USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Demokrasi Destanına Sivas Damgası

Demokrasi Destanına Sivas Damgası

Demokrasi Destanına Sivas Damgası
08-08-2016 17:00
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ / OĞUZHAN SARZEP

Pazar günü İstanbul Yeni Kapı başta olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde ortak miting düzenlendi. Yeni Kapı’daki mitinge 5 Milyon vatandaş katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli Genel Kurmay Başkanı Org. Hulusi Akar katıldı.

Tüm Türkiye’nin tek ses, tek yürek olduğu Demokrasi ve Şehitler Mitingi tüm illerde kurulan dev ekranlarda izlendi. Sivas halkı da kent meydanına akın etti. Yaklaşık 60 bin Sivaslının katıldığı mitingde Sivas halkı meydanlara sığmadı.

İlimizde yapılan mitinge Sivas Valisi Davut Gül, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Habib Soluk, Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ile tüm siyasi partilerin il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Sivas’ta da öğle saatlerinden itibaren vatandaşlar meydana çıkmaya başladı. Saat 16.00 sıralarında tüm Sivas İstanbul Yeni Kapı’daki mitingin başlamasını bekledi. Saat 17.30’da Yeni Kapı’da mitingin başlamasıyla birlikte tüm Sivas dev ekrana kilitlendi.

İstanbul’daki mitingde protokol konuşmalarının tamamlanmasının ardından ilimizdeki protokol üyeleri de birer selamlama konuşması yaptı.

‘MİLLET DEMOKRASİYE

SAHİP ÇIKTI’

Sivas Valisi Davut Gül, ‘Dost, düşman herkes bilmeli ki; biz bu vatanı gazeteden 30 kupona almadık. Bu vatanın her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmıştır ve son nefesimize kadar bu topraklarda ezanın dinmemesi ve bayrağın inmemesi için mücadele edeceğiz’ dedi.

Aziz Türk Milletinin darbe girişimini önlediğini belirten Vali Gül, ‘15 Temmuz’da planlanan paralel ihanet çetelesinin amacı gerçekleşseydi milli iradeye el koyulup yöneticiler öldürülüp, tutuklanarak ülke bölünecek şer güçler ülkemizi işgal edecekti. Ama herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın dirayeti, milletimizin ferasetiyle uçurumun kenarında bir ülkenin nasıl kurtarıldığını hep birlikte gösterdiniz. Millet olmak, tek millet olmak böyle bir şey olsa gerek’ ifadelerini kullandı.

İlk geceden itibaren milletimizin bütün farklılıklarını bir tarafa bırakmak suretiyle demokrasiye sahip çıktığını kaydeden Gül, ‘Siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, muhalefeti askıya aldılar. Ülkemiz için herkes tek yürek oldu. Bu ruh Sultan Alparslan’ın, Selahattin Eyyubi’nin, Sultan Fatih’in, Mustafa Kemal’in ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ruhudur. Bu ruh, Müslüman Türk’ün ‘La ilahe illallah’ diyen ruhudur. Vatanı toprak parçasından ayıran şey, bedelinin kan ile ödenmesidir. Bu uğurda başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’ şeklinde konuştu.

Sivas Valisi Gül, şunları kaydetti:

‘Dost, düşman herkes bilmeli ki; biz bu vatanı gazeteden 30 kupona almadık. Bu vatanın her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmıştır ve son nefesimize kadar bu topraklarda ezanın dinmemesi ve bayrağın inmemesi için mücadele edeceğiz. Bazı olaylar milletler için tarih niteliktedir. Hiçbir şey 15 Temmuz’dan önceki gibi değerlendirilemez. 15 Temmuz bizim 11 Eylül’ümüzdür. Bu ihanet şebekesinin paralel devlet kurmak istediğini, 17-25 Aralık sonrasında gördük. Ama gördük ki sadece paralel bir devlet değil, aynı zamanda paralel bir din oluşturulmak isteniyor. Her şerde bir hayır vardır. Bu olay tehlikenin büyüklüğünü, şah damarımızı kesmek üzere olduklarını gösterdi. Bu vesileyle 79 Milyon vatan evladı, bu terör guruplarına karşı kenetlendi. İnşallah aziz şehitlerimizin kanı yerde bırakmayacağız. Bürokrasi, siyaset ve iş dünyası başta olmak üzere her yerde bu ihanet şebekeleri temizlenecek. Bundan sonra bize düşen görev birbirimizi daha çok sevmek, kenetlenmeye devam etmek ve çok çalışarak, ülkemizi güçlendirmektir. Sözlerime son verirken, kahraman milletimize, Sayın Milli Eğitim Bakanımıza, Milletvekillerimize, mülki idari amirlerimize, siyasi partilerimizin il başkanlarına ve üyelerine İl Jandarma Komutanımıza, İl Emniyet Müdürümüze, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları ve üyelerine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin namuslu evlatlarına, emniyet mensuplarına, basınımızın fedakar temsilcilerine, 23 gündür meydanlarda olan Belediye Başkanlarımıza ve ekibine, hayırsever vatandaşlarımıza ve sabaha kadar bizleri ve meydanı yalnız bırakmayan siz Sivaslılara teşekkür ediyorum.’

