USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yılın Sporcusu Ayşenur Ada

Yılın Sporcusu Ayşenur Ada

Yılın Sporcusu Ayşenur Ada
28-05-2016 16:26
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Sivas Karate İl Temsilciliği tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen ‘Metropol Sivas Karate Ligi’ final ve kupa töreninde başarılı sporcular ödüllerini almıştı.

Antrenmanlara istikrarlı bir şekilde giden, müsabakalarda başarı grafiğini yüksek tutan ve milli takıma girmek için yoğun çaba gösteren karateci Ayşenur Ada, yılın sporcu ödülünü almıştı.

Karatede yılın sporcusu ödülünü alan başarılı karateci Ayşenur Ada, bu mutluluğunu gazetemize paylaştı.

ADA: ‘KARATEYİ ÇOK SEVİYORUM’

Sivas Gençlikspor Karate takımının başarılı ve yılın sporcusu ödülünü alan Ayşenur Ada, karateye babasının isteği üzerine 7 yıl önce başladığını ifade ederek; ‘Karateye 2009 yılında ve babamın isteği ile başladım. Kardeşimle birlikte başladık. 7 yıldır spor yapıyorum. Karateyi çok seviyorum.  Kumite’de daha başarılıyım. Derece yapıyorum’ dedi.

‘BİRÇOK DERECEM VAR’

Ada, karate de birçok derecesinin olduğunu söyleyerek; ‘Sayı olarak 30’un üzerinde derecem var. Ama uluslar arası olarak 2 derecem var. Uluslar arası İstanbul Boğaziçi Müsabakalarında 2’ncilik elde ettim. Bir de Sakaraya’da yine bir uluslar arası turnuvada 2’ncilik aldım’ ifadelerini kullandı.

‘ÖDÜLÜ ALMAMDA EMEĞİ

GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Genç karateci Ayşenur Ada, yılın sporcusu ödülünü aldığı için çok mutlu olduğunun altını çizerek; ‘Çok mutlu oldum öncelikle bunu söylemeliyim. Başta hocam olmak üzere ödülü almamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Diğer sporcular da en az benim kadar başarılı. Ama bu ödülü bir kişinin alması gerekiyordu. Hocamız layık gördü ve verdi. Tekrar teşekkür ediyorum kendisine. Ailem de çok sevindi. Yani 7 yıldır bu sporu yapıyorum. İyi şeyler bekliyordu benden ve olunca da çok sevindiler tabi’ dedi.

‘KARDEŞİM BENİM

BAŞIMIN BELASI’

Başarılı karateci Ayşenur, kardeşi Oğuzhan Ada ile beraber karate yaptığından dolayı da mutlu olduğunu dile getirerek, şunları söyledi; ‘Aslında benim için bir yandan iyi bir yandan kötü. İyi olması ikimiz de sporcuyuz sonuç olarak ve aynı sporu yapıyoruz. Evde buna göre birbirimizle anlaşabiliyoruz. Kötü olan taraf ise benim başımın belası yani böyle diyebilirim.’ (gülüyor)

‘HEDEFİM DÜNYA VE

AVRUPA’DA DERECE YAPMAK’

Ada son olarak, hedeflerini açıklayarak; ‘Bundan sonra en çok istediğim şey dünyada ve Avrupa’da derece yapmak. İnşallah bunu gerçekleştiririm’ şeklinde konuştu.

OĞUZ ÖKTEN: ‘AYŞENUR ÖDÜLÜ

BİLEĞİNİN GÜCÜYLE HAK ETTİ’

Türkiye Karate Federasyonu Disiplin Kurulu Başkanı ve Sivas Gençlikspor Karate takımı antrenörü Oğuz Ökten ise, Ayşenur’un yılın sporcusu ödülünü bileğinin hakkıyla kazandığını söyledi. Ökten; ‘Bu ödülü verirken, bugüne kadar sporcularımızın antrenmanlara devamlılık ve istikrarlı çalışmaları, başarı grafiği, Türkiye’de aldığı dereceler, milli takıma girmek için yaptığı mücadeleler, bunların hepsini göz önünde bulundurarak bir değerlendirme yapıldı. Bu yapılan değerlendirme sonucunda 7 yıldır tüm antrenmanlarına istikrarlı bir şekilde devam etmesi, başarılı bir grafik çizmesi ve hiç yılmadan başarılı olabilmek için gayretli olması göz önüne alınarak Ayşenur Ada’nın yılın sporcusu ödülünü almaya hak kazanmasını, bileğinin gücüyle hak ettiğini düşünüyorum. Onun için de kendisine bu ödülü takdim ettik’ diye konuştu.

‘TECRÜBE SAHİBİ OLDU’

Ökten, Ayşenur’un 7 yılda tecrübe sahibi olduğunu ve başarılı bir sporcu olduğunu belirterek; ‘Ayşenur Ada 7 yıldır mücadele ediyor. Bayağı bir tecrübe sahibi oldu. Bugüne kadar milli takıma girememesi bir takım şanssızlıklardan kaynaklandı diyebilirim. Yoksa teknik kapasite olarak milli takımda dövüşebilecek seviyede bir sporcu. İnşallah bundan sonraki yarışmalarda ve milli takım seçmelerinde bu şanssızlığı kırıp milli takıma gireceğini ümit ediyorum’ dedi.

‘SPORCULARIMIZ ÇABA GÖSTERSİNLER,

BİZ ONLARI EN İYİ ŞEKİLDE ÖDÜLLENDİRİRİZ’

Oğuz Ökten, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; ‘Bu yılın sporcusu ödülünün devamı inşallah gelecek. Bundan sonraki yıllarda da sporcuların durumuna göre, böyle güzel bir ödül vermeyi düşünüyoruz. Yeter ki sporcularımız çaba göstersinler, antrenmanlara gelsinler biz onları en iyi şekilde ödüllendiririz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!