USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

FETÖ´nün Alçaklığını Unutturmayacağız

FETÖ´nün Alçaklığını Unutturmayacağız

FETÖ´nün Alçaklığını Unutturmayacağız
15-08-2016 09:30
Google News

HAYRULLAH AĞKAŞ

AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından İl Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya AK Parti Sivas Milletvekilleri ve parti teşkilatları katıldı.

Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, ‘Biz 15 Temmuz’da yapılan alçaklığı FETÖ’nün bu millete yaptığı alçaklıkları hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. İkinci olarak ta bu şanlı millet 15 Temmuz akşamı kutlu direnişini ikinci bir istiklal ve istikbal mücadelesini de yeni nesillere en ince ayrıntıları ile anlatacak. Bu gençlik bu milletin evladı’ dedi.

FETÖ ihanetine vurgu yapan Bilgin, ‘Bugün huzur içerisinde bu coğrafya da yaşıyorsak, Al bayrağımızın altında ezanın gölgesinde yaşıyorsak, ezanın gölgesinde yaşıyorsak bundan nasıl ki yüz yıl önce nasıl ki bir kurtuluş savaşı vererek yedi düvele karşı bir istikbal ve istiklal mücadelesinde bu vatanı son yurdumuz olarak vatanımız olarak hür bağımsız bir şekilde yaşıyorsak 15 Temmuz’da da yaptığımız aslında bunun ikincisiydi’ ifadelerini kullandı.

FETÖ ve PDY unsurlarının kendilerini 1 dolar karşılığında sattığını kaydeden Bilgin, böyle devam etti:

‘Sivil hayatlarında kendi isimleri ile gezemeyenler kod adları ile gezenler ve onurlarını, haysiyetlerini, bayraklarını, bir dolara satan alçaklar bu millet karşısında yenilgiye uğradı. İnşallah bu milletin dik duruşu, onurlu duruşu olduğu müddetçe de kaybeden bu alçaklar olacak, kazanan bu yüce milletin birliği, beraberliği olacak. Bu alçak işgal hareketini atlatmamızda milletimizin dik ve onurlu duruşunu ayrı bir kenara koymamız lazım. 15 Temmuz’dan hepimizin alması gereken dersler var. Devlet kurumlarının, devletimizin, siyasilerimiz, milletimizin, bireysel olarak hepimizin alması gereken dersler var. Bu dersleri hepimizin çok iyi alıp, çok iyi analiz edip önümüzdeki süreçte siyasi hayatımız başta olmak üzere, bireysel hayatımız başta olmak üzere devleti yeniden yapılandırırken daha sağlam temellerle, daha sağlam şeffaf bir devlet yapılanmasını hep birlikte gerçekleştirmemiz lazım.’

‘MİLLETİN İRADESİNE

KURŞUN ÇIKTILAR’

AK Parti Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk ise geçmişte yaşanan savaşlarda bile Türk Milletinin iradesinin tecelli ettiği TBMM’ye kurşun sıkılmazken, 15 Temmuz darbe girişiminde Meclisin dahi hedef alındığını belirtti.

Soluk, ‘Gerçekten de 15 Temmuz kara bir leke olarak bu milletin sinesine çökertilmek istendi ve hem de kendi evlatlarımızla, kendi kardeşlerimizle bize bu cinayeti ve ihaneti işletmek istediler. Ülkemizin her tarafı 1915’ten sonra kuşatılmışken, yedi düvel parçalamak üzere bu ülkeye saldırırken, güneyinden doğusuna, kuzeyinden batısından işgal kuvvetleri yurdun içerisine girmiş Malatya’ya kadar gelmişken, sizlerin iradesiyle tecelli eden gazi meclise bir tek kurşun bile atmadan çekip gittiler. Ama o hainler bu milletin iradesiyle tecelli eden gazi meclisi amansızca, vicdansızca, ahlaksızca, bombaladılar. Ama Rabbime şükürler olsun ki sonları hüsran oldu’ dedi.

