USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gençlik Teşkilatları Darbeye Karşı Bir Oldu

Gençlik Teşkilatları Darbeye Karşı Bir Oldu

Gençlik Teşkilatları Darbeye Karşı Bir Oldu
01-08-2016 09:29
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

Sivas halkı, Milli İrade Buluşmaları kapsamında demokrasi nöbetini sürdürüyor. Önceki gün de binlerce Sivaslı akşam saatlerin de kent meydanına gelerek, sabah saatlerine kadar nöbetini sürdürdü.

Programda ilimizdeki siyasi partilerin Gençlik Kolları Başkanları katılarak, birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Bu kapsamda AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Burak Kuruçay, Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, Saadet Partisi Sivas Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Emre Yıldırım ve Sivas Alperen Ocakları Başkanı Bilal Yıldırım birer konuşma yaparak, Sivas halkına seslediler. Programa sadece CHP Gençlik Kolları Başkanı katılmadı.

Konuşmaların ardından Tüm Gençlik Kolları Başkanları sahnede tokalaşarak, Sivas halkını selamladı. Sahnedeki birlik ve beraberlik tablosu tüm Sivas halkı tarafından takdirle karşılandı.

‘HAİNLER, TÜRK MİLLETİNİ

HESABA KATAMADILAR’

Programda konuşan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Burak Kuruçay, ‘15 gündür aralıksız demokrasi nöbetine devam eden meydanları boş bırakmayan Sivas’ımızın kahraman vatandaşları hepinizi sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Al bayrağıyla, yüreğiyle, cesaretiyle, meydanlardaki duruşuyla asaletiyle, ezanıyla, selasıyla, milli iradeye sahip çıkan aziz milletin kahraman evlatları hepinizden Allah razı olsun’ dedi.

Kuruçay, konuşmasında şunları kaydetti:

‘15 Temmuz günü bir kabusla sabahladık. Ertesi gün, bambaşka bir kabusa uyandık. Fakat sonrasında güneş, doğrunun ve haklının üzerine doğdu. İleride çocuklarımıza anlatacağımız bir destan daha yazıldı. Bu şanlı millet, milli irade kazandı. Başkomutan’ın emri vatanın emaneti, halka verildi ve halk eşi, benzeri görülmemiş bir destan yazarak, emanetine sahip çıktı. Bu girişim kendilerine sözde Müslüman diyen hainler tarafından tasarlanmış, Türkiye Cumhuriyetine, demokrasisine, milletine ve halk tarafından seçilen FETÖ’cüler tarafından oyunlarını bozan adam olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hedef alınmıştır. Onun yokluğunda Türkiye’nin kaynaştırıcı, birleştirici gücünün yok olacağı bu adi kansızlar tarafından bilinmektedir. Düşünün ki Dünyada eşi ve benzeri olmayan bu şerefsizler, milletin iradesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bombaladılar. Silahsız sivil halkı katlettiler. Tankla, helikopterle halka ateş ettiler. Bu proje, Türkiye’yi Suriyelileştirme projesiydi. Bu proje Türkiye’de etnik grupları çatıştırma projesiydi. Bu proje cennet vatanımızı bölmek ve istikrarlı ilerleyişini bitirme projesiydi. Bu proje İslam coğrafyasının kurucusu olan mazlumlara el uzatan, giderek güçlenen, dünyada söz sahibi olan Türkiye’yi bitirme projesiydi. Fakat bunların hesaba katamadıkları bir şey vardı. Siz şanlı Türk milletini hesaba katamadılar. Bizler öyle bir neslin çocuklarıyız ki, necip bir millet, Osmanlı’nın torunları olarak silahların karşısında, dualarla duracak bir nesiliz. Bunu hesaba katamadılar. Bugünlere kadar meydanları boş bırakmayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımızdan gelecek ikinci bir talimata kadar bu duruşumuzu devam ettireceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan tüm güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.’

‘TÜRK MİLLETİ ESARETE

BOYUN EĞMEDİ’

15 Temmuz darbe girişiminde Türk Milletinin esarete boyun eğmediğini belirten Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, ‘Hepinizin bildiği üzere son günlerde millet olarak, tarih boyunca daha önce örneklerine şahit olmadığımız yaşanmamış ihanet senaryolarıyla karşı karşıyayız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti aziz Türk milleti olarak ateş çemberinden geçmekte, zor imtihanlar vermekteyiz’ dedi.

Yalçındağ şöyle devam etti:

‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Aziz Türk milletinin varlığını kabullenemeyen, birlik ve beraberliğimize kastetmek, bizi birbirimizden ayırmak, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü parçalamak isteyen her ne kadar dış güç, mihrap ve ihanet çetesi varsa hepsi görev başında ve ihanet içersinde projelerini uygulamaktadırlar. Rabbimize binlerce kez şükürler olsun ki, Türk milleti esarete boyun eğmemiş, inanç ve ideallerinden taviz vermemiştir. Siyasi görüş ve fikir ayrılığı gözetmeksizin dosta güven, düşmana korku verecek bir şekilde birlik olmuştur. Son günlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerini sergilemiş bulunmaktayız. Milliyetçi ülkücü hareket, her zaman olduğu gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Aziz Türk Milletinin yanındadır. Bugün burada olma amaç ve gayemiz bellidir. Bu birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonuna kadar savunmalıyız. Bu hain girişimde şehit olan vatandaşlarımıza, Emniyet güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bin 500’ü aşkın yaralımıza acil şifalar diliyorum.’

