USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meclis Tek Yürek

Meclis Tek Yürek

Meclis Tek Yürek
02-08-2016 09:29
Google News


ADEM NALBANT

İl Genel Meclisi bir aylık aranın ardından yeniden toplandı. Sedat Özata başkanlığındaki meclis, Ağustos ayı oturumlarının startını verdi. Toplantının gündemi ise 15 Temmuz darbe girişimiydi. Meclis üyeleri salona ellerinde Türk bayraklarıyla geldi. Açılış ise 15 Temmuz sürecinde ve terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla yapıldı. 

Ardından Meclis Başkanı Özata kürsüye gelerek 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili bir konuşma yaptı. Özata, ‘Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini sözde yurtta sulh konseyi olarak tanımlayan bir grup asker görünümlü terörist tarafından 2016 Türkiye askerî darbe girişimi gerçekleştirilmiş; milletimiz ise tarihin en büyük kahramanlık örneklerinden birini göstererek bu hainlere gereken dersi vermiş ve girişimi püskürtmeyi başarmıştır’ dedi.

Cumhurbaşkanının halkın sokak, cadde ve meydanlara çıkması yönündeki talebinin tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta da önemli bir şekilde karşılık bulduğunu aktararak, ‘Türkiye'nin birçok ilindeolduğu gibi Sivas’ımızda da millet bu çağrının ne anlama geldiğini gayet iyi anlamış ve asker kılığına girmiş teröristlerin alçak saldırılarının karşısında bedenlerini milli iradeye ve demokrasiye kalkan etmişlerdir’ diye konuştu.

Bu süreçte hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet ve yaralılara şifa dileyen Özata, 15 Temmuzda kurum olarak aldıkları tedbirleri anlatarak şunları söyledi:

‘Valiliğimiz bünyesinde Sayın Valimiz Davut Gül başkanlığında ilk gece hemen kriz merkezi oluşturulmuştur. Tüm güvenlik güçlerimiz, kurumlarımız görev başına çağrılarak gerekli koordinasyon sağlanmış ve her türlü güvenlik önlemi alınmıştır. İl Özel İdaremizde de ayrıca kriz merkezi ile koordine olacak şekilde kriz masası oluşturulmuştur. Genel sekreterimiz başkanlığında genel sekreter yardımcılarımız ve ilgili birim müdürlerimiz o gece 11’den itibaren görev başına geçmiştir. Sivas Valiliği kriz merkezine destek amacıyla çalışmalarını yoğunlaştıran kurumumuz, iş makineleri operatörlerini ve ağır tonajlı araçların şoförlerini gece göreve çağırmıştır. İlimizde askeri unsurlardan gelebilecek her türlü tehdide, sevkiyata karşı örgütlenen ve hazır hale getirilen ekipmanlarımız ile gece gündüz nöbet tutan İdaremiz, ayrıca her gün meydanları da boş bırakmayarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. İdaremize, genel sekreterimize ve tüm personellerimize bu fedakâr çalışmalar için meclisimiz adına teşekkür ediyorum. Diğer yandan OHAL kapsamında yayınlanan kanun hükmünde kararnameler, ilgili genelgeler gereğince yapılması gereken çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda yoğun bir mesai harcanarak kurumumuza sızmış olabilecek, FETÖ ileher hangi bir bağlılığı, irtibatı olan örgüt sempatizanı personel varsa ayıklamak için komisyon ve üst kurulumuz çalışmaktadır. Konuyla ilgili ayrıca detaylı bilgi idaremizce tamamlandıktan sonra meclisimize verilebilir.’

‘Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Mehmetçiğimiz bizim gözbebeğimizdir’ diye Başkan Özata şöyle devam etti:

‘15 Temmuz’da halkımız; aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerimizi de bu asker elbisesi giymiş teröristlerin saldırısından kurtarmıştır. Devletimiz; kendisine silah çekene, vatandaşına kurşun sıkana, masum ve savunmasız insanların üzerine tankla yürüyene, vatandaşına F16’larla bomba yağdıranlara, helikopterlerle ateş edenlere hak ettiği cezayı verecek kudrete ve geleneğe sahiptir. OHAL ilan edilmesi de bunun en somut örneğidir.’

