USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sivas´ın Gururu

Sivas´ın Gururu

Sivas´ın Gururu
26-05-2016 09:32
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Geçtiğimiz dönemlerde Milli Savunma Bakanı olarak çok önemli projelere imza atan İsmet Yılmaz, 65. Hükümet döneminde Milli Eğitim Bakanı olarak atandı. Siyasi hayatı boyunca önemli projelerde imzası olan Bakan Yılmaz, kısa zaman içerisinde hem ülke genelinde hem de memleketi Sivas’ta adından sıkça söz ettirir hale geldi.

Sivas’ın gururu olarak ilimize ve ülkemize sayısız katkılarda bulunan Bakan Yılmaz, yeni dönemde de Milli Eğitim’e yön verecek. Geçmişte yaptığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı dönemlerinde çalışmaları takdirle karşılanan Yılmaz’ın Milli Eğitim’de de başarılı hizmetlerini artırarak, devam ettirmesine Sivaslıların inancı tam…

Sivas İrade Gazetesi Yazı Ailesi olarak AK Parti Sivas Milletvekilimiz İsmet Yılmaz’a kabinedeki yeni görevinde başarılar diliyoruz.

BAŞARILARLA

DOLU BİR KARİYER

31 Aralık 2002 yılında Denizcilik Müsteşarlığı’nda Müsteşar olarak görev yapan Bakan Yılmaz, 27 Temmuz 2007 tarihinde genel seçimler öncesinde bağımsız Ulaştırma Bakanı olarak kabineye girdi. 31 Ekim tarihinden sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda Müsteşarlık görevini sürdüren Yılmaz, başarılı hizmetlerinin ardından 24. Dönem Sivas Milletvekili olarak Meclis’e girme başarısı gösterdi.

AK Parti’nin 3. Döneminde 2011 yılında Milli Savunma Bakanlığı’na atanan Bakan Yılmaz, 25. Dönemde de Sivas Milletvekili olarak Meclis’te yer aldı. Bakan Yılmaz, geçtiğimiz yıl 7 Haziran seçimleri sonrasında 26 Haziran tarihinde AK Parti tarafından TBMM Başkanlığına aday gösterildi. 4. Tur oylamalarının ardından Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan Yılmaz, 1 Kasım seçimleriyle birlikte tekrar Milli Savunma Bakanlığı’ndaki görevine atandı.

Geçtiğimiz günlerde yapılan AK Parti olağanüstü kongresinin ardından Başbakanlık koltuğuna oturan Binali Yıldırım, yeni kabineyi oluştururken, yine İsmet Yılmaz’dan vazgeçmedi. Milli Savunma Bakanı olarak sayısız hizmette bulunan Yılmaz, yeni hükümet döneminde de Milli Eğitim Bakanı olarak hizmete devam edecek.

SİVASLILAR BAKAN

YILMAZ’A GÜVENİYOR

Uzun süredir kabinedeki yerini koruyan ve çalışmalarıyla adından söz ettiren yeni Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a Sivas halkı güveniyor. Geçtiğimiz Bakanlık dönemlerinde birçok yatırımın Sivas’a kazandırılmasında başrol oynayan Yılmaz’ın yeni Bakanlığı döneminde de gerek ülke genelinde gerekse memleketinde önemli değişimlerin yaşanacağı belirtiliyor.

MİLLİ EĞİTİM’DE

DEVİR  -  TESLİM

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı 65. Hükümet’te Millî Eğitim Bakanlığına getirilen İsmet Yılmaz, görevi selefi Nabi Avcı’dan devraldı.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından Millî Eğitim Bakanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi. Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Millî Eğitim Bakanlığının Türkiye’nin en önemli bakanlıklarından birisi olduğunu belirtti.

CEHALETİ YENMENİN YOLU

EĞİTİMDEN GEÇİYOR

Nesil yetiştirmenin önemine değinen Yılmaz, ‘Nesil yetiştirmek medeniyet inşa etmektir. Dolayısıyla Türkiye’nin medeniyet iddiası var. Bu iddianın gerçekleşeceği yer Millî Eğitim Bakanlığı’ dedi.

