USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Kadın Erin Eşidir Evin Güneşidir?

?Kadın Erin Eşidir Evin Güneşidir?

?Kadın Erin Eşidir Evin Güneşidir?
10-03-2016 19:49
Google News


Programda kadına verilen öneme vurgu yapan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Kadın erin eşidir, evin güneşidir. Kadını tarif etmek gerçekten çok zor. Ama bir kadın gerçekten bir insana, bir çocuğa şekil veren onu eğiten, büyüten ve bir insan olarak bu toplumda kadınlarımız şuurlu, bilinçli ve İslami çizgi içerisinde yetiştirmiş olduğu bir çocuktan bir gençten ne ülkesine zarar gelir, ne de başka insanlara zarar gelir. Kadınlarımızın bizim inancımızda yeri tarif edilemez. Cennet annelerin ayağının altındadır’ sözünü hatırlatan Aydın, ‘Bu söz belki de kadına verilen değer için çok anlamlı ve çok manidardır’ dedi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar nedeniyle bir program düzenlendi. Bir düğün salonunda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Sami Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, AK Parti Sivas İl Başkanı Av, Ziya Şahin ve eşleri, Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci ve çok sayıda AK Partili kadın üyeler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, ‘Böyle anlamlı bir günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyor, bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadınları anlatmaya çalışsak, ne birkaç saatte, ne de birkaç günde bitirilmesi mümkün değildir. Öyle ki tarihimizi incelediğimiz zaman kadının bir toplumun şekillenmesinde gelişmesinde büyümesinde her zaman aktif rol aldığını görüyoruz’ dedi.

Cahiliye döneminde kadınlara değer verilmediğini belirten Başkan Aydın, ‘İnsanlık tarihine baktığımız zaman kadının bu kadar önemli olmasına rağmen özellikle cahiliye dönemlerinde kadınların hak ettiği yeri bulamadığını hatta doğan kız çocuklarının katledildiğini, canlı canlı toprağa gömüldüğünü biliyoruz. Öyle ki ülkemizde dahil olmak üzere birçok ülkede bugün medeniyetin başkenti olarak bilinen Avrupa’da dahil olmak üzere kadınların maalesef nüfus sayımlarında dahi yok sayan dünyadaki zihniyetin ortadan kalktığını görüyoruz. Yine kadınların yönetimde söz sahibi olmadığı dönemleri çok yakinen biliyoruz. Ülkemizde dahil olmak üzere seçimlerde kadınların tercih hakkının olmadığı dönemleri de çok iyi biliyoruz. Ama bir şeyi daha iyi biliyoruz ki özellikle AK Parti ile birlikte AK Partili dönemde kadınların hak ettiği gibi toplum nezdinde değer bulduğunu her geçen gün kadın haklarıyla ilgili pozitif hatta pozitif ayrımcılıkla gelişmelerin olduğunu biliyoruz’ ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın konuşmasında şunları kaydetti:

‘Bugün herhangi bir nedenle eşinde ayrılmış olan kadının en azından mağdur edilmemesi adına çok önemli tedbirlerle beraber maddi ve manevi imkânların sunulduğunu biliyoruz. Yine bu dönemde kadınlarımızın yönetimde söz sahibi olmaları açısından gerek teşkilatlar bazında, gerekse siyasetin değişik kademelerinde kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık yapıldığını biliyoruz. Çünkü biz siyaseten inanıyoruz ki kadının olduğu yerde güzellik vardır, kadının olduğu yerde huzur vardır, kadının olduğu yerde mutluluk vardır. Öyle ki bugün bir söz duydum. ‘Kadın erin eşidir, evin güneşidir’ kadını tarif etmek gerçekten çok zor. Ama bir kadın gerçekten bir insana, bir çocuğa şekil veren onu eğiten, büyüten ve bir insan olarak bu toplumda kadınlarımız şuurlu, bilinçli ve İslami çizgi içerisinde yetiştirmiş olduğu bir çocuktan bir gençten ne ülkesine zarar gelir, ne de başka insanlara zarar gelir. Kadınlarımızın bizim inancımızda yeri tarif edilemez.’