‘SİZLERE TEŞEKKÜRÜ

BORÇ BİLİRİZ’

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk ise yaptığı konuşmada, ‘Sayın Valimizin şahsında bütün il protokolünü ve siz Sivaslıları yürekten kutluyorum. 15 Temmuz akşamından beri Başkomutanımızın talimatları doğrultusunda göstermiş olduğunuz birlik ve beraberliğiniz nedeniyle hepinizi yürekten kutluyorum’ dedi.

Yeni Kapı’daki konuşmaların üzerine konuşma yapmanın zor olduğunu belirten Soluk, ‘Aslında bu olay bir FETÖ olayı değil. Bu üst akıl diye tabir edilen CİA ve MOSSAD’ın gelişen büyüyen çağ atlamak üzere olan, Ortadoğu’ya liderlik edecek olan Türkiye’nin 2023 hedeflerinin önünü kesebilmek için kullandıkları bir maşadır ve bu maşayı kullanırken, acı olan tarafı keşkelerin kendi yürekleri varsa toplarıyla tüfekleriyle her türlü ajanlarıyla dahi gelselerdi bu milletin kandırılmış çocuklarını kullanarak, bu milletin, sizlerin öz malı olan tankı, topu, tüfeği sizin malınızı yağmur olup, kurşun olup, sizin üzerinize yağdırmasalardı belki biraz daha anlamlı veya hafif olurdu. Ancak ne yazık ki tuttukları maşa da ellerini yaktı’ dedi.

Soluk şunları kaydetti:

‘FETÖ’de layık olduğu muameleyi bundan sonra inşallah görecektir. Her gittiğimiz yerde yükselen ses FETÖ’nün idam edilmesi… inşallah sizlerin göndermiş olduğu bizler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onurla, gururla, şerefle bu kararı da alacağımızdan emin olabilirsiniz. Bu tank ve topların gücünün insan vücudunun karşısında bir güç olduğunu zannedenler hakkın ve halkın gücünün o metal parçalarından üstün olduğunu Türk Milletinin göğsündeki imanın o tankları durduracağını hiç hesaba katmadılar. Bu memleketin yurt olması için 1071’den bu yana şehit verilen bu topraklarda 15 Temmuz şehitleri buna ayrı bir anlam kattı. 15 Temmuz’da göğsünü siper ederek, şehit olan tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı olan tüm kardeşlerimize cenabı Allah’tan şifa diliyorum.’

‘15 TEMMUZ İHANETİNİ

UNUTTURMAYACAĞIZ’

AK Parti Milletvekili Hilmi Bilgin de, ‘23 gündür 15 Temmuz akşamından itibaren göstermiş olduğunuz dik, cesur ve onurlu duruşunuzdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 23 gündür söylenecek her şeyi siz söylediniz.  Sizin 23 gündür duruşunuzu mücadelenizin, nöbetinizin üzerine söyleyecek pek bir şey yok. Hepinizden Allah razı olsun’ ifadelerini kullandı.

15 Temmuz’u iki açıdan unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını kaydeden Bilgin, ‘Birincisi; ordumuzun, gözbebeğimizin, Peygamber ocağımızın içerisine sızmış, asker elbisesi giymiş, bir avuç Fethullahçı Terör Örgütü’nün bu millete neler yapabileceğini yeni nesillere anlatacağız. Bu hainliği, bu alçaklığı asla unutturmayacağız. Bundan daha da önemlisi, bu alçaklığı, bu hainliği bertaraf etmek için ölümü korkuturcasına tankın üzerine, kurşunların üzerine yürüyen memleketin yiğit evlatlarını şehitlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Rabbim onlardan razı olsun. Meydanlar bizim dedik. Bu meydanlardaki irademizle her türlü zorluğu yendik. Nöbetimiz Çarşamba gününe kadar uzatıldı. Başta Sayın Valimiz olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımızda çalışan tüm müdürlerimize tüm personele göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı Sivaslılar adına teşekkür ediyorum’ dedi.

‘HEPİNİZ BİR

TARİH YAZDINIZ’

AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun ise konuşmasında, ‘Bugün Demokrasi mitinglerinin 23. Günündeyiz. Bugün izlediğimiz şekliyle yurdumuzun dört bir yanında 81 vilayette ilk günkü gibi aynı aşk ve heyecanla meydanlarda olmamız bizler için ayrı bir gururdur. Değerli kardeşlerim hepiniz bir tarih yazdınız’ dedi.

Dursun, ‘Gerçekten de darbeler tarihini alt üst edecek şekilde tarih yazdınız, tarih sizleri unutmayacak. Biz de 15 Temmuz’daki FETÖ’cülerin darbe teşebbüsünü unutmayacağız, unutturmayacağız. Fazla söze hacet yok. Vatan için, devlet için, bayrak için her zaman hazır olmayı bekliyoruz diyen bir toplum. Bu ruhu kazandıran Cenabı Hakk’a da ne kadar şükretsek, ne kadar hamd etsek azdır. Hep beraber birlikte Türkiye için, yarınlarımız için, istikbalimiz ve istiklalimiz için Çarşamba gününe kadar demokrasi nöbetimiz devam edecek. İnşallah hep beraber birlikte güzel yarınlarda buluşmak dileğiyle…’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!