USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Belediye´de FETÖ Temizliği 9 Kişi Açığa Alındı

Belediye´de FETÖ Temizliği 9 Kişi Açığa Alındı

Belediye´de FETÖ Temizliği 9 Kişi Açığa Alındı
19-08-2016 17:47
Google News


SERCAN ÇETİNEL

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Başkan Yardımcıları, dün basın çalışanları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Başkan Aydın, burada Belediye’nin 2016 yılı içerisinde yapmış olduğu çalışmalar ve yapılacak projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak sözlerine, 15 Temmuz’da yaşanan FETÖ/PDY unsurları tarafından yapılan darbe girişimi hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Aydın, bu kapsamda Sivas Belediyesi’nde yaşanan gelişmelere ve açığa alınan personeller hakkında detaylı bilgiler aktardı.

Sözlerine ulusal ve yerel medyaya teşekkür ederek başlayan Başkan Aydın, şunları kaydetti:

‘15 Temmuz 2016 ülkemiz için çok önemli bir kritik bir gündü. Bugünde milletimizin duruşunu, aynayı yansıtan birde medyamız vardı. Gerçekten Türk medyası sizler, gerek ulusal, gerek yerel medya, milli mücadeleye, bağımsızlığımıza bayrağımıza karşı saldırı durumunda nasıl durulması gerekiyorsa o şekilde durdunuz. Bundan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım.

Tabi 25-26 gün demokrasi nöbetini tuttuk. 81 ilde olduğu gibi Sivas’ta da bunu yaptık. Bu süreçte de sizler özveriyle her gece sabaha kadar nöbet tutarak bu sürece önemli bir katkı sundunuz. İnşallah ülkemiz böyle bir karanlık gece daha yaşamaz diye temenni ediyorum. Bunun sonuçlarının da ülkemiz için, milletimiz için, geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şuan ki gidişat da onu gösteriyor.’

‘HERŞEYİN TEFERRUAT

OLDUĞUNU O GÜN ANLADIK’

15 Temmuz günü yaşanılanlar doğrultusunda her şeyin bir teferruat olduğunu herkesin anladığını kaydeden Başkan Aydın, şöyle devam etti:

‘15 Temmuz aslında bize bir şey daha gösterdi, Türkiye ve Türkiye gibi ülkelerin gelişmesinde rahatsızlık duyan batılı güçlerin, her zaman gözünün üzerimizde olduğunu gösterdi. Bu da bize daha çok çalışma, daha çok mücadele etme azmini getirmesini lazım. Gerek Türkiye, gerek Sivas, her alanda inşallah bu gelişme trendini devam ettirecektir ve ettirmelidir. Bakın o gün helikopterlerden atılan mermiler, uçaklardan atılan bombalar, tanklardan atılan toplar hiç kimseye siz hangi partilisiniz, siz hangi etnik gruba mensupsunuz, siz çocuk musunuz, siz kadın mısınız, genç misiniz, sivil misiniz, asker misiniz diye sormadı. Rastgele milletin üzerine bu silahlar ateş yağdırdı. Bu bakımdan Allah bize öyle durumlara tekrar düşmemeyi nasip etsin ama bize de feraset nasip etsin. Her şeyin teferruat olduğunu o gün anladık. Demek ki bundan sonra önümüze bakarken, bu ülkenin her yönüyle güçlü olması için hepimiz üzerimize düşeni yapmamız lazım, 15 Temmuz’da olduğu gibi.’

‘BELEDİYEMİZDE CİDDİ

ARAŞTIRMALAR YAPIYORUZ’

Belediye içerisinde kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini ve gelen talimatlar doğrultusunda işlemler yaptıkları belirten Başkan Aydın, gerekli komisyonların kurulduğunu sıkı bir denetim yapıldığı belirtti.

Başkan Aydın: ‘15 Temmuz süreci çok önemli sonuçlar doğuracak dedim. Bunlardan bir tanesi de devletin her kurumuna sızmış olan bu hainlerin temizliği. Bu kapsamda biz Valimizle, Emniyet Müdürümüzle, Jandarma Komutanımızla istişareli ve uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Gerek olağanüstü hal kapsamında bize gelen talimatlar doğrultusunda, gerekse yapmış olduğumuz istişareler doğrultusunda, gerekse hükümetimizin başta Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamaları doğrultusunda, kendi kurumumuz içerisinde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Ne yapıyoruz dersek, ilk olarak deniliyor ki, şu kriterler doğrultusunda tespit ettiğiniz elemanlarınız varsa gerekli araştırmaları yapın. Biz bunları harfiyen eksiksiz yapıyoruz. Bununla yetinmiyoruz her bir birimimiz kendi içerisinde biz komisyon oluşturdu. En az 3 kişilik komisyon. Her bir müdürlük yani. Kendi personelini tek tek yönelttiği sorular doğrultusunda onlarla ilgili araştırmalar yapıyorlar. Bize gelen ihbarlar doğrultusunda araştırmalar yapıyorlar. Bunlar bir rapor hazırlıyorlar. Bu raporlar teslim edildi. Bu raporları değerlendiren bir üst kurul oluşturduk. Bu da başkan yardımcılarımız ve personel müdürümüz birde iç denetçi arkadaşımız eski başkan yardımcımız var komisyonda. Bu arkadaşlarımızda o çalışmalar komple inceliyor ve değerlendiriyor. Şüphe arz eden üzerinde detaylı araştırmaların yapılması gereken durumlarda, hem kendi bünyemizdeki müfettişleri görevlendiriyoruz hem de ilgili kurum emniyetimizle o sonuçları paylaşıyoruz. Onlarda bunun üzerinde araştırmalar yapıp ki bunların bir kısmi gelip bir kısmı gelmeyenlerde var devam ediyor süreç, geldiği zaman görevden alınması gereken varsa alıyoruz. İlgili kurumların incelemesi gereken varsa işi onlara bırakıyoruz. Yani en ufak bir boşluk bırakmadan bu çalışmayı yürütüyoruz ve yürütmeye devam edeceğiz’ dedi.