Özata, 15 Temmuzda Türkiye’den tüm kesimlerin birlik ve beraberlik içinde büyük Türkiye portresi ortaya koyduklarını dile getirerek, ‘Şimdi artık çalışma ve hainleri ülkeden temizleme zamanıdır. Çok çalışacağız, hainlere fırsat vermeyeceğiz, her türlü vesayete karşı dik duracağız ve ülkemizi, ilimizi 2023 hedeflerine ulaştıracağız’ ifadelerini kullandı.

Başbakanlık tarafından 15 Temmuz şehit yakınları ve gaziler için bir yardım kampanyası başlatıldığını bildiren İl Genel Meclisi Başkanı Özata, ‘Devlet bankalarına yapacağınız bağışlar yanında cep telefonları aracılığı ile ‘15Temmuz’ yazıp 1507’ye SMS göndererek 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma  Kampanyamıza 5 TL destek olabilirsiniz. Bu vesile ile Başbakanlığımızın başlattığı 15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyasına destek olup, Sivas adına üzerimize düşeni yapmalıyız’ dedi.

Daha sonra kürsüye AK Parti Grup Başkanvekili Fikret Yıldırım geldi. Yıldırım, Türkiye’de ortalama her 10 yılda bir muhtıra ve her 20 yılda bir darbelerle karşılaşıldığını kaydederek, ‘15 Temmuzda bu millet tarih yazdı. Tüm dünyaya vatan sana canım feda sloganının sözde değil özde yaşandığını gösterdi. Onun içindir ki 240 şehidimiz 2 binin üzerinde de yaralımız var. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Umarım bundan böyle sıkıntılı dönemler yaşamayız’ şeklinde konuştu.

FETÖ’nün sadece ordu içerisine değil devletin bütün kurumlarına sızdığını belirten CHP Grup Başkanvekili Sadık Güller ise Türkiye’de yaşanan birçok olayda bu örgütün parmağının olduğunu vurguladı. Güller, ‘Bizim yapmamız gereken demokrasiye, cumhuriyete, laikliğe sahip çıkmak. Bizim başka bir ülkemiz yok. Biz bu topraklarda doğduk bu topraklarda öleceğiz. Gelecek nesillerimize bu ülkenin nasıl kazanıldığını anlatmamız lazım. Cumhuriyetin ayarlarına tekrar dönmek zorundayız. Atalarımızın adaletini bozduğun kantar bir gün seni tartacak. Hukuk ve adalete sahip çıkmak zorundayız. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum’ dedi.

Güller’in ardından konuşan BBP’li İl Genel Meclis Üyesi Aytekin Kulmaç, daha önce yapılan darbelerin hükümetlere, ülke idarecilerine yapıldığını ancak 15 Temmuz darbe girişiminde tankların direk olarak halka yürüdüğünü ifade etti. Kulmaç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

‘Kim tarafından yürütüldü. Dün sahip çıktığımız, kucağımızda büyüttüğümüz ama dünden bugüne kadar da bütün siyasi partilerin 3 tane oy diye arkasında durulan insanlar bugün o 3 tane oyun karşılığında millete tank çevirdiler. Şimdi daha önce yapmış olduğumuz hatalardan, musibetlerden bir hayır çıkarmamız lazım. Kimse Türk milletinin hafızasıyla, zekasıyla, gücüyle kudretiyle uğraşmaya kalkmasın. Bizim millet olarak vazgeçmeyeceğimiz unsurlar vardır. Çok şükür dün çiğnetmedik, bugün de çiğnetmedik, yarın da çiğnetmeyeceğiz.’

Son olarak kürsüye gelen MHP Meclis Üyesi Ahmet Yağcı da 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye tarihinin bir kara lekesi olarak kayıtlara geçtiğini aktardı. Yağcı darbe girişimini şiddetle ve lanetle kınadığını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!