USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Vagon Sanayinin Merkezi Olacağız?

?Vagon Sanayinin Merkezi Olacağız?

?Vagon Sanayinin Merkezi Olacağız?
11-08-2016 17:04
Google News


ADEM NALBANT

Vali Davut Gül, TÜDEMSAŞ ile birlikte çalışan bazı firmaları gezerek, firma yetkilileri ile bir araya geldi. Yetkililerden tesisler ile ilgili bilgiler alan Gül’e, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bekir Sıtkı Eminoğlu eşlik etti. Vagon üretim, revizyon, bakım, yedek parça üretimi gibi faaliyetler içeren 4 firmaya ait 6 tesisi dolaşan Gül daha sonra kameralar karşısına geçti.

‘SİVAS KABUĞUNU KIRDI’

Demiryolu vagon sanayinde Sivas’ın bir merkez olduğunu aktaran Vali Gül,  ‘Bu merkez gerek kalite belgesi gerek de rekabeti ve ihracatıyla belli bir yere kadar geldi’ dedi.

Bundan sonraki aşamada bu 6 tesisin yatırımlarını büyütmesi için yeni yerlere ihtiyaç olduğunu ve bununla ilgili başlayan 2. Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları kapsamında firmaların hepsinin orada talepleri olduğunu vurgulayan Vali Gül, ‘Burada hem kendi işlerini büyütecek hem de daha rahat rekabet edebilecekler. TÜDEMSAŞ’ın önderliğinde, lokomotifliğinde Sivas’ın demiryolu vagon sanayide merkez olması bir kazanç. TÜDEMSAŞ ne yapıyor tam olarak? TÜDEMSAŞ, birlikte iş yapıyor. Bunlara önderlik yapıyor. Kalite anlamında, Ar-Ge anlamında yol gösteriyor. Dolayısıyla da Sivas bu anlamda kabuğunu kırıyor. Sivas OSB kabuğunu kırıyor’ diye konuştu.

‘YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ KULLANILIYOR’

Gül açıklamasının devamında şunları söyledi:

‘Bizim bundan sonraki aşamada yapacağımız ihracatlarla Avrupa başta olmak üzere dünyanın neresinde olursa olsun demiryolu vagon sanayisi denildiğinde Sivas üzerinde konuşulan birkaç merkezden biri olmuş oluyor. Buraya yatırım yapan sanayicilerimizi kutluyorum. Onların burada kullandığı yerli ve milli teknoloji. Bu da hem Türkiye’de hem dünyada parmakla gösterilen bir teknoloji.’

‘ULUSLAR ARASI FİRMALARDAN TALEPLER VAR’

Vali Davut Gül’ün ardından bir konuşma yapan TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Koçarslan ise Vali Gül’e teşekkür ederek, ‘Bizlere büyük bir ivme kazandırdı. Bizleri kırmadı. Sayın Başbakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Türkiye’de, Ortadoğu’da ve Avrupa’da yük vagon merkezi oluşturulması konusunda Sivas’ta göreve geldim. 4 yıldan beri buradayım. Ama Sayın Valimizin göreve gelmesiyle birlikte çok kısa bir süre içerisinde 4 yıllık çalışmamızın neredeyse finaline geldik artık. 2. Organize Sanayiye değişik uluslar arası firmalardan da talepler var. Bütün yatırımcılarımızı bizzat Sayın Valimiz kendisi karşılıyor, ilgileniyor her türlü desteğiyle birebir ilgileniyor’ ifadelerini kullandı. 

Daha sonra konuşan Gök Yapı firmasının Genel Müdürü Nurettin Yıldırım ise ülkemizin geçmiş olduğu sıkıntılı dönemde sanayici olarak kendilerine düşen görevin yatırım yapmak ve ekonomiyi canlı tutmak olduğunu ifade etti.

‘SIKINTILI DÖNEMDE YATIRIMA HIZ VERDİK’

Yıldırım, ‘Biz bundan önce de hükümetin bize vermiş olduğu direktifler doğrultusunda yatırımlarımızı yapıyorduk ama burada herkes ‘yatırımlar durur mu, sıkıntı olur mu’ derken biz tam tersine yatırımlara hız verdik. Sayın Valimizin, Sayın Genel Müdürümüzün desteğiyle yatırımlarımızı hızlandıracağız. İstihdamı arttıracağız. Ekonomiyi canlı tutarak bütün dünyaya Türkiye’nin gücünü gösterme hedefini güdüyoruz. Kendilerine bize vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bizim hedefimiz özellikle Sivas’ta ve Türkiye’de vagon sanayinde söz sahibi olabilmek. Elimizden geldiği kadar da yaptığımız her parçayı milli ve yerli yapabilmek’ dedi.

‘SERTİFİKALAR TAMAM, İHRACAT BAŞLIYOR’

İhracat ile ilgili yöneltilen soruya ise Yıldırım, ‘Çalışmalarımız devam ediyor. Tabi sertifikasyon süreçlerimiz bitti. Önümüzdeki günlerde inşallah bununla ilgili bilgiler vereceğiz. Bazı görüşmelerimiz var. Bitirmek, anlaşmalarını imzalamak üzere olduğumuz projeler var. İnşallah çok kısa bir süre sonra ihracat başlayacak. Bu süreç 4-5 yıl sürüyor. Sertifikası olmayan bir vagonu ihraç edemiyoruz. Ama biz bu süreci tamamladık. Önümüzdeki 1-2 hafta içerisinde müjdeli haberi vereceğiz’ şeklinde cevap verdi.

Son olarak Merve İnşaat Genel Müdürü Turgut Doymuş da TÜDEMSAŞ’la ortaklaşa çalıştıklarını dile getirerek, ‘Vagon revizyonu, bakımı işlerini yürütüyoruz. Geçmişten altyapısı olan bir firmayız. 90’lı yıllardan beri TÜDEMSAŞ’a hizmet ediyoruz. 4-5 yıldır bir gayret, bir mücadele var. Biz de aynı şekilde işletmemizi büyüttük’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!