USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Gelecek sizlerle güzelleşecek?

?Gelecek sizlerle güzelleşecek?

?Gelecek sizlerle güzelleşecek?
11-06-2013 18:20
Google News


Demirok, ‘Ebe, dede, nine, anne demeyeceksiniz, hepsine bu alışkanlığı öğreteceksiniz. Siz küçük yaşta büyük düşünen insanlarsınız. Gelecek sizlerle güzelleşecek. O nedenle hem kendi geleceğinize, hem toplumumuza, milletimize yapmış olduğunuz çok büyük bir hizmet bu’ dedi.

RUHİ DEMİR

Sivas Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile başlatılan ve 2. düzenlenen atık pil toplama kampanyası kapsamında dereceye giren okullar ödüllendirildi.

1 Kasım 2012–30 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen kampanyada 2 bin 495,2 kg atık pil toplanırken, en çok atık pil toplayan 11 okulun öğrenci ve öğretmenlerine ödül verildi. Sivas Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, dereceye giren okulların müdür, öğretmen ve öğrencileri katıldı. Programda öğrenci ve öğretmenlere yiyecek-içecek ikramında bulunuldu.

Ödül töreni öncesinde öğrencileri en çok atık pil toplayan Melek Reşit Hanım Anaokulu Müdiresi Funda Arkutçu, 80. Yıl Orta Okulu Müdürü Rahmi Serin ve Halide Edip Adıvar Anaokulu Müdür Yardımcısı Serdar Berkin, kısa birer konuşma yaptı.

Melek Reşit Hanım Anaokulu Müdiresi Funda Arkutçu, yaptığı konuşmada hedeflerinin geleceğin teminatı olan nesillere çevre bilincini aşılamak olduğunu söyledi.

Arkutçu, ‘Okulumuz için önemli olan ne kadar çok pil topladığımız değil, ne kadar çok insana ulaştığımız ve onlarda bu alışkanlığı kazandırdığımızdır. Bir avuç öğrencisi olan okullumuzun amacı yarışmalarda ödül almak, birinci olmak değil, yetiştirdiğimiz öğrencilerimize yaşayacakları dünyayı koruma alışkanlığı kazandırmak, kendisi kazanırken bir taraftan da çevresindeki yetişkinleri bilinçlendirmelerini sağlamaktır. Amacımız ve uğraşımız yürekten olunca birincilik zaten kendiliğinden geliyor.

Keşke bizim okulumuz birinci olmasa, hatta okullar sıralamasında alt sıralarda kalsaydı. Bu etkinliğe her yıl aşağı yukarı aynı okulların katılıyor olması, çevre konusunda duyarsız olan kesimlerin hala bir çaba harcamadığını ortaya koyuyor’ ifadelerini kullandı.

Halide Edip Adıvar Anaokulu Müdür Yardımcısı Serdar Berkin ise ‘ Gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakmak bizim en büyük mirasımız olacaktır. Sivas Belediyesinin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.

‘ÖĞRENCİLERİMİZ BÜYÜDÜKÇE

ÇEVRE DUYARLILIĞI AZALIYOR’

80. Yıl Orta Okulu Müdürü Rahmi Serin ise, kampanyaya daha çok küçük öğrencilerin katılmasının dikkat çekici olduğunu belirterek,  bu tablonun öğrenciler büyüdükçe çevre duyarlılıklarının da azaldığını ortaya koyduğunu söyledi.

Serin; ‘Sivas Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bu kampanya için teşekkür ediyor, kampanyaya katılan bütün okullarımızı da tebrik ediyorum. Genellikle küçük öğrencilerimiz bu kampanyaya daha çok ilgi göstermişler. Katılan okullar içerisinde 4 tane anaokulumuz dereceye girmiş. Öğrencilerimiz büyüdükçe ne yazık ki kampanyaya katılım azalmış. Öğrencilerimiz büyüdükçe deme ki, çevreye karşı duyarlılık azalıyor. Aslında bu duyarlılığın artması gerekir. Ben küçük öğrencilerimizin büyüdükçe çevre duyarlılıklarının da artmasını diliyorum’ şeklinde konuştu.

