USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Varyant Satranç Süper Ligde

Varyant Satranç Süper Ligde

Varyant Satranç Süper Ligde
24-08-2016 09:47
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas’taki satranç kulüplerinden olan ‘Sivas Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü’ başarıya doymadan hızla ilerliyor.

Kulübün kurulduğu yıldan bugüne kadar hedefi her zaman ‘Süper Lig’ olan Sivas Varyant Satranç kulübü, hedefine ulaştı.

15-22 Temmuz’da Konya’da yapılan Türkiye Satranç 1. Ligi’nde gerçekleştirilen maçların ardından büyük bir başarıyla sonuçlanan turnuvada Türkiye 2.’si olan Varyant satranç gelecek sezon Sivas’ı süper ligde temsil ederek heyecan yaşatacak.

GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Kulübün süper lige çıkmasının ardından Sivas Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü, dün Eretna Otel’de sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldi. Kulüp başkanı Murat Vural, yaptığı açıklamasında çok mutlu olduklarını ifade ederek hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

‘SÜPER LİG SİVAS

HALKINA HEDİYEMİZ’

Sivas Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü’nün 2014 yılında güçlü alt yapısıyla kurulduğunu ve kısa bir süre zarfında Türkiye Satranç Federasyonu’nun en iyi ligi olan Süper Ligi’nde mücadele etme hakkı kazandıklarını ifade eden Başkan Vural, bu ligin enlerin ligi olduğunu ve artık enlerin liginde Sivas’a ait bir kulübün yer aldığını söyleyerek bu başarının tüm kulüp yönetimi, antrenörleri ve sporcuları adına Sivas halkına hediye edildiğini ifade etti.

‘TÜRKİYE 2. Sİ OLDUK VE

SÜPER LİGE ÇIKTIK’

Vural, süper lige nasıl çıktıklarını anlatarak, şunları söyledi; ‘24 takım ve 315 sporcunun yarıştığı Türkiye Satranç 1. Ligi’nde 9 tur üzerinden oynanan maçlardan 7 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 7,5 puan toplayıp Türkiye 2. si olduk. 24 takım içerisinden ilk 3 dereceyi alan takımların Süper Lig’e çıktığı Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde Süper Lige çıkma heyecanını coşku ve sevinçle yaşadık. 2014 yılından itibaren her sene bir üst lige çıkma başarısı gösteren kulübümüz yönetim, antrenör ve sporcularını özverili çalışmalarından dolayı kutluyor ve Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve birçok daire ve kuruluşların ilgi ve alakalarına teşekkür ediyorum.’

‘VELİLERİMİZ KULÜBÜMÜZ HAMURUNUN

UNU SUYU TUZU OLMUŞLARDIR’

Başkan Vural, kulübün ilerlemesinde desteklerini esirgemeyen velilere teşekkür ederek; ‘Ayrıca hiçbir beklenti içerisine girmeden kulübümüzü maddi ve manevi yönden destekleyen velilerimiz kulübümüz hamurunun unu suyu tuzu olmuşlardır. Antrenörlerimiz bilgi ve tecrübelerini sporcularımıza aktarabilmiş. Sporcularımız, antrenörlerimiz ve yöneticilerimiz tam bir uyumluluk içerisinde çalışarak takım ruhunu oluşturarak bu uyumluluklarını başarıya dönüştürmeyi becerebilmişlerdir. Hepsini ayrı ayrı tebrik eder başarılarının devamını dilerim’ dedi.

‘EN İYİ KULÜPLERİNİ BARINDIRAN BİR LİG’

Satranç Süper ligi hakkında bilgi veren Vural, şunları kaydetti; ‘Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi satranç camiasının en iyi kulüplerini barındıran bir lig. Bu ligde tutunabilmek, bu ligde başarılı bir grafik çizmek için diğer kulüplerle mücadele edebilecek güçte alt yapıya sahip olmak gerekmektedir. Kısa sürede kısıtlı imkânlar ile büyük hedefleri gerçekleştiren kulübümüzün bu alt yapıyı oluşturarak Süper Lig’de tutunabilmesinin son derece zor olduğu aşikardır. Bu bağlamda halkımızın, yerel yöneticilerimizin ve işadamlarımızın desteklerini bekliyoruz.’

‘BEŞİKTAŞ, TÜRK HAVA YOLLARI

GİBİ BÜYÜK KULÜPLER VAR

Kulüp başkanı Murat Vural, Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde büyük kulüplerinden olduğunun altını çizerek; ‘Her yıl bir üst lige çıkma başarası gösteren Varyant Gençlik Türkiye’nin en üst ligi ve Beşiktaş, Türk Hava Yolları ve Şekerspor gibi büyük takımların bulunduğu Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’nde ilk 14 takım arasına girmeyi başardı. Çok önemli kulüpler var bu ligde’ dedi.

‘VARYANT SATRANÇ BİRÇOK

TURNUVADA YER ALDI’

Sivas Varyant Satranç Kulübünün birçok turnuvaya katıldığını ve uzman antrenör kadrosunun olduğunun altını çizerek; ‘Kulüp binasında verilen satranç eğitimleri uzman antrenör kadrosunun belirlemiş olduğu sistematik bir program içerisinde çocuklara verilmektedir. Alınan eğitimler sonucunda çocuklar kişisel ve zihinsel gelişimlerine katmış oldukları artıların yanı sıra kendilerini ulusal ve uluslararası arenalarda düzenlenen turnuvalarda deneyebilmektedirler ve bu faaliyetler ile birlikte il dışı, yurt dışı gibi tecrübeler yaşayarak farklı kültür ve medeniyetler ile etkileşim haline geçebilmektedirler. Varyant Gençlik Satranç ve Spor Kulübü olarak Dünya Satranç Federasyonu, Avrupa Satranç Birliği, Türkiye Satranç Federasyonu, İl Temsilcilikleri, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen bireysel veya takım halinde gerçekleşen turnuvalara sporcuları ile katılarak ulusal ve uluslararası arenada yer almıştır’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!