USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Aday Olmayacağım?

?Aday Olmayacağım?

?Aday Olmayacağım?
10-05-2016 09:13
Google News


OĞUZHAN SARZEP / RUHİ DEMİR

Spor Toto Süper Lig ekiplerden olan temsilcimiz Medicana Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, spor medyasının sorularını cevapladı.

Sivas Büyük otelde program öncesi Medicana Sivasspor kulübü, spor medyasına yemek vererek, bir süre sohbet etti.

Daha sonra ulusal ve yerel televizyonlar tarafından canlı olarak yayınlanan ve 3 saat süren basın toplantısında Başkan Mecnun Otyakmaz, spor medyası ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen basın toplantısına Kulüp Başkanı Otyakmaz'ın yanı sıra; Başkanvekili Erdal Sarılar, Başkan Yardımcıları Mehmet Oflaz, Genel Sayman Ekrem Munar, As Başkanlardan Uğur Akkuş, Ömer Sepet, Faruk Taşseten, Mehmet Ali Topal, Mehmet Boyraz ve yönetim kurulu üyesi Elaattin Akyüz katıldı.

Sunuculuğunu Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Sivas İl Temsilcisi Kemal Çağlayan’ın yaptığı programda, başkan Otyakmaz, spor medyasının sorularına şu şekilde cevaplar verdi;

‘PES ETMEMEYE KARARLIYDIK’

Başkan Otyakmaz, Gençlerbirliği galibiyetiyle ligde kalma umutlarını çoğalttıklarını söyleyerek; ‘Gençlerbirliği maçı önemli bir karşılaşmaydı bizim için. İddiamızın devam etmesi için mutlak galibiyetle ayrılmamız gereken bir karşılaşmaydı. Her ne kadar bir takım basın mensuplarımız ve taraftarlarımız peşinen ‘düştük’ diye kabul etse de biz yönetim kurulu, futbolcularımız, teknik heyetimiz ve bize inananlarla birlikte pes etmemeye ve sonuna kadar mücadele etmeye kararlıydık. Gençlerbirliği maçının ilk yarısını kötü geçirdik. İkinci yarıda takımımız gerekli reaksiyonu göstererek önce beraberliği ardından da galibiyet golünü attı. Bu galibiyetle umudumuzu son iki haftaya taşıdılar. Bugün stada gelen muhteşem taraftarımızın itici gücüyle futbolcularımız kazanmasını bildiler. Bu maç için onlara teşekkür ediyorum’ dedi.

‘YÖNETİM KURULUNDAN DAHA

MUTSUZ VE ÜZÜLEN KİMSE YOKTU’

Geçtiğimiz haftalarda oynanan Akhisar Belediyespor maçı sonrası yönetim kurulu olarak çok üzüldüklerinin altını çizerek; ‘Akhisar maçının son dakikasında kalecimizin yapmış olduğu bir hata neticesinde almamız gereken çok önemli iki puandan olduk. Yönetim kurulu arkadaşlarımız o an nasıl travma yaşadıysa, bütün stattaki taraftarlarımız ve Sivasspor sevdalıları aynı travmayı yaşadılar. Ama şundan emin olsunlar ki; Sivasspor yönetim kurulundan daha mutsuz ve üzülen kimse yoktu. Böyle travmalarda bir takım tepkilerin olması doğaldır’ şeklinde konuştu.

‘BAZI SLOGANLAR BİZİ

GERÇEKTEN ÇOK YARALADI’

Akhisar maçı sonrası bazı taraftarların yönetime attığı sloganları kendilerini çok yaraladığını ifade eden başkan Otyakmaz; ‘Bunları olgunlukla karşılıyoruz. Nasıl ki başarılı olduğumuz dönemlerde alkışlar, iltifatlar, övgüler oluyorsa, başarısız olunan dönemlerde tepkiler, istifa davetlerinin olması gayet medeni ve demokratik protestolardır. Bunlarla ilgili bir sorunumuz yok. Ayrıca bütün stadın da tepkisine maruz kalmadık. Stadın bazı bölümlerinde bazı şahıslar tarafından protesto edildik. Bunların hepsi normal fakat atılan bazı sloganlar bizi gerçekten çok yaraladı. Hepimizin ailesi var ve Sivasspor'a hizmet etmeye çalışıyoruz. Ama çok önemli ithamların altında kalacak yönetim kurulumuzdan hiç kimse yok. Bu işler öyle çok ucuz değil. İnsanların söylediği kendisinin aynasıdır. Atılan bu sloganlar da bizim genel kurul kararı almaya yitti. Arkadaşlarımız o gün çok üzgündüler’ dedi.

