USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Sorun Ben Olsam Çeker Giderim?

?Sorun Ben Olsam Çeker Giderim?

?Sorun Ben Olsam Çeker Giderim?
27-09-2016 17:21
Google News


OĞUZHAN SARZEP / HAYRULLAH AĞKAŞ

Yiğidoların Teknik Patronu Özköylü; ‘Ben burada, benimle alakalı, teknik ekiple alakalı herhangi bir problem olsa, takımın oyunsal problemi, fiziksel problemi, taktiksel problemi olsa zaten o sorumluluğu her türlü alırım’ dedi.

Sivasspor, hafta sonu kendi evinde yapacağı Altınordu maçının hazırlıklarına başladı. Antrenman öncesi Teknik Direktörü Osman Özköylü gazetecilere önemli açıklamada bulundu.

‘İNANILMAZ BİREYSEL HATALAR OLDU’

Maçları televizyonların canlı vermediği için taraftarların veya tüm kamuoyunun sadece sonuca bakarak değerlendirme yaptığını belirten Özköylü; ‘İnanın oynadığımız 5 maç, 3 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyetimiz var, hepsinde sahada üstün oynayan, pozisyon bulan takım hep Sivasspor. Maalesef öyle kritik hatalar, öyle can alıcı bireysel hatalar sahada oluyor ki hiç beklemediğimiz anda topu kalemizde görüyoruz. Antep maçının ilk yarısında inanılmaz bireysel hatalar oldu. Ben şahsen çok çok umutluydum bu maçtan. Oyunsal olarak rakibimizden çok daha iyi oynadık. Çok daha fazla pozisyonumuz var. 2. Yarı rakibimizin attığı gol ofsayt’ dedi.

‘RÜYA OLSADA UYANSAM’

Özköylü, bu duruma inanamadığının altını çizerek; ‘Üzgünüz, tabii ki de. Herkes üzgün. Ben bunun artık şaka gibi bir şey olduğunu düşünüyorum. Rüya olsa da uyansam rüyadan diye düşünüyorum. Bende antrenörlük hayatımda hiç böyle şeyleri görmedim, yaşamadım. Hiç böyle bir durumla baş başa kalmadım. Oynadığımız oyunun karşılığını maalesef alamıyoruz. Kalemize gelen pozisyon veya en ufak bir hatamız golle sonuçlanıyor. O kadar pozisyona giriyoruz ama golü atamıyoruz. Burada gol atamayacak oyuncu eksikliği mi dersiniz bilmiyorum ama maalesef bir türlü patlamayı istediğimiz şeyi yakalayamadık. Bu takım arka arkaya 2 tane maç alsa inanın kolay kolay maç kaybetmeyecek’ dedi.

‘BİRİLERİNİN NAZARI MI, GÖZÜMÜ VAR?’

Sivasspor takımı olarak artık hata yapmamaları gerektiğini ifade eden Özköylü, şunları dile getirdi; ‘Önümüze bakmak zorundayız. Hata yapmamalıyız. Artık kalemize ilk gelen top gol oluyor. Bu bizim şanssızlığımız mı? Kulübün şanssızlığı mı? Birilerinin nazarı mı var? Gözümü var? Birilerinin ahı mı var? Artık bunları bile fazlasıyla düşünmeye başladım. Oynadığımız oyunun ve mücadelenin inanın karşılığını almıyoruz. Buda bizi daha fazla üzüyor. Ligin topa en fazla sahibi olan takımı biziz ama maçları kaybeden takım biz oluyoruz. Ufacık, bireysel hatalar bizi sahada mağlup duruma düşürüyor. Buda beni ayrıca üzüyor.’

‘SORUN BİZ OLSAK ÇEKER GİDERİM’

Özköylü, kendisiyle ya da teknik ekiple alakalı herhangi bir problem olsa sorumluluğu üzerine hemen alacağını belirterek; ‘Ben burada, benimle alakalı, teknik ekiple alakalı herhangi bir problem olsa, takımın oyunsal problemi, fiziksel problemi, taktiksel problemi olsa zaten o sorumluluğu her türlü alırım. Biz çocuklarla da konuşuyoruz. Hatta oyuncularımız dün maçtan sonra ‘Hocam, sakın böyle bir anda umutsuzluğa kapılıp açıklama yapmayın. Kesinlikle sizlik, teknik ekiplik problem yok’ diyerek onlarda biraz bizi dizginlediler. Ama burada büyük hedefle yola çıkmış Sivasspor var. Buraya dünyanın en iyi antrenörünü getirin şuanda bu psikolojik sıkıntıyı üzerimizden atmadan, başarı gelmez. Bunu üzerine basa basa söylüyorum. Sorun biz olsak, kesinlikle hiçbir talebimiz ve beklentimiz olmadan çeker giderim. Ben antrenörlük hayatımda hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım. Ama düzelteceğiz Allah’ın izniyle. Taraftarın tepkisini anlayışla karşılıyorum. Onlardan binlerce kere özür diliyorum. Lütfen inançlarını kaybetmesinler’ ifadelerini kullandı.

‘BİZ SANTRAFORSUZ OYNUYORUZ’

Santraforsuz maç oynadıklarını vurgulayan Osman hoca, Baralles’i göndermekte yönetim ve kendisinin ortak hatası olduğunu söyledi. Özköylü; ‘Elimizde kaliteli futbolcular var diyoruz ama maalesef şu gerçeği konuşmamız gerekiyor. Biz santraforsuz oynuyoruz şuan itibariyle. Böyle sıkıntılar yaşayan takım herhalde sadece biz varız. Rakibe bakıyorsun, dünkü Antep’in 3 tane santraforu var, hem de çok etkili santraforlar. Maalesef Baralles’in son gün ayrılması, gitmesi bu yönetimle bizim ortak kararımız. Bu hem yönetimsel hem de bizim ortak hatamız oldu ve santraforumuzu kaybettik’ dedi.

‘PSİKOLOJİK SORUN VAR’

Özköylü, son olarak takımda psikolojik bir sorunun da olduğunu dile getirerek; ‘En büyük sorunlarımızdan bir tanesi psikoloji ve halen geçen seneki travmayı yaşıyor takım. Halen psikolojik olarak o ezikliğin içindeler. Halen bu lige tam anlamıyla adapte olamadılar. Haftalardır anlatmamıza rağmen olmadı. Ben dedim ki teknik direktörlük iş değil. Bu psikolojik bir şey. Artık en iyi psikoloğu bulup buraya getirip, bu oyuncuları psikolojik anlamda hazırlamak lazım. Belki de en iyi antrenmanı yapan takım bu takım’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!