‘Cennet annelerin ayağının altındadır’ sözünü hatırlatan Aydın, ‘Bu söz belki de kadına verilen değer için çok anlamlı ve çok manidardır. Biz inşallah bu ülkede artık şiddete uğrayan kadın haberlerini duymak istemiyoruz. Artık okula gönderilmeyen kızlar olsun istemiyoruz. Ülkenin siyasetinde, ticaretinde, sosyal hayatında kısacası her türlü faaliyetlerde kadınlarımızın önde olmasını istiyoruz, öncü olmasını istiyoruz. Çünkü bunu başardığımız zaman inanıyoruz ki bu ülke çok daha iyi yerlere gelecektir. Bu ülke dünyada söz sahibi ülkelerden birisi olacaktır. Bu duygu ve temennilerle Sivas’ımızda AK Partinin gelişmesinde büyümesinde ve ülkeye bu güzel icraatları sunmasında en büyük emeğe sahip olan siz kadınlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum’ şeklinde konuştu.

AK Parti Sivas İl Başkanı Av. Ziya Şahin ise konuşmasında, ‘Öncelikle bildiğiniz gibi bir mücadele sürdürüyoruz. 40 yıldır önünü alamadığımız terörün bu kez önünü almak istiyoruz. Bu uğurda toprağa vatan evlatları düşüyor. Şehitlerimiz var. onun için öncelikle şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum. Şehit eşlerine ve şehit çocuklarına sabır temenni ediyorum. Ciddi anlamda büyük bir mücadele veriyoruz ve bu mücadele ortamında da Türk tarihinde kadınlarımızın ne kadar etkin olduğunu, ne kadar önemli bir yer tuttuğunu da bu programla biliyoruz hatırlıyoruz. İnşallah ülkemizin her tarafında kadınlarımızın sağduyusu hâkim olacak. Terör ve cehalet bitecek diye umuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hem sizlerin hem dünyadaki bütün kadınların 8 Mart Kadınlar gününü kutluyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha huzurlu, daha güvenli ortamlarda bu günleri kutlarız diye ümit ediyorum’ dedi.

Programda konuşan AK Parti Sivas Kadın Kolları Başkanı Semiha Ekinci ise ‘Dünya ve Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımları toplumsal ve ekonomik kalkınmadan yararlanma düzeyleri maalesef nüfuslarıyla doğru orantılı değildir. Ülkemizde de kadınlarımız için birçok düzenleme yapılmasına rağmen henüz istenilen seviyeye ulaşmamıştır’ dedi.

AK Parti tarafından kadınlara yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Ekinci şunları kaydetti:

‘İktidar olduğumuz günden bugüne kadar kadınlara yönelik yapılan tüm düzenlemeler insana hak ettiği değeri verme gayretindedir. Hükümetimiz aile ve toplum hayatında kadını görünür kılarak işlevini artıracak tedbirleri almıştır. Bu kapsamda kadınlarda kadınların her alanda daha ileri düzeyde temsilini sağlamaya yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla sürmektedir. Kadınlarımız için yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların hiç birisi tesadüfî değildir. Bilinçli olarak ve kararlı olarak hayata geçirilen politikaların sonucudur. Kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun güven ve destekleriyle sürekli güçlenen kadın kolları sadece seçim günü değil, her zaman 81 il, 919 ilçede hane hane vatandaşlarımızın isteklerini ve ihtiyaçlarını dinlemektedir, en çok da kadınlarımızın… Batıdan doğuya, güneyden kuzeye dinlediğimiz kadınlarımız analarımız, kız kardeşlerimiz son günlerde birliğimizi, dirliğimizi bozamayacaklar diye haykırmakta ve terörün her türünü lanetlemektedirler. Çünkü terör ve savaş ortamlarının mağduru her zaman kadınlar olmaktadır. Ben bu vesileyle tüm şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!