15 Temmuz’da Çanakkale ruhunun ve İstiklal ruhunun yeniden ayağa kalktığını belirten Soluk şunları kaydetti:

‘Şöyle ki işgal kuvvetlerinin yaraladığı şehit olmayan gazileri eğer kendilerinde ayağa kalkma kudretini bulamamışsa, dizlerinin üzerinde kalkarak Fransız tanklarına tıpkı 15 Temmuz’da vatan caddesinde, köprü başında, gölbaşında dizlerinin üzerinde dikilerek, işgal kuvvetlerine dur demesini bildiler. Bu milletin parasıyla, bu milletin savunması için alınan tanklarının toplarının önüne hiç hesap edemedikleri bir engel çıktı. O engel iman dolu bir göğüs ve o tanklara karşı koyan yumruklarla karşılaşacaklarını hiç hesap edemediler. O hainler ve onların üst akılları Türk Milletinin basiretli davranışıyla, Başkomutanın çağrısıyla meydanları doldurarak onlara gereken cevabı verdi.’

‘HİÇBİR İHTİLAL BU

KADAR ACIMASIZ OLMADI’

Danışma Meclisi toplantısında konuşan 22. ve 23. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili ve AK Parti Sivas İl Koordinatörü Fatih Arıkan ise ‘Bende artık bir hemşerinizim. Çünkü artık sizlerle ilgili her şeyi biliyor ve güzel şeyleri yukarıya ben anlatıyorum. İnşallah bundan sonrada böyle devam eder diyorum. Geçtiğimiz 15 Temmuz’u hep birlikte yaşadık. Türkiye bir iç savaştan döndü. Bir saldırıdan geri döndü. Bunu döndüren kahraman milletimizi ben saygı ile anıyorum’ dedi.

Bugüne kadar Türkiye’de yaşanan ihtilaller hakkında bilgi veren Arıkan, ‘Maalesef her on yılda bir dış güçlerle bizi ihtilallerle ter biye etmeye kalktılar.  Menderesimizi iki bakanı ile beraber idam ettiler. Ondan sonrasında sağcı solcu denilerek gençlerimiz birbirine kırdırıldı. Ve neticede seksen ihtilalin de gençlerimiz idam edildi. Ama hiçbir ihtilal 15 Temmuz kadar acımasız olmadı. Hiçbir ihtilal 15 Temmuz’daki gibi meclisini bombalamadı. Bunlar Türkiye’yi bir kaosa sürüklemek ve bu kaos sonucunda da bir savaşa sürüklemek istediler. Ama hamdolsun halkın dik duruşu sayın cumhurbaşkanımızın televizyonlardan milletimizi sokaklara çağırması neticesinde bu büyük badireyi en hafif şekilde atlattık. Ne diyordu o hain ‘Evlerine ateşler düşsün’ ne oldu peki bedduaları kendilerine döndü ve kendi evlerine ateşler düştü’ şeklinde konuştu.

‘O HAİNLERİN KARŞISINDA

DURMAK ZORUNDAYIZ’

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da yaptığı konuşmada, ‘Rabbime şükürler olsun ki, bugün burada yine partimizin bir toplantısını yapmayı Rabbim bize nasip etti. Hepimize geçmiş olsun diyorum. Bu travmayı hep birlikte yaşadık. Türkiye’de özellikle 40 yaş üstü insanlarımızın darbe dönemlerini hatırladığını biliyoruz. Öyle ki bu darbe o geçmişteki darbelerden çok daha farklı bir kalkışma olduğunu yaşanan süreç içerisinde anladık’ dedi.