‘BİR MİLLETİN ASIL GÜCÜ

İMANLI VE İNANÇLI EVLATLARIDIR’

Saadet Partisi Sivas Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Emre Yıldırım ise, ‘Sabrımız artık yeter. Nerde meydan konuşur. Hışm ile kından çıkar. Kılıç, kalkan konuşur. Ey hakir milletlerin kan içen zalimleri, bizde şeref, bizde şan, bizde vicdan konuşur. Ya şehit ya gaziyiz biz bu toprak uğruna. Bizde, bizde iman konuşur’ dedi.

Milli Görüş Lideri Merhum Necmettin Erbakan’ın sözleriyle örnekler veren Yıldırım, ‘15 Temmuz gecesi Siyonist çetelerin ve onun maşası olan Fethullahçı Terör Örgütü’nün haince ve alçakça tanklarıyla toplarıyla tüfekleriyle bir darbe girişimine şahitlik ettik. Ama milletimiz Merhum Liderimiz Necmettin Erbakan Hocamızın deyimiyle, ‘Hayır bir milletin asıl gücü, tankı topu tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatlarıdır.’ Şuuruyla elindeki bastonuyla, tekerlekli sandalyesiyle, kalbindeki iman ve cesaretle tankların önüne yattılar, mermilerin üzerine gittiler. Bu aziz millete selam olsun diyoruz. Zalimlerin dağları yerinden oynatacak kadar güçleri dahi olsa, unutmayınız ki Allah’ın dediği olur imanıyla bu darbe girişimine karşı koyan aziz millete selam olsun diyoruz’ ifadelerini kullandı.

Yıldırım, şöyle devam etti:

‘Cenahı Hakk’a ne kadar şükretsek azdır. Filistin’de Doğu Türkistan’da, Libya’da, Mısır’da Suriye’de Arakan’da ve daha dünyanın birçok yerinde Müslüman ülkeler ırkçı emperyalizmin zulmü altında inim inim inlerken, yine aynı odakların Türkiye’deki maşası olan Fethullahçı Terör Örgütü ile başlatmış oldukları hain girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Rabbimize hamd ediyoruz ve bu sonucun yıllardır özlemini çektiğimiz İslam birliğinin tesisini, ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşliği ilelebet pekiştirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Bu hain girişimde şehit olan vatandaşlarımıza, Emniyet güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bin 500’ü aşkın yaralımıza acil şifalar diliyorum.’

 ‘NAMLUSUNU MİLLETİNE

ÇEVİREN TANKA SELAM DURMAM’

Sivas Alperen Ocakları Başkanı Bilal Yıldırım da, ‘15 Temmuz’da göstermiş olduğunuz Milli İrade tarihe bir kez daha not düşmüştür. Namlusunu milletine çeviren tanka, selam durmayan Yüce Türk milletine binlerce kez selam olsun’ dedi.

Yıldırım, ‘Ebedi Şehit Liderim Muhsin Yazıcıoğlu, bugünleri görerek, o gün milletimize şunun feryadını haykırarak söylemiştir: ‘Ben Türk’üm, Türk esir olmaz. Ben Türk’üm, Türk devletsiz olmaz. Ben Türk’üm, Türk hürriyetsiz olmaz. Ben Türk’üm, Türk ezansız olmaz’ diyerek sisteme ve sistemin oyunbazlarına büyük bir ders vererek, namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmam diyerek Apo gibi şerefsizlere meydan okumuştur. Onun bir evladı olarak, O’nun davasını onun yolunu yol edinmiş bir temsilcisi olarak şunu açık yüreklilikle söylüyorum: ‘Siyasi görüşlerimiz ne kadar farklı olursa olsun. Biz tek devlet, tek vatan, tek millet ve tek bayrak diyerek bir ve beraber olmanın mücadelesini verdik. Allah’a şükürler olsun. Allah bu birlik ve beraberliği bozmasın. Yine Rahmetli Yazıcıoğlu, birilerine bir şeyler hatırlatır gibi diyordu ki; ‘Dövüşten ve kavgadan hoşlanan bir millet değiliz. Ama söz konusu vatan ise dünyanın şah damarını keseriz’ diyecek kadar vatansever ve milletseverdi. Hepinize göstermiş olduğunuz milli birlik ve beraberliğe tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Yalnız Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki; ‘Eğer idam cezası Meclis’ten çıkarsa,  bu canileri asacaklarını söyledi. Şimdi millet olarak nasıl 15 Temmuz’da bir tepki gösterdiysek, Apo denen haini de Fethullahçı Terör Örgütünü de dar ağacına götürmek namus borcumuzdur’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!