USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meclise Nazar Değdi

Meclise Nazar Değdi

Meclise Nazar Değdi
07-04-2016 10:22
Google News


ADEM NALBANT

Son yıllarda sosyal medya olgusunun gelişip yayılmasıyla birlikte artık siyasetin zirvesinden tabana kadar herkesin yeni bir siyasi tartışma alanı daha oluştu. Daha önce yazılı ve görsel basın üzerinden polemiğe giren siyasiler, şimdilerde sosyal medya ortamında tartışma zemini ya da konusu buluyor. İşte bunlara en güzel örnek de İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarının ikinci gününde ve son olarak 3.oturumda yaşananlar oldu.

Hem iktidar hem de muhalefet partilerinin tek aday üzerinde yoğunlaşarak, Meclis Başkanlık seçiminin gerçekleştirdiği Nisan ayı oturumlarının ilk gününde meclis üyeleri adeta birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Ancak toplantıların ikinci gününde yaşanan ‘22 nokta’ tartışmasının ardından, 3. gün de yine sosyal medya üzerinden verilen bir mesaj şiddetli tartışmanın sebebi oldu.

Meclis başkanlık seçiminin ardından sosyal medyada AK Partili Meclis Üyesi Murat Toraman, ‘Partimizin ötesinde, muhalefeti dahi yanına alarak tamamen bireysel başarısı sonucu tekrar Başkan olan Sedat abiyi tebrik etmek gerekir. Yani, Başarı Sedat abinin başka kimsenin değil. Artık Muhalefette saflarımıza geçtiğine göre Meclis'te kimsenin söyleyecek sözü kalmadı demektir. Aynı tavrı önümüzde ki süreçte Yeni Anayasa referandumunda ve Başkanlık Sisteminde de göstereceklerdir şüphesiz. Siz liderlerin muhalefet ettiğine bakmayın. Sivas tamam. Her zaman böyle olalım’ şeklinde bir mesaj yayımladı.

‘BİR DAHA OLURSA HADDİNİ BİLDİRECEĞİZ’

Meclis toplantısında söz alan CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller, Toraman’ın yayımladığı mesajla ilgili söz aldı. Sadık Güller, ‘Biz burada Pazartesi günü demokrasi şöleni yaşadık. Hem muhalefet hem de iktidar olarak meclis başkanını seçtik. Hayırlı olsun. Ülkemizde bu demokrasi anlayışının Sivas’tan başlamasını diliyoruz. Muhalefet olarak ilçelerimizdeki, ilimizdeki, sorunların giderilmesi için kırıcı olmadan bir mücadele veriyoruz’ diyerek sözlere başladı, ardından Murat Toraman’ı işaret ederek ‘Birkaç sefer daha kendisini uyarmamıza rağmen. Genel Başkanımıza kadar götürmenin anlamı nedir. Şiddetle kınıyorum’ dedi. Güller son olarak ‘Eğer partimize parti grubumuza, üyelerimize bir daha böyle bir şey olursa haddini bildireceğiz’ deyince mecliste bir anda tansiyon yükseldi.

‘BURASI HAD BİLDİRME MAKAMI DEĞİL’

Güller’in ‘haddini bildireceğiz’ sözüne sinirlenen AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım ‘Sadık Bey, eleştiri yapabilirsiniz ama bu haddini bildirme olayı ne anlama geliyor lütfen! Burada her şey konuşulabilir eleştirilebilir ama burası had bildirme makamı değildir. Burası özgür ve hür bir ortamdır. Siz had bildiremezsiniz’ diyerek o açıklamalara cevap verdi. Yüksek sesle laf dalaşına giren Güller ve Yıldırım bir ara birbirilerinin üzerine yürüdü. Araya meclis üyeleri girdi. Daha sonra tartışmaya Murat Toraman da katıldı. Toraman’ı da meclis üyeleri tutarak sakinleştirmeye çalıştı. Yaşanan bu sert tartışmaların üzerine Meclis Başkanı Sedat Özata oturuma iki kez ara verdi.  

TOPLANTIYA VALİ BARUT DA KATILDI

İl Genel Meclisi toplantısının 3. gününe yaşanan tartışma damga vururken, ortalığın sakinleşmesinin ardından toplantıya Vali Alim Barut dahil oldu. Oturumun sonlarına doğru gelen Vali Barut meclise hitaben bir konuşma yaptı.

Barut, daha önce valilerin meclise başkanlık yaptığını hatırlatarak, ‘Ben o döneme yetişmedim ama kendimi İl Genel Meclisinden ayrı hissetmediğim için en azından yeni dönemde sizlerle beraber olmak istediğim için bu ziyareti gerçekleştiriyorum. Burada inanıyorum ki bugüne kadar Sivas İl Özel İdaresi gerek karar gerekse icra organıyla ve icra organında yer alan personeliyle birlikte başarılı çalışmalar yapmıştır. Mali yönden başarılıdır. Alanda başarılıdır. Tabi ki bu başarı sadece tek kişinin ya da tek makamın uhdesinde değildir. İktidarıyla muhalefetiyle aynı hizmeti amaç edinen herkesin hedefi aynıdır. Yani hem milletimize hem ilimize hizmet etmektir’ dedi.     

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!