Nabi Avcı’dan sonra bu görevi almanın sorumluluğunun çok büyük olduğunu dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Sayın Bakanımızın açtığı yolda çok ve ilerlediği yolda milim sapmadan inşallah gideceğiz. Çünkü bizim iki düşmanımız var birisi cehalet birisi yoksulluk. Ama yoksulluğu da yenmenin yolu cehaleti yenmekten geçiyor. Cehaleti yenmenin yolu da eğitimden geçiyor. Biz istiyoruz ki, milletimiz eğitimli olsun. Eğitimli olunca daha nitelikli ürünler üretilir, katma değeri yüksek ürünler üretilir. Bunlar üretilir ihraç edilir ve insanımızı daha çok zengin kılarız. Daha çok müreffeh, refah içinde kılarız. Çünkü her istediğimiz şey şudur, evlatlarımız, torunlarımız daha mutlu yaşasın, ‘Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım’ demekten herkes gurur duysun. Bu ülkenin yerli değerlerini taşımaktan dolayı kimse yüksünmesin, onu bir yük olarak görmesin, gururla ‘Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım’ desin. Bu kimliklerle mücehhez bir nesli inşallah evrensel değerlerle de bütünleştiren, özümleştiren bir nesil istiyoruz. İşte onun ilk adımı da Millî Eğitimde atılıyor.’

‘BU MİLLETİN

MAKAMIDIR’

Türkiye’nin bugününün dünden çok daha iyi olduğunu ifade eden Yılmaz, ‘Zor dönemlerden geçiyoruz. Ama bilin ki bu zor dönemler, Türkiye’nin daha iyi, daha güçlü olmasını engellemek için adeta yedi düvelin bir şekilde maşaları kullanmasıyla oluyor. Ama hamdolsun bu millet en zor dönemde yedi düvele karşı baş etmesini bildi, bu zor dönemde de birlik ve beraberlik içerisinde yine onların bu dönemdeki maşalarını da yenmesini, alt etmesini ve üstesinden gelmesini bilecektir’ diye konuştu.

Yılmaz, Avcı’dan görevi devralmaktan büyük şeref duyduğunu belirterek, hizmetlerinden dolayı Bakan Avcı’ya teşekkürlerini iletti. ‘Bu milletin makamıdır’ diyen Yılmaz, milletin makamlarının kimseye tapulu olmadığını, geçici olarak gelindiğini, bu sürede de millete hizmet edildiğini vurguladı.

Yılmaz, millete hizmet etme fırsatını verdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etti. Daha sonra Bakan Avcı, halefi Yılmaz’a çiçek takdim etti.

‘KIVANÇ, HUZUR

İÇERİSİNDEYİM’

Bakan Nabi Avcı ise, Bakan Yılmaz’a ‘Hoş geldiniz, hayırlı uğurlu olsun’ diyerek sözlerine başladı.

İsmet Yılmaz’ın bugüne kadar devletin değişik kademelerinde şanla şerefle dirayetle hizmet etmiş bir devlet adamı olduğunu ifade eden Bakan Avcı, şöyle devam etti:

‘Dolayısıyla böyle bir şahsiyete bakanlığımızı, maarifimizi devrederken gerçekten kıvanç, huzur içerisindeyim. Ama şunu da söyleyeyim maarif camiasından ayrılmak da kolay değil. Çünkü bu aynı zamanda çocuklar, öğretmenler, veliler demek. Onların hakkını, hukukunu, geleceğini, en iyi biçimde gözetecek bir arkadaşımıza, bir kardeşimize, bir devlet adamımıza devrediyor olmanın rahatlığı içerisinde bunu söylüyorum.’

