USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Makinelerin Sağlamlığından Şüpheniz Olmasın?

?Makinelerin Sağlamlığından Şüpheniz Olmasın?

?Makinelerin Sağlamlığından Şüpheniz Olmasın?
09-07-2016 16:23
Google News


SERCAN ÇETİNEL

Sivas’ın vazgeçilmez tek eğlence adresi olan Kılınç Lunapark, bu yıl yine dolup taşıyor. Sivaslıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerinde yoğun bir katılım gösterdiği lunapark, özellikle akşam saatlerinde yeni makineleri ve ışıklarıyla adeta Sivas’ın parlayan yıldızı haline geldi.

Her yıl farklı eğlence makinelerini ilimize kazandıran Kılınç Lunapark, 2016 yaz sezonunda da yeniliklerle hizmete başladı. Geçtiğimiz yıl yaz sezonunda ‘Lunaparkta Güvenli Tam’ başlığıyla, Lunapark Genel Müdürü Nuri Kılınç’ın sözleriyle 2016 yılı yaz sezonunda yeni bir devasa dönme dolap kazandırılacağı müjdesini gündeme taşımıştık. Sezonun açılmasının ardından lunaparkta dönme dolap göremeyen vatandaşlar üzüntüsünü gizleyemese de, eğlence severleri rahatlatan açıklama ise Kılınç Lunapark Sivas Teknik Sorumlusu Cemil Şahan’dan geldi. Dönme dolabı bayrama yetiştiremediklerini belirten Şahan, birkaç haftaya kurulmuş vaziyette hizmete sokacaklarını belirtti.

‘GÜVENLİK OLMAZSA OLMAZIMIZ’

Kılınç Lunapark Sivas Teknik Sorumlusu Cemil Şahan ile yaptığımız özel röportajımızda ilk olarak ülke genelinde vermiş olduklarını hizmetlere değindi. Görüşmelerimizde ağzından ‘güvenlik ve periyodik bakımlar’ kelimelerini sık sık vurgulayan Şahan, işletmelerindeki tüm detayları şu şekilde dile getirdi:

‘Bu senede gelerek sezonumuzu açtık ve hazırlıklarımızı tamamladık. Şuan aktif olarak hizmet veriyoruz. Bizim diğer lunaparklarla farklılıklarımız var. Biz bu işi profesyonel anlamda yapıyoruz. Herhangi bir amatör çalışma değil bizimki. Bizim lunaparkımız sadece burası değil. Bizim Sivas’ta olduğu gibi ülkenin değişik illerinde 7 adet lunaparkımız var ve profesyonel şekilde 7 farklı ile hizmet veriyoruz.

Bizim işimiz insan. Dolayısıyla biz gerçekten burada dikkatli çalışmak zorundayız. Bir manav değiliz. Manav getirir karpuzu, eriği, elmayı sattığını satar satamadığını atar. Ama bizim atacak lüksümüz yok. Günü birlik bakımlarımız yapılır. Sabah saatlerinde arkadaşlarımız kalktıklarında kahvaltılarını yapar makinelerine yapışırlar. Makinelerin günlük temizliklerini, bakımlarını yaparlar. Eksiklikleri varsa eksiklikleri giderilir. Özellikle yağ makinenin can damarıdır. Dişlinin can damarıdır. Tüm makineler özenle yağlanır ve bakımları yapılır. Bide günlük, haftalık ve aylık periyodik bakımları yapılır. Bunu da sıradan yapmayız, mutlaka ve mutlaka bir doküman altına alırız. Arkasından da bekleriz müşterimizi.’

