USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Soluk, KAP Hakkında Bilgilendirdi

Soluk, KAP Hakkında Bilgilendirdi

Soluk, KAP Hakkında Bilgilendirdi
08-10-2016 16:20
Google News


SERCAN ÇETİNEL

Karadeniz Akdeniz Projesi (KAP) kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO), bir toplantı düzenlendi. Toplantıya AK Parti Milletvekili, TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanı Mehmet Habib Soluk, Sivas TSO Başkanı Osman Yıldırım, Ordu TSO Başkanı Servet Şahin ve yönetimindekiler katıldı.

AK Parti Milletvekili, TBMM Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanı Habib Soluk, sözlerine ilk olarak 15 Temmuz hain darbe girişimi hakkımda açıklamalarda bulundu. Milletvekili Soluk, ‘hacılara, hocalara kendimizi teslim ederek bu ihanetin hazırlanmasına bizlerde katkıda bulunmayız’ diyerek şu ifadelere yer verdi:

‘Hem Ordulu hem Sivaslı hemşerilerime hem de Türk milletine 15 Temmuz’da ki karanlık hareketten dolayı demokrasiyi, cumhuriyeti ve bağımsızlığımızı bir ihanet örgütüne kaptırmamak adına milletçe herhangi bir siyasi parti ve düşüncesi olmadan el birliği ile tıpkı bir Çanakkale ruhuyla, Kurtuluş Savaşı ruhuyla, 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi ruhuyla ülkemizin her köşesinde birlik beraberlik, kardeşlik duyguları içerisinde bu hain çetenin girişini Sayın Cumhurbaşkanımızın da çağrısıyla bertaraf edilmiştir. Rabbim böyle bir gün bir daha göstermesin. Gerçekten 1920’den sonra ülkemiz ihtilallar görmüştür ama böyle bir ihaneti görmemiştir ve yaşamamıştır. Bu ihanet Türkiye Cumhuriyet tarihinde eşine ender rastlanan bir veya bugüne kadar eşine rastlanmamış bundan sonrada eşine rastlanmayacak bir ihanet olduğunu milletçe hep birlikte bunu idrak etmiş durumdayız. İnşallah böyle bir fırsata bir kez daha hacılara, hocalara kendimizi teslim ederek bu ihaneti hazırlanmasına bizlerde katkıda bulunmayız.’

‘NOKTADAN NOKTAYA DEĞİL

SAÇAK BİR PROJE’

Daha sonra Karadeniz-Akdeniz projesine değinen Milletvekili Soluk, bu güzergahın 789 kilometre olduğunu kaydederek, yolun noktadan noktaya ulaşım değil saçak bir proje olduğunu belirterek şunları kaydetti:

‘Bu yolumuzun uzunluğu 789 kilometredir. Ordu’dan İskenderun’a çıkan bu güzergah ben aslında tek olarak ifade etmek istemiyorum. Çünkü kuzey güney olarak 18 dilime ayırdık. Sadece bir Ordu, Topçam Mesudiye güzergahı değil işe Ünye’den başlamak lazım. Ünye’den gelen güzergahımız, cevizlidere, Niksar, Tokat, Çamlıbel, Yıldızeli’nden Pınarbaşı, Göksu, Maraş iner. Maraş’a inmeden Göksu’ndan sonra Adana güzergahına ayrılmamız mümkündür. Adana’dan Mersin’e ayrılmamız mümkündür. Demek ki bu güzergah sadece Ordu, Sivas, Kayseri, Marş, İskenderun diye adlandırılmaması gerekiyor.

Birinci hattımız Ünye, ikinci hattımız Fatsa, üçüncü hattımız Ordu. Ordu Uzunisa arası 13.9 kilometre bölünmüş ve sıcak asfalt olarak yapılmış durumda. Diğer taraftan Ordu’nun Karadeniz yapısına baktığımız zaman saçak gibi aşağıya sarkan bir yapısı var. bu saçak gibi sarkan yapıları da ana güzergahlarla topladığımız birleştirdiğimiz zaman Ordu’nun güneyine hiç tahmin edilmeyecek ölçülerde bir canlılık vereceğiz. Kavaközü, Çambaşı’nı Topçam-Çambaşı, Topçam Yeşilce oranında bağlanılması ve dolayısıyla buraya gelen bir hemşerimizin buraya geçebilmesi için Ordu’ya çıkıp gelmesi yerine o güzergahında bu tali yolların bağlanması ana güzergahımıza bizim ayrıca bir canlılık verecektir.

