USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Hizmette Ayrımcılık Yok, Olmayacak Da?

?Hizmette Ayrımcılık Yok, Olmayacak Da?

?Hizmette Ayrımcılık Yok, Olmayacak Da?
06-05-2016 16:33
Google News


ADEM NALBANT

Araç filosunu her sene genişleten ve yenileyen İl Özel İdaresi, iş makinelerinin uğurlama ve yeni çalışma sezonunun açılışı sebebiyle bir tören düzenledi. Programa Vali Alim Barut ile il protokolü, meclis üyeleri ve İl Özel İdare personeli katıldı. Asfalt Üretim Tesislerinde gerçekleştirilen program öncesi Vali Barut yeni alınan 21 iş makinesinin de yer aldığı araç parkını gezdi. Barut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan’dan iş makineleri ile ilgili bilgi aldı.

İncelemelerin ardından törene geçildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören protokol konuşmalarıyla devam etti. Kürsüye önce İl Özel İdare Genel Sekreteri Ayhan geldi.  Ayhan, Sivas’ın 8500 kilometre yol ağı ile 28 bin 488 kilometrekarelik yüz ölçümüne hizmet götüren personeli, bu sorumlulukla birlikte dualarla uğurlayacaklarını belirtti. Ayhan, ‘Kazasız belasız sağlıklı bir şekilde, programımızı en güzel icra edecek şekilde, vatandaşın dertlerine sorunlarına en güzel çare bulmak için büyük bir sorumluluğumuz var ve bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Sahada bizleri temsil eden yaklaşık 400 kadar saha personelimize teşekkür ediyoruz’ dedi.

ARAÇ FİLOSUNA 21 ARAÇ DAHA EKLENDİ

Araç parkını yenileme işinin sürekli gündemlerinde olduğunu vurgulayan Ayhan, ‘Yaklaşık 35 milyon TL harcayarak 180 araç ve iş makinesini filomuza katarak iş makinesi parkımızı çok gençleştirdik. Bu yıl da 21 iş makinesi aldık. Her yıl rutin olarak 5-6 milyon TL bütçemizi buna harcayacağız. Çünkü bu coğrafyaya hizmet etmenin zor olduğunu biliyoruz. 17 ilçe, 1238 köy, 627 mezra olmak üzere yaklaşık 2000’e yakın yerleşim yeriyle vatandaşın dertlerine derman olmak ancak bu şekilde mümkün olabilirdi’ diye konuştu.

1000 KM’LİK YOL BAKIM KAPASİTESİ

Salih Ayhan kurumun imkanlarını meclis üyeleriyle beraber maksimum seviyede sahaya yansıtmaya çalıştıklarına dikkat çekerek şunları söyledi:

‘Bütçemizde ne var ne yok dipte köşede, sürekli Ankara’daki kaynakları da zorlayarak yoğun bir şekilde bunu sahaya yansıtıyoruz. Bu da rakamlarla ortadadır. Ben 8 yıldır Sivas’ta görev yapmaktayım. 8 yıl önce bir ilçeye 4-5 Road-Mix’i dahi zor aldığımız bir dönemleri yaşayarak bugün bir ilçeye müstakil bir ekip oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ve yıllık ortalama 1000 kilometre yol bakımı yapabilecek kapasiteye erişmiş bir kurumuz. Kurumsal kapasiteyi sürekli yeniledik, personeli gençleştirdik, eğitim programları yaptık ve özellikle kaymakamlarımızın ve onların koordinesinde İlçe Özel İdare Müdürleri ve yerinden de personel istihdamı sağlayarak daha verimli hizmet alanının da önünü açtık. Bu konuda başarılı olduğumuzu düşünmekteyiz. Yeterli mi değil elbette. İnşallah bütçe imkanlarımızı zorlayarak kurumsal kapasiteyi arttırıp, birlik ve beraberliğimizi daha üst seviyelere çıkararak bu coğrafyaya daha güzel hizmetler sunacağız.’

MAKİNA İKMAL MÜDÜRLÜĞÜ TAŞINIYOR

İl Özel İdare Genel Sekreteri Ayhan ayrıca yakın zamanda Belediye ile ortak bir çalışmalarının olacağı bilgisini de vererek, ‘Belediyemizle görüşüyoruz. Belediye Başkanımızla beraber Sivas İl Özel İdaresi şu anki Makine İkmal Müdürlüğümüzü tamamen kaldırarak, şehir dışında başka bir yere daha modern daha rantabl, teknoloji seviyesi daha üst düzeyde bir hizmet üretebilmek için parke tesislerimizle beraber hizmet vereceğiz. Bu sayede şehir merkezindeki araç yoğunluğunu azaltmış olacağız. Yakında bu çalışmamızı neticelendireceğiz’ dedi.