‘SİVASSPOR SADECE

BİZDEN İBARET DEĞİL’

Geçtiğimiz hafta genel kurul kararı aldıklarını söyleyen Başkan Mecnun Otyakmaz, ‘Bizler genel kurul kararı aldık. Sivasspor sadece bizden ibaret değil. Sivas'ta çok büyük değerli insanlar var. Bunlar da Sivasspor'u taşıyabilecek ilgi ve beceridedirler. Bizler de yönetim kurulu olarak önümüzde ki dönem aday olacak değerli büyüğümüz, arkadaşımız her kimse o yönetime en iyi şekilde destek olma kararı ile birlikte olağanüstü genel kurul kararı aldık’ dedi.

‘BENİM KALBİM ŞUAN

KIRILMIŞ VAZO GİBİ’

Bazı taraftarlar tarafından ‘Hırsız başkan’ sloganlarına çok kırıldığını belirten Otyakmaz, şunları söyledi; ‘3 Temmuzda olağan bir süreçten geçtik. Belki bugün takımımızın ve yönetimimizin başarısız olarak addedilmesinin başında 3 Temmuz süreci var. Bu süreç daha sonra anlaşıldı ki paralel bir yapılanma tarafından örümcek ağı gibi her tarafa sarılmış ve içinde şöhretin olduğu, paranın olduğu futbol, nasıl ülkemiz ele geçirilmeye çalışılmışsa ele geçirilmeye çalışılmış. Bunun içinde önlerinde engel olarak görebildikleri bir takım insanları suçlayıp büyük bir kumpasla bizleri de bunun içine dahil edip hem futbolun hem de Sivasspor'un travma yaşamasına sebebiyet verdiler. O zaman o kadar suni olarak üretilen iddianın içinde bütün evraklarımız hem organize şube, hem mali şube tarafından didik didik edilmesine rağmen o grup bile bize iftira atamadı. Bu çok önemlidir. Bize hırsız diyemediler. En ufak bir parça bulsalardı onu ballandıra ballandıra hepimizi uzun süre cezaevine atacak hale getirip bizim başımıza çok önemli problemler açabilirlerdi ama onlar bile böyle iftira atamadılar. Çünkü bizim defterlerimiz ve kulübümüze giren paranın hepsi belli. Bunların da çıkışları hepsi belgeli şekilde tutuldu. Başımıza bu işleri açmalarına rağmen neredeyse utanmasalar defterleri bize teslim ederken teşekkür edeceklerdi. Çünkü hiçbir kulüpte bu kadar düzgün defter yoktu. 3 Temmuz sürecinde atılan iftiralar bizi yaraladı, üzüldü ama kendi stadımızda, kendi taraftarlarımız ve hemşerilerimiz tarafından böyle bir iftiraya maruz kalmak bizi hepsinden daha çok yaraladı. Bir vazo kırıldığı zaman belki onarabilirsiniz ama ne kadar birleştirseniz de o çatlaklar, o kırıklar gözükecekler. Benim kalbim şuan kırılmış vazo gibi. Bu kalbi birleştirseniz de bu kalp artık yaralı. 3 Temmuzda hiçbir zaman para suiistimali ile bizi suçlayamadılar. Ufacık bir şey olsaydı biri bin yapar bizi dünyaya rezil edecek şekilde bunu yapmaktan çekinmezlerdi. Çünkü onlar o kadar Allah’sız ve vicdansız insanlar.’