Bütün vedalaşmaların, ayrılıkların, buluşmaların hüzün dozu da taşıdığını dile getiren Bakan Avcı, ‘Ama ben aynı zamanda tabii ehliyetle liyakatla bu görevi yürütecek bir arkadaşımıza bu görevi devrediyor olmanın mutluluğu içerisindeyim’ diye konuştu.

Kendilerinden önce görev yapan ve ahirete intikal eden bütün millî eğitim bakanlarına Allah’tan rahmet dileyen Avcı, hayatta olanlara da sağlık ve huzurlu ömürler diledi.

 Bakan Avcı, 3,5 yıl boyunca birlikte çalıştığı bütün arkadaşlarına, bakan yardımcısına, müsteşara, müsteşar yardımcılarına, genel müdürlere, daire başkanlarına, il müdürlerine, maarif müfettişlerine, öğretmenlere, okul yöneticilerine, öğrencilere sağlık ve esenlikler diledi ve hizmetleri için de teşekkür etti. Avcı, ‘Güzel bir dönem geçirdik birlikte. İyi işler yaptığımızı ümit ediyorum. Daha iyisi, daha güzelleri bundan sonra olacak’ değerlendirmesini yaptı.

Millî Eğitim Bakanlığının kurumsal kültürü çok yüksek bir bakanlık olduğuna işaret eden Avcı, ‘Dolayısıyla inşallah sayın bakanın liderliğinde maarif camiamız bugünkünden çok daha ileri düzeylere taşınacak. Şimdiden başarılar diliyorum. Allah kolaylık versin diliyorum. Tekrar hoş geldiniz’ diyerek sözlerini tamamladı.

Yılmaz, Bakan Avcı’yı makam arabasına kadar uğurladı ve bu sırada çiçek takdim etti. Öte yandan, Nabi Avcı, devir teslim töreninden önce Millî Eğitim Bakanlığı üst düzey bürokratlarıyla basına kapalı gerçekleşen bir toplantıda vedalaştı.

İSMET YILMAZ KİMDİR?

İsmet Yılmaz (10 Aralık 1961, Gürün), Türk siyasetçi ve hukukçu. 1 Temmuz 2015 - 17 Kasım 2015 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı görevinde bulundu. Bu görevinden önce Millî Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakanı görevlerinde bulundu. 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükümeti’nde yeniden Millî Savunma Bakanlığı görevine atandı.

10 Aralık 1961'de Turunç ve İbrahim çiftinin beş çocuğundan biri olarak Sivas'ın Gürün ilçesinde doğdu. Kardeşi Adnan Yılmaz da valilik yapmıştır. İlkokulu Gürün Cumhuriyet İlkokulunda ve ortaokulunu da Gürün Ortaokulunda tamamladı. Liseyi İstanbul Haydarpaşa Lisesinde okudu. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Yüksek Okulu 4 yıllık makine bölümünü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1990 yılında İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde Master derecesini 'Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi' alanında yaptı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında, Özel Hukuk alanında Yüksek Lisansını tamamladı.

20 yıl kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe Mühendis ve Müşavir Avukat olarak hizmet verdi. 31 Aralık 2002 ile 8 Mayıs 2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında Müsteşar olarak görev yaptı.

SİYASÎ KARİYERİ

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 114. maddesi gereğince 22 Temmuz tarihinde yapılan 2007 Türkiye genel seçimleri öncesi tarafsız Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptı. 31 Ekim 2007 tarihinden itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. 24. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye girdi. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 3. döneminde Vecdi Gönül'ün yerine Milli Savunma Bakanlığına atandı. 25. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girdi.

26 Haziran 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından 30 Haziran ve 1 Temmuz 2015'te yapılan TBMM başkanlık seçimleri için TBMM başkan adayı olarak gösterildi. 1 Temmuz 2015 tarihinde 4. turda 26. TBMM Başkanı olarak seçildi. Sonrasında yeni hükümetle birlikte tekrar Milli Savunma Bakanlığı’na getirilen Yılmaz, 65. Hükümette de Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapacak.

Evli ve 3 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!