Başkan Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Öncelikle bizler, aktif görevde olan ve hedefte olan bizler bu darbe girişimi neticesinde abdestimizi alarak, Rabbimize sığınarak, o hainlerin karşısında durmak zorundaydık. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız, Milletvekillerimiz olmak üzere hepimiz durması gereken bir şekilde durduk. Hepsinden önemlisi milletimiz bu sınavı kendi şanına yakışır şekilde, taşıdığı genlerinin gereğini ortaya koyarak, bu sınavı verdi ve başarıyla üstesinden geldi. O yüzden her bir vatandaşımı tebrik etmek, kutlamak istiyorum. Bizler bu dönemde başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere nefsini düşünseydi, zafiyet içerisine girseydi, yapacağı şey şuydu. Bulunduğu noktadan havaalanı kuşatılmış bir yere gitmekteydi. Beni en güvenli yere götürün beni gerekirse ülke dışına götürün şeklinde bir yaklaşım sergileyecekti. Bunu yapmadı. Onun ötesine geçti. Dedi ki; eğer ülkem elden gidiyorsa benimde kurtulmam önemli değil. Çocuklarımın da kurtulması önemli değil, torunlarımın da kurtulması önemli değil dedi. Biraz önce söylediğim şartlarda İstanbul’a iniş yaptı. İşte bu anlayışla, bu davranışa kahramanlık denir. Bu ülkenin, bu milletin en büyük kahramanı Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. İyi ki böyle bir liderin yanındayız, iyi ki böyle bir liderin yol arkadaşıyız. O yüzden her birinizi kutluyor, tebrik ediyorum.’

‘FETÖ 45 YILDIR

BU GÜNÜ BEKLEMİŞ’

AK Parti Sivas İl Başkanı Ziya Şahin, ‘Bu gün 29 gün oldu. Bu 29 günün 26 gününü nöbette geçirdik. 15 Temmuz Türkiye tarihinde kara bir gündür. 45 yıldır FETÖ 15 Temmuz’u beklemiş. 15 Temmuz günü o kara yüzünü ortay çıkararak uçaklarla, helikopterlerle, tanklarla, zırhlı araçlarla ve bütün ordumuza ait ağır silahlarla milletimizin üzerine çullandı’ dedi.

Şahin, ‘Cumhurbaşkanımızı, başbakanımızı, insanlarımızı, polisimizi, askerlerimizi, sivillerimizi katletmek istediler. Ve milletimiz bunun karşısında yeniden şahlanışa geçti. Yeniden kurtuluş savaşı mücadelesi verdi. Topyekun tankların karşısına çıktı ve 240 tane şehit verdik. Onlar Çanakkale, Kurtuluş savaşında ve İstanbul’un fethindeki şehitlerimiz neyse aynısıdır, hatta bugün daha da ileridir. Bu şehitlerimiz içerisinde Sivaslı şehitlerimiz de var. Bunları unutmamak lazım’ ifadelerini kullandı.

Darbeyi ve darbecileri unutmamak gerektiğini söyleyen Şahin, ‘Zira terör örgütü yarında bizleri tehdit ediyor. 45 yılda bu aşamaya geldi, darbeye kalkıştı. Bundan sonraki süreçte ülkemizin içinden ayıklanmadığı takdirde beş yılda on yılda tekrar darbeye kalkışır. Onun içinde her noktada bu darbecilerin bu terör örgütünün ayıklanması lazım. Gerek devlet içerisinden gerek sivil hayat içerisinden ayıklanması gereklidir. Dolayısı ile her zaman bu darbeye karşı uyanık olacağız. Her zaman meydanlarda olacağız. Bu terör örgütüne mensup olan herkesin bir şekilde devlet tarafından bilinmesi ayıklanması lazım. Geçmişte Sivas’ta da sultan murat kolejini kurmuşlar çeşitli dernekler kurmuşlar dolayısı ile burada da 30 yıllık bir geçmişleri var. Herkesten kurban almışlar. Kurban derisi almışlar. O sebeple her tarafı sarmışlar. Kılcal damarlara girmişler. Burada alevi derneği kurmuşlar, bunlar alevi mi? Ehli sünnetiz diyorlar. Arkasından da alevi derneği kuruyorlar. Neden? Her yere girmek istiyorlar. Her yerde kargaşa çıkartmak istiyorlar’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!