USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Valiliğin Yapamadığını Servisler Yaptı!

Valiliğin Yapamadığını Servisler Yaptı!

Valiliğin Yapamadığını Servisler Yaptı!
23-02-2016 08:51
Google News


Ancak okul servisleri mahalle aralarındaki yoğun kar nedeniyle birçok okulda öğrencileri okullara ulaştıramadı. Bazı servis firmaları ise Valiliğin eğitime devam kararına rağmen yoğun kar yağışı nedeniyle taşıma yapmadı. İlimizde taşımalı eğitimin yapıldığı okul yetkililerinden aldığımız bilgilere göre öğrenci servis şirketlerinin taşıma yapmadığı ve bu nedenle de eğitim yapılamadığı öğrenildi. Eğitime devam kararı veren Sivas Valiliği’ne sosyal medya üzerinden yüzlerce öğrenci ve veli tepki gösterdi. Diğer taraftan ilimizin 7 ilçesinde eğitime ara verildi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

Kentte önceki gün gece etkili olan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü. Gece saatlerinde etkili olan kar yağışı 30 cm’yi geçti. İlimizde yaklaşık son bir haftadır adeta bir bahar havası yaşanıyordu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Pazar günü yoğun kar yağışı beklendiğini açıklamıştı. Beklenen de oldu. Önceki gece yağan yoğun kar yağışı il merkezindeki tüm cadde ve sokakları kapattı.

Tüm bu gelişmelere rağmen geçtiğimiz aylarda yağan 10 cm kar sonrasında eğitime ara veren Sivas Valiliği, Pazar gecesi yağan 30 cm’lik kar sonrasında bir açıklama yapılarak, okulların tatil edilmediğini ve Sivas İl merkezinde ve merkeze bağlı köylerde eğitime devam edileceğini açıkladı.

Ancak Valiliğin eğitime devam edilecek açıklamasına rağmen il merkezindeki birçok okulda eğitim yapılamadı. Sabahın erken saatlerinde öğrencileri okula götürmek için yola çıktılar. Ancak servis şoförleri girdikleri sokaklarda kar engeline takılınca öğrencileri okula ulaştıramadı. Bazı okul servisi işletmelerinin ise eğitime ara verilmemesine tepki göstererek, taşımacılık yapmadığı öğrenildi.

İl merkezindeki tüm okullarda çok az sayıda öğrenciyle eğitim sürdürüldü. Ayrıca ilimizde bulunan birçok özel okul da Sivas Valiliğinin eğitime ara verilmeyeceğini açıklamasına rağmen, öğrencilerin okula gelememesi üzerine tatil kararı verdi.

SOSYAL MEDYA’DAN

VALİLİĞE TEPKİ

Sivas Valiliği Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Sivas Valiliği’nin resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından kar tatili olmadığını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, ‘İl merkezi ve merkeze bağlı köylerde 22.02.2016 Pazartesi günü eğitim ve öğretime devam edilmektedir’ denildi.

Sosyal medya üzerinden yüzlerde Sivaslı Sivas Valiliği’nin aldığı bu karara tepki göstererek, 30 cm’lik karda küçük yaştaki öğrencilerin okullara ulaşmasının imkânsız olduğunu belirttiler. Ancak Sivas Valiliği’nin eğitime devam edilecek kararına rağmen okul servislerinin kararıyla eğitime ara verildi.

7 İLÇEDE

KAR TATİLİ

Yoğun kar yağışı nedeniyle Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı, Ulaş, Altınyayla ve Yıldızeli ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. Sivas merkezde eğitime devam edileceği açıklandı.

İlçelerde ilk ve orta dereceli okullar tatil edilirken çalışan engelli personeller ve hamileler ise idari izinli sayıldı. Sivas Valiliği yaptığı açıklamada, il merkezi ve merkeze bağlı köylerde eğitim-öğretime devam edileceğini duyurdu.

SİVAS – TOKAT YOLU

ULAŞIMA KAPANDI

Sivas ve Tokat illerinde akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı dolayısıyla çok sayıda otobüs, çekici, tır ve otomobillerin yolda kaldığı Sivas - Tokat karayolu ulaşıma kapandı. Bölgede Kartalspor kafilesini taşıyan otobüs ise yoldan çıktı.

