USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Berna Türkkan´ın Sivas Aşkı Son Aşamada?

Berna Türkkan´ın Sivas Aşkı Son Aşamada?

Berna Türkkan´ın Sivas Aşkı Son Aşamada?
09-05-2016 09:19
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER

Türkiye’de olduğu gibi Hollywood’da dayaptığı işlerle çok sevilen-sayılan ve büyük ilgi gören Sevgili Berna Türkkan, Düğün Dernek 2 sinema Filmi çekimleri için geldiği Sivas’ta gördüğü ilgi ve alaka sonucu Sivas’ta kocaman bir aileye sahip olmuştu veşimdilerde Türkkan’ın Sivas aşkı film oluyor.

Türk Televizyon tarihi ve sinema sektörünün en çok beğenilen dizi ve sinema filmlerinde reji asistanlığı, cast direktörlüğü, menajerlik ve yönetmenlik yapan, 2008 yılında kurduğu Berna Türkkan Casting Agency Firması ile önemli çalışmalara imza atan Türkkan, âşık olduğu Sivas için yapacağı sinema projesinde çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Önceki yıllarda aldığı 4 ödülle 2013-2014 yıllarının en iyi Oyuncu Menajeri Ödüllerine sahip olan ve 16 Mart 2015 tarihli ünlüler geçidi olan büyük bir ödül gecesinde ''2015 yılı Umut Vadeden Yapımcısı'' ödülüne sahip olan Türkkan Sivas’a olan sevgisini, muhteşem bir komedi filmi ile taçlandırmak istiyor.

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Sivas’a gelen ünlü yapımcı ve yönetmen Türkkan, Sivas temaslarında gazetemize de ziyarette bulundu.Sivas’ta kurduğu ikili ilişkilerin kendisinin hayatında büyük bir yerinin olduğunu kaydeden Türkkan, Sivas’a ve Sivas halkına adeta âşık olduğunu söyledi.

Sivas’ın tarihi ve kültürü açısından Türkiye’de çok büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Türkkan, bu özelliklerin öne çıktığı bir komedi filmi için kollarını sıvadıklarını belirtti. Sinema filminin ismini ‘Niydiyon Gardaş’ olarak belirlediklerini söyleyen Türkkan, şuanda filmin oyuncularının karakter analizlerinin yapıldığını belirtti.

Gişe rekorları kıran Düğün Dernek 2 Sinema filmi ile hayatının Sivas ile kesiştiğini belirten hayatı Başarılarla dolu olan Berna Türkkan,Sivas’ta büyük dostluklar kurduğunu ve kentten biran olsun kopamadığını söyledi.

Sivas’ın tarihi, kültürel zenginliklerini, sıcakkanlı insanlarını ve mizah dolu yönlerini sinema filmi ile buluşturmaya karar verdiklerini söyleyen Türkkan,yapımcılık kariyerindeki ilk filmini Sivas’a adamak istediğini belirterek, ilk sinema filmine ilişkin, ipuçlarını gazetemizle paylaştı.

Proje ile ilgili gazetemize ipuçları veren Türkkan, şunları kaydetti:

‘Sivas projemizin hikâyesini yazdık. Senaryosuna başlandı. Karakter analizleri çıktı. Şuan için senaryonun bitmesini bekliyoruz. Bunların dışında projemizle ilgili sponsor görüşmelerimiz devam ediyor. Zaten bütün Sivas bizim arkamızda, bundan hiçbir şüphemiz yok. Ben daha proje ile ilgili bir şeyler söylemeden önce bile ‘Berna Hanım burada bir şeyler yapın. Biz destek olalım’ diyen çok fazla gönüllü insan vardı. Çok şükür Rabbime ki Sivas ile aramızda çok büyük bir bağ var. Bende bu kadarına sahip olacağını düşünmüyordum ama ben burada gerçekten bir aileye sahip oldum. Artık Sivas’a geldiğim zaman insanlara yetişemiyorum. Elimden geldiğimce herkesle kısa da olsa görüşmeye çalışıyorum. Düğün Dernek 2’nin çekim aşamasında hep yanımda olan Pars Spor Merkezi sahiplerinden ünlü organizatör Elif Durdu’nun abisi Deniz Durdu’ya güzel Ayça’mızı isteyip sözünü kesmiştik bu defa da güzel kardeşlerimin düğününde olmak için geldim. Aslında Düğün Dernek 2 Sinema Filmini çekerken Film gerçek oldu… Rabbim ömür boyu çok mutlu etsin inşallah, ömrümde birbirine bu kadar yakışan ve böylesine keyifli bir düğün görmedim ben, Güzel Kardeşlerimin nazarlardan uzak huzur dolu bir hayatları olsun… Elif, daha önceki proje aşamasında da benimle birlikteydi ve bana çok desteği olmuştu. Sivas’a bundan sonraki gelişimde de inşallah projemizin içinde bizimle olacak. Hazırlıklarımız devam ediyor, Tabii ki sinema filmi öyle hemen olacak bir iş değil. Biraz da filmin güzel olması için titiz hareket ediyoruz. Hem Sivas’a bir hatıra kalsın hem de tüm Türkiye’ye ve hatta Dünya’da festivallerine katılabilecek güzel bir film olsun istiyoruz. Belki de Türkiye’de hiçbir şehre böyle özel bir proje yapılmamıştır. Çalışmalarımız sonucunda hem Sivas için hem de Türkiye’de şehri anlatan filmler arasında en iyi film olacağına inanıyoruz.