‘MÜŞTERİMİZ DEĞİL MİSAFİRİMİZSİNİZ’

Sivas halkının artık lunapark kültürünü benimsediğinin altını çizen Teknik Sorumlu Cemil Şahan, ‘lunaparktan içeriye giren her kişi bizim müşterimiz değil misafirimizdir’ vurgulamasını yaparak şöyle devam etti:

‘Diğer taraftan biz, Kılınç Lunapark Sivas Şubesi olarak şanslıyız. Sivas’ın halkı lunapark kültürünü benimsedi. Bize karşı son derece kibarlar. Son derece nazikler. Dolayısıyla bizim arkadaşlarımızda buraya gelen vatandaşlarımıza potansiyel müşteri gözüyle bakmıyor, kapıdan giren her insan bizim misafirimiz olarak değerlendiriliyor. Işıklarımız yanıyor, makinelerimiz dönüyor. Pırıl pırıl herkesi coşkuyla eğlenmeye davet ediyoruz.’

‘DÖNME DOLAP BU SEZON HİZMETE GİRECEK’

Geçtiğimiz yıl gazetemiz aracılığıyla Sivas’a devasa dönme dolap getirileceği müjdesini verdikleri lunapark yetkilileri, dönme dolabın şu itibariyle hazır olduğunu fakat kalite kontrolden geçtikten sonra Sivas’a kurulacağını belirten Cemil Şahan, şu ifadelere yer verdi:

‘Dönme Dolabımız yapıldı, imalatçımızdan çıkmış hazır durumda bizi bekliyor. Ancak bu işler kalifiye elemanlarla olduğu için, cana hizmet ettiğimizden dolayı sıradan elemanlarla bunu yapamazsınız. Bayram öncesi yetiştiremedik fakat bayramdan hemen sonra burada kalifiye ekibimizi grup halinde göndereceğiz, dolabımızı oradan yükleteceğiz. Şuan dönme dolap deneme amaçlı imalattan çıktıktan sonra kurulmuş dönüyor vaziyette. Kaliteli kontrolü yapılıyor. Oradan sökülecek ve tekrar buraya gelecek. Burada kuracağız, denemelerini yapacağız, kalite kontrolünü yapacağız ondan sonra halkımızın hizmetine sunacağız.’

‘MAKİNELERİMİZİN SAĞLAMLIĞINDAN KİMSE ŞÜPHE DUYMASIN’

Eğlence makinelerinde şüphe uyandıracak en ufak tereddütte dahi o makinenin gerekli bakımları yapılana kadar yatırdıklarını, çalıştırmadıklarını vurgulayan Cemil Şahan, ‘Ben usta yeterlilik belgesi olan teknik elemanım. Bu işler gerçekten hassas işler. Çok şükür bugüne kadar bizim lunaparklarımızda bir kaza yaşanmadı. İnşallah bundan sonrada yaşanmaz. Ama şundan emin olsunlar, makinelerimizin sağlamlığından kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü en küçük eksiği olan makineyi olan bağlatırım, çalıştırmam. Benimde olmazsa olmazım budur. Genel Müdürümüz Lunaparklarımızı sahibi Nuri Kılınç’ın bana vermiş olduğu yetkiler bu doğrultuda. Tek bir çocuğumuz ya da tek bir müşterimizin tırnağı kanayacağına bizim makinelerimiz yatsız, çalışmasın. İstemiyoruz o makinenin çalışmasını. Biz bu o makinenin yeterli şekilde hizmet verebileceğine inandığımız anda biz faaliyete sokarız’ akıllardaki soru işaretlerini ortadan kaldırdı.

‘KOMBİNE BİLET UYGULMASI GETİRDİK’

Gişelerde tek bilet alabilmenin yanı sıra kimsenin eğlencesi bölünmesin diyerek kombine bilet uygulamasını faaliyete geçirdiklerini söyleyen Cemil Şahan, ‘hem eğlence bölünmeyecek hem daha uygun fiyatlarda olacak’ diyerek sözlerini şöyle noktaladı:

‘Bilet uygulamalarımızda yeni bir sistem geliştirdik. Artık vatandaşlarımız kombine halinde daha uygun fiyatlardan alabilme şansına sahip. Böylece biletleri tükendikçe gişelerimize git gel yapmaları yerine girişte kombine alarak eğlencelerine hem ara vermeden hem de daha uygun fiyatlarla devam edebilecekler.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!