USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Bekle Beni Almanya?

?Bekle Beni Almanya?

?Bekle Beni Almanya?
01-04-2016 09:29
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Türkiye Taekwondo Federasyonu 07-10 Nisan 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Bonn şehrinde yapılacak olan WTF Başkanlık Kupası'na ilimizi temsilen katılacak olan milli Taekwondo’cu İklima Betül Karakuş, çalışmalarını tamamladı.

Sivas Doğa Okullarında okuyan ve 9. sınıf öğrencisi olan İklima Betül Karakuş, 15 yaşında olmasına rağmen birçok derece ederek başarılarına bir yenisini daha eklemek istiyor.

Önümüzdeki günlerde Almanya’ya WTF Başkanlık Kupası'na gidecek olan genç bayanlar 46 kiloda dövüşen başarılı sporcu Karakuş, Doğa Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Hakan Sarız nezaretinde 6 aylık çalışmalarını tamamladı.

İKLİMA: ‘ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE

TEMSİL ETMEK İSTİYORUM’

Sivas’ın tek milli Taekwondo bayan sporcusu İklima Betül, müsabakalar öncesi spor muhabirlerine yaptığı açıklamasında, Almanya’da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğini vurguladı. İklima, şunları söyledi; ‘Sivas Doğa Okullarında 9. sınıf öğrencisiyim. Taekwondo sporunu yapıyorum. 7 Yaşından beri bu sporla uğraşıyorum. Her gittiğim maçta da olmasa da son 5 yılda önemli dereceler aldım. Şuan milli takımdayım tekvandoda. Önümüzdeki hafta Almanya’da maç yapılacak, bende ona hazırlanıyorum son sürat. İnşallah ülkemizi en iyi şekilde temsil ederim.’

‘TÜM ÜLKELER KATILACAK’

07-10 Nisan 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Bonn şehrinde yapılacak olan WTF Başkanlık Kupası'na tüm ülkelerin katılacağını ifade eden başarılı sporcu Karakuş; ‘Almanya’da yapılacak olan maç önemli bir müsabaka. Başkanlık kupası maçları. Tüm ülkeler katılacak bu müsabakalara. Kalabalık ve zorlu bir mücadele yaşanacak. Türkiye’den de belli sporcular milli takım adına yarışanlar gidecek. Maçlar için öncelikle kilomu koruyorum. Her antrenmanlarımızda üzerinde biraz daha fazla koyarak hocamın verdiği programla daha iyi şekilde hazırlanıyorum. Haftada 4-5 antrenman yapıyorum’ dedi.

‘HEDEFİM OLİMPİYATLAR’

Milli sporcu İklima son olarak, hedefini açıklayarak; ‘Bundan sonra tabii ki hedefim olimpiyatlar. 2020 Olimpiyatlarında 1. olmak ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum’ şeklinde konuştu.

ANTRENÖR SARIZ: ‘İKLİMA ÇOK HIRSLI’

Doğa Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni ve İklima’nın antrenörü Hakan Sarız ise, İklima’ya sonsuz güvendiğini ifade ederek; ‘İklima ile 6 aydır tanışıyoruz ve 6 aydır da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaklaşık haftanın 5 günü beraber antrenman yaparak geçiriyoruz. Artık antrenmanlarımızın sonuna geldik. İklima çok hırslı. Çok azimli bir çocuk. Kendini Taekwondoya adamış bir kız çocuğumuz. Bunların gideceği maç Almanya’nın Bonn şehrindeki federasyonun ve WTF kupası başkanlık kupası maçları. Bu bizim için dünya şampiyonasına bir vizedir. Burada ilk 4’e girdiği zaman dünya şampiyonasına direk olarak katılacak’ dedi.

‘İNŞALLAH HEDEFİMİZE ULAŞIRIZ’

Antrenör Sarız son olarak, döndükten sonrada çalışmalarının hızlı ve artarak devam edeceğini anımsatarak; ‘Döndükten sonra çalışmalarımız büyük bir azim ve hırsla artarak devam edecek. İnşallah amacımız dünya şampiyonası ve sonrasında da olimpiyatlar. Ben kızıma güveniyorum, o da bana güveniyor. Çalışmalarımız büyük bir hırs ve azimle devam ediyor. İnşallah hedefimize ulaşırız. İklima’ya başarılar diliyorum’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!