USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?SİVAS HALKININ EMANETİNİ SEÇİME KADAR TAŞIYACAĞIM?

?SİVAS HALKININ EMANETİNİ SEÇİME KADAR TAŞIYACAĞIM?

?SİVAS HALKININ EMANETİNİ SEÇİME KADAR TAŞIYACAĞIM?
13-06-2013 16:06
Google News


ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi’nin yürüttüğü bazı projelerle ilgili farklı görüşler gündeme getiren, yaptığı ani çıkış ve açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Belediye Meclis Üyesi Ömer Faruk Çınargil, kritik konuları basınla paylaşmasının parti ve belediye yönetimindeki bazı isimleri rahatsız ettiğini söyledi.

İmarla ilgili konular başta olmak üzere birçok önemli konuda sık sık önemli değerlendirmelerde bulunan Çınargil, Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili basında yer alan ifadelerinin parti ve belediye yönetimini rahatsız ettiğini, ‘mecliste de konuşma, eleştirin var ise gel bize söyle…’ şeklinde yaklaşım gösterildiğini söyledi.

Çınargil, ‘Gerek meclis içerisinde gerek belediye başkanıyla bizzat görüşmek suretiyle fikirlerimi paylaşıyorum. Yani şuanda, rahatsızlık duyduğumuz konu Eski Sanayi Kentsel Dönüşümü. Burada bir proje uygulanmalı bu dönüşüm yapılmalı, buna bir itirazım yok. Ama bu projenin yanlışlığını söylemek gibi benim bir demokratik hakkım da var. İnsanların düşünme hürriyetini kısıtlayacak bir anlayış benim parti felsefem içinde yok. Biz rahmetli genel başkanımızla çok eski bir geçmişe sahibiz ve çokta hatırı sayılır, saygılı sevgili bir muhabbet sürecidir bu geçmiş. Bu anlayış çerçevesinde onun kesinlikle insanların farklı fikirlerinden rahatsız olmayan, düzgün yaratılışı ile ilgili kanaatler sadece bana değil, kamuoyuna da aittir. O doğrultuda ne yazık ki, farklı düşüncelerin sesinin kısılmaya çalışıldığı, farklı düşünenlerin farklı soru ve sorunlara muhatap edildiği bir anlayışla muhatap olduğumu söylemek istiyorum’ dedi.

‘SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN

SESİ OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM’

Eleştirilerinde, ‘yönetim kadrosu’ vurgusu yapan Belediye Meclis Üyesi Ömer Faruk Çınargil, birçok kişinin yapılan yanlışların farkında olduğunu, konuşmadığını ya da konuşamadığını ima ederek, sessiz çoğunluğun sesi olduğunu söyledi.

Çınargil; ‘Çok hassas bir dönemde, bir duygu sağanağı altında Sivaslıların gözyaşları ile sandığa gittiği bir ortamda yüksek bir teveccühü ile iş başına gelmiş bir kadronun belediye meclis üyesiyim. Benim arkadaşlarım, Büyük Birlik Partililer, bu hassasiyetin bilinci içerisindeler buna yürekten inanıyorum. Ama yönetim kademesinde bazı insanlar bunu böyle yorumlamak istemeyebilirler. Ben bir maada sessiz çoğunluğun sesi olduğunu düşünüyorum. Birilerinin çıkıp bazı şeylerin yanlış olduğunu söylemesi, bu şehre zarar getirmediğine inanıyorum. Çok seslilik, anarşi, kavga olmaksızın mutlaka verimlilik adına önemli sonuçlar ortaya çıkarır diye düşünüyorum. Bu sorumluluk anlayışıyla da hizmetime devam ediyorum’ dedi.

‘KONUŞMAMAM İÇİN

TELKİNDE BULUNULUYOR’

Önemli konularla ilgili açıklamalara ‘mecliste de konuşma, eleştirin var ise gel bize söyle…’ yaklaşımı gösterildiğini belirten Çınargil, bunun seçilmiş bir insanın davranış biçimi olmadığını ifade ederek, ‘Belediye meclisi şehrin yerel parlamentosu… Orada enine boyuna bu hususlar tartışılacak ki sağlıklı bir karar ortaya çıksın. Ben bu sorumluluğumu yerine getirmek amacıyla düşüncelerimi dile getiriyorum’ dedi.

Bu konuların basın mensupları tarafından sık sık kendisine sorulduğunu belirten Çınargil; ‘Bir konuda bir rahatsızlık olmaz ise soru sorulur mu? Rahatsız olunduğu için soru yöneltiliyor ama bir başka meclis üyesi arkadaşım ‘ben bilmem’ deyip kafasını çevirip gidebilir. Ama ben, yaratılışım itibariyle hayatım boyunca hep sorumlu insan olmayı ön plana çıkarmış bir kişilik yapımla bu sorulara sağlıklı, doğru ama tabii ki mahrem yerleri var ise onlara dikkat edip, hassasiyet göstererek bir kavram kargaşası oluşturmadan cevap vermeye çalışan bir anlayışa sahibim. Dolayısıyla bu açıklamalarımdan rahatsız olunduğunu biliyorum. Hatta bu konuda açıklama yapmama noktasında telkinler alıyorum. Bir takım rahatsızlık beyanlarıyla da muhatap oluyorum’ ifadelerini kullandı.