‘BÜYÜKLERİN YAPMADIĞI

BİR ŞEYİ YAPIYORLAR’

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise konuşmasına öğretmenlere teşekkür ederek başladı.

Öğretmenlerin çok önemli ve kutsal bir görevi yerine getirdiklerini belirten Demirok, ‘İnsanlar var oldukça, toplumlar var oldukça eli öpülesi öğretmenlerimiz sizlere saygı duymamak mümkün değil. Allah sizleri daima var etsin’ dedi.

Çocukların, büyüklerin yapmadığı bir işi yaparak önemli bir çevre duyarlılığı gösterdiğinin altını çizen Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok,  ‘Çocuklarımızın yaptığı bu iş çocuk işi değil, büyüklerin yapmadığını, yaşı kemale ermiş insanların yapmadığını yapıyorlar. Onlar yaşça küçük olabilir ama benim kardeşlerim onlar. Hepsinin gözlerinden öpüyorum.

Bu konuda belki belediye olarak biz bir öncülük yapmış olabiliriz ama eğitim camiasının kadirşinaslılığı, topluma, insana, çevreye duyarlılığından kaynaklanan bir kampanyaydı. Yerel yönetim olarak kendi ilkeleri içerisinde, kendisine ait alanlarda belediye insan odaklı hizmetleri yapmakta hiçbir zaman engel görmemelidir.

 Atık piller insan hayatını şiddetli bir biçimde etkileyen bir atık olarak doğamızda yer almaktadır. İşte bunu toprakla buluşturmadan bertaraf ederek, hem kendi geleceğinizi hem de sizden sonra gelecek nesillerin geleceğini kurtarmak için yaptığınız bu çalışma takdire şayan. Biz gelecek nesilleri kurtarmanın mücadelesini yapıyoruz. Bizlerin görevi gelecek nesilleri emin ellere teslim etmek. Yaş ilerledikçe görevimiz bitmiyor’ dedi.

Çocuklardan istekte bulunan Demirok, ‘Ebe, dede, nine, anne demeyeceksiniz, hepsine bu alışkanlığı öğreteceksiniz. Siz küçük yaşta büyük düşünen insanlarsınız. Gelecek sizlerle güzelleşecek. O nedenle hem kendi geleceğinize, hem toplumumuza, milletimize yapmış olduğunuz çok büyük bir hizmet bu. Onun için hepinizi çok ama çok öpüyorum. Sizin üzerinizde emeği olan öğretmenlerimize ve velilerimize de teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

11 OKULA ÖDÜL…

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İlk 10 okulun ödüllendirildiği törende, 10. Sırayı iki okul birden paylaştı. Törende 11 okul ve öğrencilere ödül ve çeşitli hediyeler verildi. Öğrenci ve öğretmenler ödül ve hediyelerini Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal ve Sivas Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hasan Becit’in elinden aldı.

Kampanya kapsamında, Melek Reşit Hanım Anaokulu Topladığı en yüksek atık pil ile yarışmanın birincisi oldu.  2’inciliği, Halide Edip Adıvar Anaokulu, 3’lüğü 80. Yıl Orta Okulu elde ederken,  4’ncü Nene Hatun Anaokulu, 5’inci Milli Mücadele İlkokulu, 6’ıncı Kılavuz Anaokulu, 7’inci Atatürk İlkokulu, 8’inci Halil Rıfat Paşa İlkokulu, 9’uncu Mehmetçik İlkokulu oldu.  10’uncu sırada ise Cebecioğlu İlkokulu ile Recep Handan Ortaokulu yer aldı.

Kampanya kapsamında 60 bin öğrenciye ulaşıldığı, toplamda 2 bin 495,2 kg atık pil toplandığı öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!