Filmimizde en başta Sivas’ın tarihini, kültürünü, eserlerini, yemeklerini ve Sivasspor’u ön plana çıkarıyoruz. Senaryomuzu sağ olsun Sevgili Mustafa Erdoğan yazıyor. Benim çok yakın arkadaşımdır ve kalemi gerçekten çok iyidir. Bu konuda da içim çok rahat. Çünkü Mustafa Erdoğan’a güvenim sonsuz. Proje de oyuncu seçimi aşamasını tamamen senaryo bittikten sonra yapacağız. Çok güzel star isimleri konuk almayı düşünüyoruz. Kesinlikle kimseyi ağlatmayacağız, herkesi güldürme niyetindeyiz. Çünkü ben gülmeyi çok seven bir kadınım. Filmimizden herkes, mutlu ve huzurlu ayrılsın isterim. Buradaki hedefimiz, hem insanları güldürüp hem de insanları Sivas konusunda bilgilendirmek hatta benim Sivas’a olan aşkımı onlara da aşılamak’

BERNA TÜRKKAN

KİMDİR?

Beykent Üniversitesi Sinema- Televizyon Bölümü Mezunu olan Berna Türkkan, hayalleri doğrultusunda mezuniyet sonrası profesyonel iş hayatına atılmıştır. Türk Televizyon tarihinin en çok beğenilen dizilerinden olan Yabancı Damat’ta Reji Asistanı olarak ilk deneyiminde başarıya ulaşmıştır. 5 Yıl aralıksız Reji asistanlığı görevini başarı ile tamamladıktan sonra, Avanak Kuzenler Sinema filminde Yardımcı Yönetmenlik ve Cast Direktörlüğü yapmıştır. Çalışkanlığı ve azmi O’nu Recep İvedik 2 Cast Direktörlüğü görevi ile buluşturmuştur. Profesyonel olarak Aksoy Film’in bünyesinde açılan Oyunculuk Akademisinde Şirket Müdürlüğü, Oyuncu Koçluğu ve Drama Eğitimleri veren Berna Türkkan, Üst Düzey yetkili olarak şirkette 13 ay görev yapmıştır. Yapmış olduğu çalışmalar ve edindiği bilgiler doğrultusunda Kendi Kurumsal vizyonunu oluşturmak adına 2008 yılında Berna Türkkan Casting Agency firmasını kurmuştur. Güzel Yapımcı, Televizyonlara ve Sinemalara oyunculuğu gerçek meslek olarak benimseyen yeni ve farklı yüzler katmak amacı ile çalışmalar yapmaktadır. Türkkan, birçok sinema, dizi, reklam filmi ve tiyatroya oyuncu kazandırmış ve halen kazandırmaktadır...

Berna Türkkan CastingAgency, Sektöre yeni yüzler bulmak ve kazandırmakla kalmayarak bu kişilerin mesleki gelişimleri adına gerekli tüm danışmanlık desteğini sağlamaktadır. Bu oyuncuların stratejileri oluşturularak kariyer planlamalarının yapılmasında,  imaj çalışmalarında ve mesleki gelişimlerinde onlarla birlikte hareket etmektedir.

2015 yılı itibari ile Hollywood yapımcıları ve Cast Direktörleri ile ortak çalışmalara başlayan Ajans sahibi Berna Türkkan, Ülkemizden genç ve özel yetenekleri ABD ve çeşitli ülkelere oyuncu olarak göndermektedir. Eş zamanlı olarak bu ülkelerden de başarılı genç oyuncuları Ülkemizde sektöre kazandırmaktadır. Cihangir Merkezli kendisine ait olan Müstakil Ofisinin Oyuncu Atölyesinde Workshoplar düzenleyerek sektöre adım atmak isteyen gençlere koçluk yapmaktadır...Reji'denCast Direktörlüğüne sonrasında kendi firmasını kurarak Menajerliğe geçiş yapan Türkkan, son günlerde ise Yapımcılık yolunda sağlam ve emin adımlarla ilerlemektedir. Hollywood'da ön hazırlığını sürdürdüğü Ünlü Dünya Starı Sevgili MelGibson ile  ''Hollywood'da 4 Avare'' isimli Sinema Filmi için anlaşmaya varan Türkkan çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir. Bunun yanı sıra da tüm Sivas’ın ve Sivas’lıların büyük heyecanla beklediği Sivas’a özel yazdırdığı ‘’Niydiyon Gardaş’’ isimli Sinema Filmi Sevgili Mustafa Erdoğan’ın kaleminden çıkmaktadır. Filminin hazırlıklarını titizlikle sürdüren gönüllerimize taht kurmuş adı başarılarla kalbi güzelliklerle dolu olan Sevgili Berna Türkkan, yolun açık gönlün ferah olsun tüm Sivas ve Sivas’lılar olarak, proje olsun yada olmasın tüm kalbimizle her zaman yanındayız. Bizler de Sinema sektöründe böylesine güzel bir insanla aile olmanın keyfini ve gururunu yaşıyoruz. Her şey gönlünce olsun Sevgili Berna Türkkan.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!