‘ENGELLEMELERLE KARŞILAŞTIM

2 YIL İKİ AY SABREDEBİLDİM’

Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde de yapılan çalışmaları basınla paylaşmasının rahatsızlık uyandırdığını belirten Çınargil, bazı projelerle ilgili engellemelerle karşılaştığını ancak direncini koruduğunu ancak buna 2 yıl iki ay tahammül edebildiğini söyledi.

Çınargil, şu ifadeleri kullandı:

‘Sivas’ın katma değerini artıracak, istihdama katkı sağlayacak bir projeksiyon anlayışı içerisinde aslında başkan ve danışman heyetlerinin de ittifakla kabul ettiği projeleri hayata geçirmekte gerek zamanlama açısından gerekse erteleme itibariyle bir takım engellemelerle karşılaştım ama buna rağmen direncimi, sabrımı iki yılı aşkın bir süre devam ettirdim. Her şeye rağmen bu işin rahmetli genel başkanımızın fikir ve zihniyeti doğrultusunda onun emanetine uygun bir anlayış çerçevesinde sürdürülmesi gerektiğine olan inancımla birlikte elbette çok sabretmem, mücadele etmem gerekiyordu. Bu direnci artık 2 yıl iki ay gösterebildim. Netice itibariyle direncimin kırıldığı, projelerimi, düşüncelerimi harekete geçirme imkânımın kısıtlandığı süreç içerisinde de çaresiz kaldığım için o koltuğu her şeye rağmen işgal eden birisi konumunda olmamak düşüncesi ile gururlu, prensipleri olan bir insanın davranış biçimi şeklinde belediye başkanımıza başkan yardımcılığı ile ilgili emaneti iade ettik. Meclis üyeliğimi yaklaşık 1,5 yıldır meclise olan sorumluluklarıma ilişkin, hassasiyetlerimle birlikte devam ettiriyorum.

Ben görevde olduğum süre içerisinde de herhangi bir eleştiri içermeyen konularla ilgili de basına çıkmak ne yazık ki kısıtlanmıştı. Yani bir projeyi hayata geçireceksiniz, bunun konuşulup tartışılabilmesi için basın mensuplarının dikkatine sunulması ve dolayısıyla Sivas halkının bu işlerden haberdar edilmesi gerekiyor. Neticede halkla iletişimin en önemli aracı basın… Bu manadaki açıklamalarımla ilgili bile zaman zaman, ‘gazetelere beyanat verme, televizyonlarda programa çıkma’ deniliyordu. İzin alıp çıktığım programlar sonrasında bile tebrik ve takdir aldığım, teşekkür aldığım, Sivas içinden, dışından bana belediye başkanımıza gelen tebriklere rağmen televizyona, gazeteye açıklama yapmamın istenmediği durumlarla karşılaştım.’

ESKİ SANAYİ PROJESİ…

Eski Sanayi Projesi ile ilgi düşüncelerini de paylaşan Çınargil, projenin bu hali ile uygulanmasının doğru olmadığını söyledi. Bu yöndeki eleştirilerinin rahatsızlık uyandırdığını belirten Çınargil, parti felsefesine uymayan bir takım uygulamaların bu ve birçok konuda ortaya çıktığını ancak engel olamadığını söyledi.

Çınargil,  ‘Başkan yardımcılığım döneminde bu bölge ile alakalı zaten böyle bir kentsel dönüşüm kararı alınması gibi bir şey söz konusu değildi. O zaman muvafakat yolu ile esnafla görüşmelerimiz sürüyordu. Biz orada bir konut ve ticaret merkezi projesi çalışıyorduk. Fakat ben ayrıldıktan sonra burada ki çalışma tamamen şekil değiştirmek suretiyle öncelikle kentsel dönüşüm kararı alındı daha sonra bu projenin içeriği ciddi manada değiştirildi. Buraya bir alışveriş merkezi, bir otel, bir de konut projesi konuldu. Yani bin 700 tane konut ile birlikte otelin burada oluşturacağı sabit nüfus yoğunluğu, bir ilçe nüfusuna denk gelecek şekildeydi. Alışveriş merkezine giriş çıkış yapan insanlarla birlikte de bu projenin orada sağlıklı çalışan ve sağlıklı sonuçlar ortaya çıkarabilecek bir proje olmadığını defaten mecliste yaptığım yazılı ve sözlü önergelerle birlikte eleştirerek çözüm önerilerini de sundum. Son olarak da yine bir yerel TV ve gazetenin soruları üzerine bu konuyla ilgili çekincelerimi paylaştım.

Tabi bu düşüncelerin paylaşılması parti içerisinde, parti teşkilatında ve belediye nezrinde özellikle belediye başkanı nezrinde bir takım rahatsızlıklara neden oluyor. Ben bunun farkındayım. Ama ben bunun son derece demokratik teamüllere uygun, parti ahlakı ve meclis sorumluluğu bilinci içerisinde açıklama yaptığı bu hususlarla ilgili belediye başkanımıza özellikle meclis konuşmasından sonra makamında da tekraren bu hassasiyetleri ilettim. Fakat şunu görüyorum; ne yazık ki bizim parti felsefemize ve dünya-ahret görüşümüze uygun olmadığını düşündüğüm bir takım uygulamalar gerek bu konuda, gerekse başka konularda kamu vicdanını yaralayabilecek sonuçlar ortaya çıkarabilecek konular tezahür edebiliyor ve bende buna mani olamıyorum. Neticede, ben bir meclis üyesiyim. Sivas halkı tarafından bize verilmiş bir emanet var. Ben mümkün olduğu nispette bu emaneti seçimlere kadar taşıma düşüncesindeyim’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!