‘TABİ Kİ HATALARIMIZ VAR’

Medicana Sivasspor Yönetim Kurulu olarak her zaman eleştiriye açık olduklarını hatırlatan Otyakmaz; ‘Biz öz eleştiri yapan ve haklı eleştirilere her zaman açık yönetim kurulu olduk. Tabi ki hatalarımız var. Hatalı olmasak bu durumda olur muyduk?’ dedi.

‘SİVASSPOR YENİ BİR HAMLE DAHA

YAPACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ’

Otyakmaz, Sivasspor olarak pes etmediklerini ve önlerinden daha iki maçın olduğunu söyleyerek, şu ifadelere yer verdi; ‘Önümüzde iki maç var. Biz pes etmedik. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Takımımız özelikle son iki maçta büyük stres altında oynadı. Ama pes etmiyorlar. Talihsiz bir gol olmasaydı Akhisar karşısında daha rahat olacaktık. Futbol haftadan haftaya her şeyin değişebildiği bir oyun. Biz son düdük çalana kadar mücadelemize devam edeceğiz. İnşallah bu takımı ligde tutup yeniden kurulacak yönetime uygun bir atmosfer bırakıp onların da yenilenmiş vizyonuyla birlikte inşallah Sivasspor yeni bir hamle daha yapacağını ümit ediyoruz.’

‘GİYSİNLER ŞU ÇİZMELERİ ŞU

ÇAMURLU YOLDA BİR DOLAŞSINLAR’

Yönetim olarak görevi kesin bırakacaklarını söyleyen Otyakmaz; ‘Bizler uzun yıllar burada görev almaktan kaynaklı bir yönetimsel körlüğe uğramış olabiliriz. Sivasspor'a daha fazla zarar vermek istemiyoruz. Sivas büyük bir şehir mutlaka bir aday çıkacaktır diye düşünüyorum. En azından bir hevesi olanlar var. Yıllardır kötü bir ana düşmemizi bekleyen insanlar var. Eleştirmek gayet kolaydır. Giysinler şu çizmeleri şu çamurlu yolda bir dolaşsınlar. Nasıl oluyor bu işler biraz görsünler. Biraz da biz tribünde oturalım, biraz da biz bakalım, iyi şeylerini alkışlayalım. Kötü şeylerinde de onlar gibi yapmayacağıma da söz veriyorum’ dedi.

‘FUTBOLCU SEÇMELERİNDE, SEÇİLMEYENLERİN

HEPSİ AİLELERİ İLE BİRLİKTE BENDEN NEFRET EDİYOR’

Futbolcu seçmelerinde, seçilmeyen oyuncu ve ailelerinden kendisinden nefret ettiğini söyleyen Otyakmaz; ‘12 senedir burada başkanlık yapıyorum. Her sene seçmeler yapıyoruz. Bu seçmelerde en az 50-60 oyuncu bize müracaat ediyor. Bunların içinden bazen hiç seçilmiyor. Gerçekten yetersizler. Bazen de 1-2 tanesi seçiliyor. Geri kalan seçilmeyenler hepsi aileleri ile birlikte benden nefret ediyor. Ben onlara göre onların futbol oynana ve onların futboldan ekmek yeme haklarını ellerinden alan insanım. ‘Benim oğlum 15 dakikada 13 gol atıyor! Nasıl seçmezsiniz?’ diye gelen insanlarla uğraşıyoruz. Beni eleştirenlerin birçoğu Sivasspor'a gelmiş ve beğenilmemiş insanlar’ ifadelerini kullandı.

‘STADYUMUMUZ BELKİ ZAMANINDA TESLİM

EDİLMİŞ OLSAYDI DURUM BAŞKA OLABİLİRDİ’

Yapımı devam eden Sivas yeni 4 Eylül stadyumu hakkında başkan Otyakmaz, şunları söyledi; ‘Stadyum şuan hazır değil. Ne kamera ne de turnike sistemi hazır değil. Bunlar en az 2-3 ayda hazırlanır. Ben şuan alıyorum desem de alamam. Müteahhit zarar ettiğinden muzdarip. Kullanması gereken malzemeyi ikinci sınıf kullanmış. İstediğimiz şekilde yapmamış. Biz gittik oraya planlar çizdirdik. Üzerine mesailer harcadık. Böyle yapsanız daha iyi olur dememize rağmen hiçbir iyileştirme yapılmadı. Şuan stada geçilmez. Stadyum maç oynanacak kriterde değil. Stadyumumuz belki zamanında teslim edilmiş olsaydı başka olabilirdi.’

