USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vali Gül Görevine Başladı

Vali Gül Görevine Başladı

Vali Gül Görevine Başladı
09-06-2016 16:56
Google News


OĞUZHAN SARZEP

İçişleri Bakanlığının kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı'ndan Sivas Valiliğine atanan Davut Gül, görevine başladı.

Vali Gül için Sivas Valiliği önünde karşılama programı düzenlendi. Vali Vekili Salih Ayhan, Belediye Başkanı Sami Aydın, il ve ilçe protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen karşılama töreninde uzun kuyruk oluştu.

Törende Gül, ‘hayırlı olsun’ dileklerini kabul etti ve daha sonra valilik makamına oturan Gül, ‘Burası tabi Halil Rıfat Paşa'nın makamı, heyecanlanmamak mümkün değil’ diyerek basın mensuplarına poz verdi.

‘TERÖRLE MÜCADELEDEKİ KARARLILIK,

TERÖR BİTENE KADAR DEVAM EDECEKTİR’

Vali Gül, karşılamanın ardından düzenlediği Vali Hasan Canpolat Konferans Salonu’nda basın toplantısında, terör olaylarına değinerek, ‘Devletimizin terörle mücadeledeki kararlılığı hiç şüphesiz terör bitene kadar devam edecektir.’ diye konuştu. Vali Gül, şunları söyledi; ‘Bugün itibariyle Sivas Valiliği görevine başlanmış bulunmaktayım. Öncelikle 3 gün önce Yıldızeli’ndeki kardeşimiz Salih Bulut şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm milletimize ve Sivas’ımıza baş sağlığı diliyorum. Bu şehidin Sivas’a gelmesi bizleri üzdü ama milletimizin, devletimizin terörle mücadeledeki kararlılığı hiç şüphesiz terör bitene kadar devam edecektir. Bu konuda hem devletimizin iradesi en üst seviyededir. Hem de aziz milletimizin iradesi en üst seviyededir. Terör olayları milletimizin bütünlüğü, birliği ve aramızdaki kardeşliği hiçbir zaman yok edemeyecektir. Paralel devlet yapılanması başta olmak üzere bütün terör örgütleriyle, bundan önce olduğunu gibi bundan sonrada inşallah kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz.’

‘SİVAS’I BİR ADIM ÖTEYE NASIL

GÖTÜRECEĞİZ ONUN HESABINI YAPACAĞIZ’

Sivas'ın potansiyel sahibi bir il olduğuna değinen Gül, ‘Ben daha önceden Gürün’de ve Şarkışla’da kaymakamlıklar yaptım. Sivas’ı en az sizler kadar bilen kardeşinizim. Daha önceden Sivas’ta görev yapan 4 valimizin emrinde çalışmaktan onur duydum. Hepsinin mutlaka Sivas’a çok büyük katkıları olmuştur ve benim üzerimde hepsinin çok büyük emekleri vardır. Hepsine teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışı, sonuç itibariyle sayın Cumhurbaşkanımızın, sayın Başbakanımızın, hükümetimizin iradesiyle bizim hizmet yapmamız uygun görüldü. Bugün itibariyle de Sivas’taki yerel yöneticilerle, bürokratlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, Sivas’ın içinde ve dışındaki bütün paydaşlarımızla birlikte Sivas’ı bir adım öteye nasıl götüreceğiz onun hesabını yapacağız. Sivas’ın potansiyeli çok büyük ve Sivas’ta başarılı olmamak için hiçbir neden yok. Çok iyi bir insan kalitesi var. Sivas’ın içinde ve dışında Sivas’ı unutmayan, Sivas’ta taş üstüne taş koymak isteyen kıymetli Sivaslılar var. Yetişmiş kaliteli bürokrat arkadaşlarımız var. Yine Sivas’ın çok güçlü sivil toplum kuruluşları var. Bunların hepsini bir araya getireceğiz. Meclis başkanımız, şimdiki milli eğitim bakanımız ve milletvekillerimiz var. Bunlar bize önderlik edecekler ve biz Sivas’la çalışacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın emir buyurduğu gibi terleyen Cumhurbaşkanı, terleyen Başbakan, terleyen bakan ve ben terleyen vali olmak için geldim. İnşallah sizlerin yardımıyla belli bir süre içerisinde bu konuştuklarımızın hayata geçtiğinizi göreceksiniz.’ şeklinde konuştu.

