USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kültür Merkezi Gecikecek!

Kültür Merkezi Gecikecek!

Kültür Merkezi Gecikecek!
24-02-2016 11:17
Google News


Projeyle ilgili bilgi veren Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, proje çalışmalarının tamamlandığını ve imar konusundaki pürüzlerin çözülmesi halinde Nisan ayında projeye start verileceğini açıkladı. Bölgedeki imar sorunuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Sami Aydın ise, projenin arsaya göre büyük olduğunu belirtti. Arsanın genişletilmesi gerektiğini belirten Başkan Aydın, mevcut proje alanının yanında da Belediye’ye ait olan arsadan feragat ettiklerini belirterek, arsanın diğer kısmının da Ulaştırma Bakanlığı ile görüşülerek, proje alanına dahil edilmesi gerektiğini kaydetti. TCDD’nin bu arsayı bedelsiz olarak veremeyeceğini açıklaması ise proje sürecinin uzamasına neden olacak.

HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Uzun yıllardır Sivas gündeminde olan Kültür Merkezi’nin inşaatı bu yıl da gecikecek. Ticaret ve Sanayi Odası’nın karşısında bulunan boş arsaya yapılması planlanan Kültür Merkezi için proje çalışmaları tamamlandı. Ancak arsanın projeye göre küçük olması süreci uzatacak. Projenin bin an evvel hayata geçmesini isteyen Belediye, mevcut arsanın yanında bulunan ve Belediye kendisine ait olan arsayı projenin yapılabilmesi için feragat etti.

Yine proje alanının diğer kenarındaki arsa ise TCDD’ye ait bulunuyor. TCDD’nin de bu arsayı devretmesi halinde proje Nisan ayında start alacak. TCDD’nin bu arsayı bedelsiz olarak devretmemesi projenin sürecini uzatacak.

Sivas İl Özel İdaresi, yeni kültür merkezi çalışmaları için Nisan’da ilk kazmayı vurmayı planlıyor. Ticaret ve Sanayi Odası karşısında ki boş arsaya yapılması planlanan yeni kültür merkezi için süreç tamamlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ödeneği ayrılan yeni Kültür Merkezi Sivas’ın ihtiyacını karşılayacak nitelikte yapılacak. Gündeme gelmesiyle birlikte zaman zaman tartışmaları da beraberinde getiren yeni Kültür Merkezi için Nisan ayı içerisinde çalışmaların başlayacağı müjdesi verildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas’ta yapılması planlanan yeni kültür merkezi projesi hakkında bilgi verdi. Ticaret ve Sanayi Odası karşısındaki boş arsaya yapılması planlanan kültür merkezi için proje çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Ayhan, ufak pürüzlerin çözülmesi halinde Nisan ayı içerisinde inşaata başlanabileceğini ifade etti.

Süreç içerisinde birçok kez değerlendirme toplantıları yapıldığını ifade eden Ayhan, iç alan ve kullanımı ile mükemmel bir yapının yapılacağını belirterek, ‘Kültür Merkezi’nin inşaatını Nisan ayında başlatmayı planlıyoruz’ dedi.

Ayhan, ‘Her açıdan güzel bir tesisin inşaatına başlayacağız. Tüm aşamaları geçtik. Artık somut bir şekilde inşaatına başlama aşamasına geldik. İmar ile ilgili bir takım çalışmalar yapılması gerekiyordu. Sivas Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde bunu da gerçekleştirdik. Şimdi sadece inşaata başlanacak ve inşaat tamamlandığında harika bir tesis Sivas’a kazandırılmış olacak’ şeklinde konuştu.

Ayhan şunları kaydetti:

‘Bu Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yatırım programında olan bir iş. Kültür Merkezi’nin ihalesi yapıldı. İhale iş ve işlemleri ile proje aşaması kurumumuz tarafından yapıldı. İnşaat mevsimiyle birlikte burada da çalışmalar başlayacak. İmarla alakalı çok küçük bir sıkıntımız var. Nisan ayına kadar Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle birlikte bu engeli aşıp, Nisan ayında temeli atıldıktan sonra 2 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz.’

BELEDİYE ARSASINDAN

FERAGAT ETTİ

Yeni yapılması planlanan Kültür Merkezi ile ilgili yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi veren Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise, ‘Bu projenin yapılacağı arsa projeye göre çok yetersiz geliyor. Otoparkı çok yetersiz ve yollara olan mesafesi bazı noktalarda 1 metreye kadar düşüyor. Bununla ilgili ben İl Kültür ve Turizm Müdürümüzle de görüştüm. Yine konuyu Bakanımıza da arz ettim. Burada bu alanın genişlemesi lazım. Burasının alanı ada şeklinde. Adanın alt köşesi bölünmüş ve Kültür Merkezine tahsis edilmiş. Diğer kısmı ise Belediye hizmet alanı olarak gözüküyor. Biz Belediye olarak oradan feragat ediyoruz. İnşallah diğer kısmını da Ulaştırma Bakanlığımızla çözecekler. O adanın tamamını bu projeye tahsis ettiğimiz zaman hem ihtiyaç duyulan otopark sorunu ortadan kalmış olacak. Hem de daha ferah ve daha rahat bir alana kavuşmuş olacak. Bu bakımdan bu proje belki birkaç ay gecikecek ama olması gereken bir noktaya kavuşacak’ ifadelerini kullandı.

YENİ KÜLTÜR

MERKEZİ PROJESİ…

Sivas Kültür Merkezi proje yapım işinin ihalesi 2013 yılında yapıldı. Yüklenici firma projeleri hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığına onay için gönderildi. Projeler Bakanlık tarafından onaylandı. 06.10.2015 tarihinde İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılarak, 17 Milyon 279 Bin 920 TL ile sözleşme imzalandı. İşin kontrolörlüğü Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülüyor.

Proje toplam 9600 metrekare inşaat alanı üzerinde tasarlandı. 2 bodrum 1 zemin ve 2 normal kattan oluşan proje toplamda 5 kattan oluşuyor. 2. Bodrum katta binaya hizmet edecek kapalı otopark bulunuyor. Bodrum kat ise binaya hizmet edecek depo ve sığınaklardan oluşuyor.

Zemin kat 2 540 metrekare inşaat alanından oluşmakta olup 745 kişilik salon ve sahne bu katta bulunuyor. Ayrıca salon ve sahneye hizmet edecek bölümlerden oluşuyor. 1. Kat 743 metrekare alana sahip olup loca kısmı ve ona hizmet edecek birimlerden oluşmaktadır. 2. Kat 548 metrekare inşaat alanına sahip olup idari ve sosyal kısımlar bu katta planlanmıştır. 3. Kat ise yine 548 metrekare olup bu katta da binaya hizmet verecek idari kısımlar mevcut…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!