Bu ana güzergahta 789 kilometrelik mesafenin 667 kilometresi bölünmüş yol ve bu yolun 304 kilometresi sıcak asfalt, 363 kilometresi sathi kaplamadır. 27 kilometresi ise tek yol olarak çalışıyor ve 95 kilometresinin de projesi bitmiş ihale aşamasındadır. Oda inşallah yakında devreye girer. Mesudiye Gölköy ayrımına kadar harcanan para 570 trilyondur. Projenin tamamı 700 trilyondur. Sivas sınırına kadar.’

ORDU–SİVAS ARASI 25 TÜNEL BULUNUYOR

Ordu’dan Sivas’a doğru toplam 25 adet tünelin bulunduğu kaydeden Milletvekili Soluk, bu tünellerin uzunluğu 15,1 kilometre olduğu söyleyerek şöyle devam etti:

‘25 adet Sivas il sınırına kadar tünel bulunmaktadır. Bu tünelleri toplam uzunluğu 15,1 kilometredir. Ayrıca 330 metre uzunluğunda viyadük vardır. Bu viyadük de tamamlanmıştır. 5 adet 270 metre uzunluğunda toplam köprü vardır. Bu köprülerden 4 tanesi tamamlanmış ve bunların toplam uzunluğu 225 metredir ve metrelik bir köprümüz kalmıştır.

Sivas, Yağdonduran, Hekimhan, Malatya, Adıyaman, Gaziantep üzerinden Kilis’e inmek, Adıyaman üzerinden ayrılıp Urfa’ya inmek Karadeniz içinde Sivaslılar içinde sadece noktadan noktaya değil hem kuzeyde hem güneyde saçak oluşturduğu açık ve net olarak görülmektedir. 8’er kilometre uzunluğunda 2x2 tüneller oluşturulduğunda Ordu’dan çıkanlar, İskenderun limanına girecektir. Mersin limanına da Yenice’den ayrılıp gelmek mümkündür. Adana’ya girmek mümkündür. Ayrıca Urfa’ya inmek mümkündür.’

‘YILDIRIM, YÜZDE 95 TAMAMLANDI’

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ise çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini ve yüzde 95’lik bir alanın tamamlandığını kaydederek şu ifadelere yer verdi:

‘Yaklaşık 140 yıllık bir hikayesi bulunan Ordu-Sivas yolu, Karadeniz’in sert ve engebeli coğrafyasının zorlu şartlarına rağmen tüm hızıyla sürmektedir. 789 km uzunluğundaki bu güzergah, Akdeniz Bölgesinin Mersin limanı ile İç Anadolu’yu da Sivas merkez olmak üzere Ordu ile Karadenize bağlayacak stratejik önem sahiptir.

Projenin Sivas’ı kapsayan 305 kilometrelik yolu yüzde 95 oranında tamamlanmıştır. Yapımı devam eden Geminbeli tünelinde ise sına gelinmiştir. Ordu Sivas arasında ise proje çalışmaları devam etmektedir.

Bu büyük proje GAP kadar önemlidir. Zira bizler Orta Anadolu gelişmeden Türkiye’nin gelişemeyeceğini kanaatindeyiz. Gelişmek için de ulaşımın çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu yol ile Anadolu’nun merkezi Sivas, liman ile buluşmuş olacaktır.’

‘SİVAS’A DENİ GETİRECEK PROJE’

Bu proje ile ço şeyin hareket kazanacağını kaydeden Başkan Yıldırım, Sivas’a deniz getirecek bir projede olduğunu belirterek şöyle devam etti:

‘Artık bir temel ilke olarak kabul edilen ‘Gidemediğin yer senin değildir’ sözü Sivas eski Valisi Rufat Paşa’nın sözüdür. O da bu yıl için gayret göstermiştir. Biz Sivas olarak Cumhuriyet’in 100. Yılına bir hedef koyduk. O da ulaşım sorunu çözülmüş bir Sivas. Bu yol ile Sivas’a deniz getireceğimize inanıyoruz. Sivas’ımızda hava yolu ulaşımı kolaylıkla sağlanıyor. Demiryolu ağı bağlantısı ile Sivas önemli bir merkez durumunda. Hızlı tren ve KAP projesi ile de Sivas’ta ulaşım sorunu ortadan kalkmış olacak. Türkiye’nin en kolay ulaşılabilir ve cazibe merkezi Sivas haline gelecek. İn Anadolu ve Karadeniz, bu çalışma ile belki de göçü durduracak.

Yolların birleştiği, dostlukların ve ticari işbirliklerin artacağı KAP projesinin kısa sürede tamamlanmasını diliyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!