Kent merkezinde sağanak yağmur sonrası başlayan kar yağışı Tokat-Sivas Karayolunda etkili oldu. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığı karayolunun 20'inci kilometresinde bugün Tokatspor ile karşılaşan ve Sivas'a otobüsle oradan da İstanbul'a uçakla gidecek olan Kartalspor'u taşıyan 58 BA 450 plakalı otobüs kaydı. Ayrıca kar yağışının etkisini gösterdiği karayolunda ardından çok sayıda TIR, çekici ve otomobil de yolda kaldı. Araçların yolda kalması nedeniyle Tokat-Sivas Karayolu ulaşıma kapandı. Polis ekipleri ise kent çıkışında sürücüleri yola çıkmamaları konusunda uyardı.

FUTBOLCULAR

YARDIM ETTİ

Karayolları ekiplerinin çalışma yaptığı yolda mahsur kalan Kartalspor'un futbolcuları Tokat'tan Kayseri'ye gitmekte olan ancak yolda kalan Burhan Akbaş'ın kullandığı otomobile yardım etti.

İçerisinde 1 yaşındaki Hüseyin Akbaş'ın da bulunduğu otomobile iterek yardım etmeye çalışan futbolcular, otomobilin karda gitmemesi sonrası diğer araçlara yardım etti. Bu sırada futbolculardan bazıları Sivas istikametine giden bir aracı yolda durdurarak içerisine binip yola devam etti.

Kartalspor Teknik Direktörü Haldun Yıldız, karşılaşma sonrası Sivas'a gittiklerini ancak kar dolayısıyla yaklaşık 1.5 saattir yolda kaldıklarını belirtti. Yaklaşık 250 aracın kar dolayısıyla mahsur kaldığı yolda karayolları ekiplerinin çalışması ise sürüyor.

ANİ KAR YAĞIŞI

HAYATI FELÇ ETTİ

İlimizde uzun bir aradan sonra yeniden kar yağışı etkili oldu. Aniden bastıran kar yağışı cadde ve sokaklara kısa sürede beyaza bürüdü. Yoğun kar yağışı nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü. Yayalar kaldırımda yürümekte güçlük çekerken, trafikte de aksamalar meydana geldi. Araç sürücülerinin kar yağışına hazırlıksız yakalanması nedeniyle kentin birçok noktasında maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

Belediye ekipleri şehir içinde, karayolları ekipleri ise şehirlerarası yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar ise sokağa çıkarak bol bol fotoğraf çekindi. Uzun süre kar altında yürüyen vatandaşlar, kısa sürede beyaza bürüdü. Öte yandan park halindeki araçlarda tamamen karla kaplandı.

Vatandaşlar işlerine gitmek için kara gömülen araçlarını temizlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri ana arterlerde temizlik çalışması başlatırken ara sokaklarda ise vatandaşlar iş yerlerinin önünü temizlemek zorunda kaldı.

Ani bastıran kar yağışı nedeniyle araçlar trafikte güçlükle ilerleyebildi. Vatandaşlar bir süredir bahar havasının hissedildiği Sivas’ta ani yağan kara şaşırdıklarını, dün güzel bir havanın hâkim olması sonrası bugün yarım metre kar ile karşılaştıklarını dile getirdi.

BELEDİYE

YETERSİZ KALDI

Önceki gün gece başlayan yoğun kar yağışında Sivas Belediyesi, karla mücadele çalışmalarında oldukça yetersiz kaldı. Sabahın erken saatlerinde karla mücadele çalışmalarına start veren Belediye ekipleri ana anterleri dahi temizlemekte zorlandı.

Çok sayıda vatandaş ise, belediye ekiplerinin tüm imkânlarını kullanarak, gece saatlerinden itibaren çalışmalara başlamamasına tepki gösterdi. Araçlarını sokaklardan çıkaramadıklarını belirten vatandaşlar kaldırımlarda dahi yürümekte zorluk çektiklerini belirttiler.

618 KÖY YOLUNDA

ULAŞIM KAPANDI

İlimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle 618 köy yolunda ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte etkili olan kar yağışının ardından merkezde 68, Akıncılar ilçesinde 28, Altınyayla'da 10, Doğanşar'da 23, Gölova'da 28, Hafik'te 75, İmranlı'da 62, Kangal'da 30, Koyulhisar'da 40, Suşehri'nde 61, Şarkışla'da 45, Ulaş'ta 20, Yıldızeli'nde 42 ve Zara'da 86 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan kent merkezinde etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. İl merkezinde kar kalınlığı yer yer 40 santimetreye kadar ulaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!