USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

´Öcalan ben İsayım derse kimse şaşırmasın´

´Öcalan ben İsayım derse kimse şaşırmasın´

´Öcalan ben İsayım derse kimse şaşırmasın´
04-03-2013 18:23
Google News


MHP Ankara Milletvekil Özcan Yeniçeri "Bebek katili Öcalan ileri aşamada, `Ben Napolyon`um, İsa`yım` derse kimse şaşırmamalıdır. O; komplolarla düşünen, her şeyi kendisine bağlayan megaloman bir bebek katilidir. AKP`nin muhatap aldığı, Başbakanın çözüm dediği süreç budur" dedi.

TBMM`de bir basın toplantısı yapan Yeniçeri, Abdullah Öcalan ve BDP Milletvekillerinin yaptıkları görüşme tutanaklarına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"İmralı`daki kitle katliamcısı Öcalan`ın söylediklerine göre; PKK`nın dağıtılması, silahlara veda etmesi söz konusu değil. Bebek katili Öcalan, `AKP ile başkanlık ittifakına girebiliriz` diyor. Başkanlık sistemi ile terör veya Kürt isteklerinin ne ilgisi var? Sırrı Süreyya`ya, `Yaz Sırrı` derken, Erdoğan da TBMM`ye, `Geçir şu Anayasayı` diyecektir. Erdoğan iktidarı alıp ilhamını kitle katliamcısı Öcalan`dan verecek Türkiye`ye yeni bir nizam? Bu sözleri duyanlar, AKP`nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarını İmralı`ya taşıdığını sanır. 14 yıldır İmralı`da hapishanede yaşayan birisinin kendisine biçtiği misyon budur. Yalnız Türkiye`yi değil, bölgeyi de kendisinin yönettiğini sanıyor.

Bebek katili Öcalan ileri aşamada, `Ben Napolyon`um, İsa`yım` derse kimse şaşırmamalıdır. O; komplolarla düşünen, her şeyi kendisine bağlayan megaloman bir bebek katilidir. AKP`nin muhatap aldığı, devletle sözüm ona görüştüğü adam budur. Başbakanın çözüm dediği süreç budur. İmralı`daki kitle katliamcısı TBMM`nin ne yapması gerektiğini hangi komisyonların kurulması gerektiğini söylüyor."

Birileri tutanaklar sızar sızmaz, savunma refleksi içinde zevahiri kurtarmak adına işin özüne değil, sızma biçimine dikkatleri çekmiştir. Sızdırılanın ne olduğunu kimse konuşmuyor. Devlete, millete ve tarihe diz çöktürme operasyonunun baş aktörü olan Başbakan`ın tutanakların içeriğiyle ilgili olarak hiç konuşmaması dikkat çekicidir. Öcalan ve BDP`nin görüşmelerinin halk tarafından öğrenilmesi, suçüstü yakalanma telaşıyla AKP`lilerin panik halinde açıklama üstüne açıklama yapmalarına neden olmuştur. Sızdıranlar da muhtemelen AKP hükümetinin yeni müttefiki BDP`lilerin içinden seçerek adaya gönderdiği unsurlardır."

Yeniçeri, Öcalan`a "Dini bütün, Akil adam, Barış adamı, Makul muhatap" gibi yeni sıfatlar verildiğini belirterek, "CHP`li Aygün kendisini kaçıran PKK`lılara `iyi çocuklar` diyerek yolu açtı. Ardından Arınç ve güdümlü ekip `dağdaki PKK`lılar için ağlamayan insan değildir` diyerek imaj onarımı operasyonuna büyük katkı verdiler" diyerek tutanakların basına yansımasını şöyle değerlendirdi:

"Gazeteci başka ne iş yapar? Gerçekleri duyurmayacak da hükümetin borazanı mı olacak? Niye yazmayacak? Sen bugün varsın yarın yoksun Başbakan. Halka hesap verecek yerde halka hesap soruyor. Suçüstü yakalanmanın telaşı içinde bağırıyor, çağırıyor. Ey AKP bu ne pişkinliktir? Terör örgütü PKK`nın kış aylarında hareket kabiliyetinin sınırlıdır. iktidar bu durumdan yararlanarak `artık terör olmuyor` durumu yaratmaya çalışıyor. Bu sahte ve sanal bir görüntüdür. Tutanaklar, ikinci Oslo faciasıdır. Cumhuriyet savcılarını görevlerini yapmaya davet ediyorum. Tamamen suç delili olan bu belgeleri savcılar soruşturmalıdır. Bu belgeler gerçek iktidarın İmralı`ya taşındığını, AKP iktidarı ve Başbakan Erdoğan`ın boşa düştüğünü göstermektedir. AKP iktidarı meşruiyetini ve legalitesini ayaklar altına almıştır."

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan`ın "Eski bir ülkücü olarak yıllarca Kürt olduğunu söyleyememiş birisiyim" sözlerini de eleştiren Yeniçeri, "Bizim partimizde her etnik gruptan insanlar vardır. Ailelerinin kökenlerini geldiklerini rahatlıkla söylerler. Demek ki sende bir problem var. Yiğitlik eksik, korkak davranmışsın demek ki. Bunları PKK`yı desteklemenin aracı olarak kullanmanız ayıptır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve kendisi hakkında fazla basın toplantısı yaptıklarına ilişkin değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine de "Arınç haddini bil, sınırlarını aşma. Ülkeyi kritik viraja getireceksiniz biz konuşmayacağız. Şükretsin ki dağa çıkmıyoruz, basın toplantısı yapıyoruz. Dağa çıksak ağlardı belki. Sen önce, Basın Enformasyon binası için gariplerin vergileriyle neden 10 milyon kirayı neden ödedin onun cevabını ver" diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!