Ayhan’ın ardından İl Genel Meclisi Başkan Vekili Ferhat Ünsal konuştu. Ünsal, 43 meclis üyesinin birlik ve beraberlik içerisinde 2015 yılında ciddi ve değerli bir mesai harcadıklarını aktararak, ‘Sivas çok geniş ve nüfus yoğunluğu orantılı olmayan dağınık bir coğrafyaya sahip. Bu durum kırsala hizmet götürmede, beklentilere cevap verme hevesimizde ve yatırım programımızı şekillendirmede bizleri zorlasa da, kamusal kaynakların etkin kullanılmasında, planlanmasında ve uygulanmasında gösterdiğimiz özen bizlerin işini kolaylaştırmaktadır. Sivas İl Genel Meclisimiz ‘şehirde ne varsa köyde de olmalı’ mantığı ile çalışmalarını sürdürmektedir’ ifadelerini kullandı.

‘AYRIMCILIĞA MÜSAADE ETMEDİK’

Ünsal bir dönem CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız tarafından da dile getirilen ‘Ak Partili olmayan köylere ayrımcılık yapılıyor’ suçlamalarına ilişkin de ‘Bazı kişilerce köylerimize yapılan hizmetlerde ayrımcılık yapıldığı devamlı dillendirilmekte olup bu tür suçlamaları 43 İl Genel Meclisi Üyemizi üzmektedir. Çünkü bizler programları yaparken birlikte hareket etmekte ve kararlar almaktayız. Hiçbir zaman ayrımcılığa müsaade etmedik, etmeyeceğiz. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ mantığıyla hareket etmeye devam edeceğiz’ dedi.

ARAÇLAR, GERÇEK ŞOFÖRLERE EMANET EDİLMELİ

Ünsal’ın ardından Belediye Başkanı Sami Aydın kürsüye geldi. Aydın, Sivas’ın sadece il merkezinde ve ilçelerde yapılan yatırımlarla büyütülemeyeceğini bildirerek, ‘Sivas’ı büyütmek istiyorsak Sivas’ı cazip hale, yaşanabilir hale getirmemiz lazım. Bunu başardığımız zaman kimsenin doğup büyüdüğü yeri terk etmeyeceği bir gerçektir. İnşallah bunları da hep birlikte başaracağız’ dedi.

Aydın araç filosunun gençleşmesinin verim ve tasarrufu sağladığını vurgulayarak, araçların, şoförlük noktasında işin ehli olan kişilere emanet edilmesi gerektiğini belirtti. Aydın şöyle devam etti:

‘Evet bu iş makinelerinin her biri milli servet. Bunların her biri bir arkadaşımıza emanet edilecek. Yani bir şoförü olacak. Eğri oturalım doğru konuşalım. Her ehliyeti olan şoför olmuyor. Siz bir milyon TL’lik bir aracı ehliyeti olan ancak şoförlüğü olmayan bir insana teslim ederseniz hem memlekete, hem araca hem de kuruma yazık edersiniz. Bu konuda her bir vatandaşa ricam şudur: İdareyi şoför konusunda kimse baskı altında tutmasın. O aracı ehli olan kişilere emanet edilsin ki hem uzun ömürlü olsun hem de verimli hizmet sunsun. Aksi halde 2 gün sonra birçok parçası elinde sizin yanınıza gelir. Yazık ve günah.’

‘ZORLUKLAR BİRLİKTELİKLE AŞILIYOR’

Son olarak Vali Alim Barut kürsüye geldi. Barut, Sivas 28 bin kilometrekare ve 3 değişik coğrafyaya hizmet ettiğini söyleyerek, ‘Kelkit Vadisi bir değişik ormanıyla, iklimiyle. Sivas merkez bir değişik. Ve güneyimiz bir daha değişik. Yani hem çeşitlilik var, hem genişlik var. Bu alana hizmet götürmek zor. Ama bu zorluk başarılmış. Zoru hiç kimse tek başına başaramaz. Dolayısıyla bu bir birliği de ifade ediyor. Bu birlikten en ücra bölgeden hizmet eden personelimiz var. Ondan bir adım ötede idarenin ilçe teşkilatları var, kaymakamlarımız var onun bir adım ötesinde genel sekreterliğimiz, şube müdürlükleri ve personelimiz var ve bütün bunların toplamında karar mercii olarak da il genel meclisi var. Demek ki her kademede iyi çalışılmış. Birlik ve berberlik bizi en iyi hizmet eder hale getirmiş’ diye konuştu.

‘ART NİYET ARAMAMAK LAZIM’

Barut ayrıca İl Genel Meclisi Ünsal’ın da dikkat çektiği ‘ayrımcılık’ konusuna da değinerek, İl Özel İdarenin herhangi bir hizmet kademesinde ayrımcılık yapmaya ilişkin bir uygulama ya da talimatın olmadığını belirtti. Barut iddialarla ilgili şu ifadelere yer verdi:

‘Buna ilişkin bir kısım dedikodular dolanıyor mu dolanıyor, incelediğimiz zaman ayrımcılıktan değil ama kilometre olarak uzaklıktan, nüfus olarak azlıktan dolayı bir kısım hizmetler gitmemiş olabilir. Hiçbir zaman biz ayrımcılık yapmadık, yapmıyoruz, yapmayız. Ama hizmet gitmemiş olabilir. Gitmeme sebebini başka yerlerde arayalım. Dolayısıyla biz de ayrımcılık olmaz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!