerine, Şuheda öğrencimiz tam bir örnek teşkil ediyor. 12 kardeşler ve bu yaşta yazarlık başarısına ulaşmış durumda. Ben Şuheda öğrencimizin başarısının devamını dilerken, ailesine de teşekkür ediyorum’ dedi.

SERCAN ÇETİNEL

Sivas Kanuni Ortaokulu’nda eğitim gören 14 yaşındaki Şuheda Yılmaz, ‘Bir Kalemim Birde Ben’ isimli şiir kitabı hazırlayarak, Şairler ve Yazarlar Derneği desteği ile 500 adet kitap basımını gerçekleştirdi. Dün okulda tanıtım ve imza günü düzenleyen Şüheda Yılmaz’ın programına İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Bekir Âlim ve birçok öğretmen ve öğrenci katıldı.

‘YAZARLAR ARASINDA YENİ BİR İSİM’

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 12 kardeşli 14 yaşındaki bir öğrencinin böyle bir başarıya ulaşmasından gurur duyduklarını belirtti. Sivas’ta birçok yazar ve şairin yetiştiğini söyleyen Altınsoy, bu alanda artık yeni bir yazarın daha doğduğunu söyleyerek şunları kaydetti:

‘Bugün çok anlamlı bir tören için buradayız. Doğrusu şairler yazarlar memleketinde, bu güzel topraklarda şairlerimize, yazarlarımıza bir yenisini daha katmış oluyoruz. Belki doğuştan ruhunda var, bu topraklarda var. Yıldızeli, Şarkışla, Kangal bu bölgede çok aşığımız yetişmiş. Yaklaşık bin 200 yazar ve şair var ismi tanınan ama ismi tanınmayan insanlarda var. İşte şüheda kızımız bu topraklardan yeniden yetişen bir kızımız olarak bir güzel çalışmaya imza atmıştır. Ben kendisini tebrik ediyorum. Medeni cesaretinden dolayı kutluyorum. Çünkü birçok insan bir şeyler yazar ama bunları derleyip toparlayıp bir bütün halinde bir araya getirerek bende varım diyebilecek şekilde ‘bir kalemim birde ben’ şeklinde toparlamak herkesin karı değildir. Çalışmalarının devamını diliyorum. Bu kitabın çıkmasında emeği geçen şairler yazarlar derneği başkanımıza da teşekkür ediyorum.’

‘HEM ÖĞRENCİNİN HEM DE AİLENİN BAŞARISI’

Yazarlığın yanı sıra önemli bir konuya da değinen İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Şuheda Yılmaz’ın çok varlıklı bir aileden gelmediğini ve 12 kardeşten biri olduğunu vurguladı. Az çocuk yapmakla çocuklara daha çok ilgi gösterileceği düşüncesinin çok yanlış olduğunu söyleyen Altınsoy, bunun en güzel örneğinin Şuheda Yılmaz olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

‘Burada başka bir konuya parmak basmak istiyorum. Benim gördüğüm itibariyle 2002 yılında kızımız doğmuş ve daha 14 yaşında. Bu çalışmalarını devam ettirdiği müddetçe çok daha büyük başarılara imza atacak bundan şüphem yok. Ayrıca çok da varlıklı, çok da iyi imkânlarla okumuş bir öğrencimiz değil. 12 kardeşten gelen bir öğrencimiz. Genelde şöyle bir tez vardır. Bir tane çocuk yap, iki tane çocuk yap, bakabildiğin kadar yap ondan sonra eğitimi ile ilgilen diyorlar. Cumhurbaşkanımızın üzerinde sıkça durmuş olduğu gibi çocuk yapmamıza karşılık, nüfusumuzun azalması için millet elinden gelen bütün propagandayı yapıyor. Diyorlar ki, efendim çocuklarınız az yapın, bakabildiğiniz kadar yapın, ondan sonra geçim meselesi falan diyorlar. Bir güzel söz var, ahırda oğlak doğduğunda dağda otu biter diye Allah herkesin rızkını veriyor. Dolayısıyla 12 kardeşli Şüheda’nın ailesine teşekkür ediyorum. Hem de şairlik, yazarlık değil ayrıca sporculuk tarafı da var öğrencimizin. Basketbol Türkiye bölgeleri arasında ikinci, ve il birincisi olmuş durumda. Arkadaşlar çok çocuklu ailelerde çocuklarımız daha kendilerine sorumluluk alıyorlar. Daha erkenden yetişiyorlar ve daha olgun oluyorlar. Bir iki çocuklu ailelerde çocukların zihniyeti, annem, babam benim için çalışıyor diye her şey benim için düşüncesiyle mızmız oluyor. Çok çocuklu ailelerde, 2 yaşına gelen kişi abla, abi oluyor sorumluluk alıyor. Ona göre kendini geliştiriyor. Ben ailemizi ve çocuğumuz tebrik ediyorum.’

Böyle bir eserin 14 yaşındaki bir kız çocuğundan ortaya çıkmasının kendilerini gururlandırdığını kaydeden Altınsoy, sözlerini şöyle noktaladı:

‘Bir öğrencimizin böyle bir eser yapması. Bizi ziyadesiyle gururlandırdı. Diğer öğrencilerimize sesleniyorum. Var olan çalışmalarınızı hiç bıkmadan usanmadan, azimle, kararlılıkla devam ettirin. Yazı yazın, günlük tutun, bolca kitap okuyun. Çünkü bardak dolduktan sonra boşalmaya başlar. Önce dolduracaksınız, okuyacaksınız sonra yazmaya başlayacaksınız. Bu arkadaşınızın çalışmaları sizlere örnek olsun.’

ŞUHEDA YILMAZ KİMDİR?

2002 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesi Karacaören köyünde doğan Şuheda Yılmaz, 2004 yılında Sivas merkeze yerleşmiş ve 2009 yılında ise Kanuni İlkokulunda eğitim görmeye başlamıştır. Burada belirli başarıla ulaşan Şuheda Yılmaz sadece çıkartmış olduğu kitapla da kalmayıp 2013-2014 yıllarında basketbol il birincisi ve Türkiye bölgeler arası ikinciliğini hak etmiştir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!