‘9 KİŞİ AÇIĞA ALDINDI’

Bu soruşturmalar kapsamında belediyede hizmet veren 4 kişinin ve Özbelsan şirketinden de 4-5 kişinin açığa alındığını kaydeden Başkan Aydın, detaylı bilgi şu şekilde aktardı:

‘Biz ilk etapta somut veriler ışığında 4 arkadaşımızı geçici olarak açığa aldık. Tabi açığa almak onların memuriyeti sona erdi anlamında değil, o yetki bizde değil zaten. Ama belli somut veriler söyleniyor, o verilere takılan, ona denk gelen arkadaşlarımız ilk etapta açığa almak durumundaydık. Özbelsan’dan da 4-5 arkadaşımızı aynı şekilde işlem yapıldı. Ama onun dışında arkadaşlarımızla ilgili soruşturma süreci devam ediyor.’

2016 YILI PROJE DEĞERLENDİRMELERİ

Başkan Aydın, 15 Temmuz değerlendirmelerinin ardından ise bazı projeleri şu şekilde dile getirdi:

‘Bugün burada bir araya gelmemizin asıl nedeni, 2016 yılı içerisinde Sivas Belediyesi olarak, yaptığımız, yapmaya çalıştığımız ve devam eden işlerimiz hakkında sizlerle bilgi paylaşımında bulunmak istedik. Bunu çok önceden planlamıştık ama ülkemizdeki bir takım gelişmeler neticesinde bugün böyle bir fırsat oldu.’

 ‘PAŞABAHÇE’DE 5. ETAP DEVAM EDİYOR’

Şehirlerde en önemli kriterlerin kişi başına düşen yeşil alanlar olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, bundan dolayı Sivas’ta yeşil alanlar için yoğun mesai harcadıklarını kaydetti. Bu kapsamda Paşabahçe mesire alanının Sivas için çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Aydın, 5.etap çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, yapılan projeler hakkında şu bilgilere yer verdi:

‘Şehirlerin gelişmesinin önemli kriterlerin bir tanesi, kişi başına düşen yeşil alan miktarlarıdır. Biz gerek ilk dönemimizde gerekse bu dönemde Sivas’ımızın kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak, sosyal hayatına canlılık getirmek için çok yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu dönemde Paşabahçe’de 5.etap olarak yeni bir çalışma başlattık. Şuan çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 50 bin metrekare bir alan. Hem dere içerisinde özellikle suyu etkili olarak kullanmayı hedefleyen, 2 tane büyük köprüsü olan, içerisinde en az 600 kişilik restoran, kafe ve sosyal tesisi olan 5.etap çalışmalarımız şuan hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah 1 buçuk ay içerisinde burayı tamamlamayı hedefliyoruz.’

‘SİVAS’IN TURİZMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ’

Paşabahçe mesire alanında yapılan yamaç evlerinin yasını her geçen gün artıracaklarını ve bunun hem Sivas’ın tanıtımına hem de turizm faktörüne önemli katkı sunacağının altını çizen Başkan Aydın şöyle devam etti:

‘Paşabahçe Sivas’ın gerçekten çok güzel bir mesire alanı. Hatta Türkiye’nin en güzel mesire alanlarından bir tanesi. Burada çalışmalar bitmeyecek. Sürekli devam edecek. Yine bu bölgede yamaç evleri adını verdiğimiz projemizde devam ediyor. Şuan 4 tanesi son aşaması bitmek üzere. 2 tanesini önceden bitirmiştik. Ama 25 civarında yeni bir etabının da ihale aşamasındayız. Hedefimiz önümüzdeki sezona inşallah en az 30 adet orada yamaç evi adını verdiğimiz, turizme çok ciddi katkı sunacağını, Sivas’ın tanıtımına çok ciddi katkı sunacağını düşündüğümüz çalışmamızda Paşabahçe’de devam ediyor.’

Başkan Aydın daha sonra, Halfelik kavşağı alt geçit projesi, Osman Seçilmiş mesire alanı, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Karşıyaka’da yapılan çalışmalar, 2016 yılı içerisinde yapılan altyapı çalışmaları, çocuk parkları, otomatik ödeme noktaları, Kızılırmak, Kurt Deresi 2.Etap, Kardeşler Ormanı gibi birçok konu hakkında detaylı bilgi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!