BERABER GELDİK, BERABER GİDERİZ

Medicana Sivasspor yönetim kurulundan memnun olduğunu söyleyen Mecnun Otyakmaz; ‘Biz yönetim kurulu olarak bir ekibiz. Ekip beraber geldi beraber gideriz. Yönetim kurulumdan memnunum. Biz bir aileyiz. Deneme yanıyla yoluyla oluşturulmuş bir yönetim bu. Kimseye gönül koyacak halim yok. Sivasspor ile büyük başarılar yakaladıysak en büyük keyfi de bize verdi. Bunları hiçbir şeye değişmeyiz’ dedi.

‘BİRÇOK MAÇTA HAKEM

HATALARINA MARUZ KALDIK’

Otyakmaz, bu sezon hakem hatalarına maruz kaldıklarını da söyleyerek; ‘İlk yarıda birçok maçta hakem hatalarına maruz kaldık. Çok sayıda kırmızı kart gördük. Çift sarı karttan atılan oyuncularımızın en az bir kartın hatalı olduğunu söyleyebilirim. Hakemleri kamuoyuna atarak bu olayları çözemiyorsunuz. Daha çok anarşiye sebebiyet veriyorsunuz. Hakemlerin güvenirliliğini sarsmak doğru değil. Ben Sivasspor'un hakkını her mecrada arıyorum. Elimden gelen her şeyi yapıyorum. Hakemlerimiz dirayetli değil. Dış etkenlerden çok etkileniyorlar. Özellikle büyük takımlara karşı hata yapmaktan çok korkuyorlar’ şeklinde konuştu.

SARILAR: ‘LİGDE EN FAZLA PARA

HARCAYAN 8-9'UNCU TAKIMIZ’

Medicana Sivasspor Başkanvekili Erdal Sarılar ise, kendisi adına ‘para harcamıyor’ algısına şu şekilde cevap verdi; ‘Son yılda benimle ilgili bir aldı var. Para harcamıyor diye. Ama ligde en fazla para harcayan 8-9'uncu takımız. Ligde düşme potasındaki takımlara baktığımız zaman hepsinin 100 milyon lira borcu var. Biz bu şekilde yönetseydik 10 yıl içinde çoktan düşmüştük. Biz ekonomimizi düzgün tutmasaydık buraya hiç futbolcu getiremezdik. Sivas'ın futbol piyasasında şöyle bir artısı var; ‘Az da alsan, çok da alsan paran zamanında ödenir.’ Biz bu algıyla çok futbolcu ve hoca getirdik. Bizim UEFA'da bir tane dosyamız yok. Orası da tertemizdir.’

SARILAR: ‘SOSYAL MEDYA BİR FACİA’

Başkanvekili Sarılar son olarak, sosyal medyadaki taraftarlara seslenerek; ‘Dünyanın en korkak insanları sosyal medyadan yazıyor. İsterseniz kulüp de taraftar günleri düzenleyelim. Sosyal medyadan yazanlar gelsinler orada konuşalım. Bu sosyal medya bir facia’ dedi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ

3 saat süren toplantı sonrası Medicana Sivasspor yönetim kurulu ve başkan Mecnun Otyakmaz, toplantıya katılan spor medyası ile toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

TARAFTARLAR OTELE GELDİ

Programın sona ermesinden sonra gece yarısı bir grup taraftar Sivas büyük otel önüne gelerek başkan Mecnun Otyakmaz’a destek vererek tezahüratlarda bulundular. Otyakmaz’da taraftarın yanına giderek bir süre konuştu. Taraftarlar, ‘Bırakma bizi başkanım, biz sensiz yapamayız, Sivas sensiz yapamaz, Sivasspor sensiz yapamaz’ dediler. Daha sonra taraftarlar başkan Mecnun Otyakmaz ile toplu fotoğraf çektirerek dağıldılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!