‘HERKESE ELİMİZİ UZATACAĞIZ’

Vali Davut Gül, tüm herkese hem devlet hem de millet olarak yardım edecekleri söyleyerek; ‘Belli önceliklerimiz var şüphesiz. Şehit aileleri, şehit anaları, şehitlerin bize emanetidir. Onları baş üstünde tutacağız. Hem millet olarak hem de devlet olarak. Fakir, fukara, galip bunlar bizim asla ihmal etmememiz gereken ve ihmal etmeyeceğimiz arkadaşlarımızdır. Bunlara mutlaka elimizi uzatacağız’ dedi.

‘YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ’

Sivas’taki yatırım konusuna değinen vali Gül, şu ifadelerini kullandı; ‘Sivas’ta yatırım yapmak isteyen, yatırımcının önünü bizzat il valisi olarak ben olmak üzere bütün arkadaşlarım el ele verip önünü açacağız. Sivas’ta şuanda yaklaşık 77 milyon lira civarında yıllık ihracat rakamı var. Sivas gibi başkentlik yapmış, köklü bir tarihi olan, medeniyeti olan, turizm potansiyeli olan, insan kalitesi olan bir ile bu rakam çok az. Eğer biz 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefliyorsak, Sivas’ta ta en az 1 milyar dolar ihracatın yapılması lazım. Kim yapacak bunu? Yatırımcı yapacak, müteşebbis yapacak. Bizler ona alt yapısını götüreceğiz, önünü açacağız, bürokratik engelleri ortadan kaldıracağız.’

‘HİZMETKÂR OLMAYA GELDİK’

Sivas’a hizmet etmeye geldiğinin altını çizen Davut Gül, ‘Benim 24 saat kapım açık, 24 saat telefonum açık. Akıncılar’ın köyünden Gürün’e kadar, Gemerek’ten İmranlı’ya kadar Sivas’ın her karış toprağını inşallah gezeceğiz. Vatandaşlarımızla buluşacağız. Sorunlarını çözmek için gayret sarf edeceğiz. Bu yapacağımız bir lütuf değil görevimiz. Biz Sivas’a, Sivaslıya efendilik yapmak için değil, hizmetkâr olmaya geldik. Sayın Başbakanımızın tabiriyle ‘Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koymaya geldik.’’ diye konuştu.

‘SİVAS ‘DOĞU ANADOLU

PROJESİNE’ DÂHİL OLDU’

Vali Gül, Sivas’ı ‘Doğu Anadolu Projesine’ dâhil olduğu müjdesini vererek; ‘Sayın milletvekillerimiz müjdeyi verdiler. Sayın bakanımızın ve başbakanımızın yoğun gayretleriyle Sivas ‘Doğu Anadolu Projesine’ dâhil oldu. Bu gerçekten Sivas’ın kalkınması için önemli bir hamle. Doğu Anadolu projesinde ne olacak? Bizim tabii ki birçok potansiyelimiz var. Yer altı kaynaklarımız,  tarım, turizm ve buna benzer. Ama bunun en önemlisi hayvancılık ve tarım. Özellikle tarımsal sulama başta olmak üzere doğu Anadolu projesinde olağanüstü yatırım imkânları var. Bunu ileriki süreçte inşallah doğu Anadolu projesindeki arkadaşlarımız gelecek. Kamuoyunu yeterince bilgilendirecekler. Sivas’ta hak ettiği yatırımları bu süreçte alır inşallah’ dedi.

‘SİVASLI HEMŞERİLERİMİN

DUALARINI BEKLİYORUM’

Sivas Valisi Gül, son olarak ramazanın hayırlı olmasını dileyerek; ‘Ramazanın hayırlı olmasını, Ramazan bayramımızın şimdiden hayırlı olmasını mübarek olmasını diliyorum. İnşallah sizin ve bütün Sivaslı hemşerilerimin dualarını bekliyorum’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!