USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Oğuz Hoca´dan Bakan Yılmaz´a Açık Mektup?

Oğuz Hoca´dan Bakan Yılmaz´a Açık Mektup?

Oğuz Hoca´dan Bakan Yılmaz´a Açık Mektup?
26-11-2016 17:39
Google News


Sivas ilimizde 1976 yılından itibaren 40 yıldır Sivas gençliğine uzak doğu sporlarında büyük emeği olan ve halende bu göreve aktif olarak amatör anlamda katkı vermeye çalışan bir kişi olarak ilimizde varlığını sürdürmeye çalışan ferdi sporlar birçok imkânsızlıklara rağmen fedakâr ve cefakâr antrenörler tarafından yürütülmeye çalışılmaktadır.

Bu güne kadar çok sayıda gerek Karate branşında gerek Taekwondo branşında gerekse Wushu branşında yatıştırdığım hocalar Sivas gençliğine hizmet etmekle birlikte ilgili federasyonlarında da yetkili makamlara gelerek Türk milli takımlarında hizmetlerini devam ettirmektedirler.

43 YILDIR SPORUN VE SPOR CAMİASININ İÇERİSİNDEYİM

21 Ekim 2016 tarihinde 4. Olağan genel kurulunu yapan Türkiye Karate Federasyonunda 4. Kez Türkiye Karate Federasyonun Disiplin Kurulu Başkanlığına seçilirken yetiştirdiğim antrenörlerden Cengiz Çınar hoca da Türkiye Karate Federasyonu Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Milli takım teknik direktörlüğü görevine devam etmektedir.

Taekwondo Federasyonu As başkanı yine Sivas’ta yetiştirdiğim sporculardan Oktay Duymaz (İş adamı )görevine devam ederken, Wushu Federasyonu Milli takım antrenörü Salih Urhan hoca da hem Sivas’ta sporcu yetiştirirken, diğer yandan da ülkemizi Milli takım antrenörü olarak temsil etmekte ve bu görevini başarı ile sürdürmektedir.

Burada uzak doğu sporlarından bahsederken elbette ilimizde sadece uzak doğu sporları yoktur. Diğer branşlarda da ilgili antrenörlerimiz hizmetlerini fedakârca sürdürmektedirler. Ancak; ilimizde ferdi spor branşlarının antrenman yapabileceği salonlarımız yetersiz olup, spor yapmak isteyen birçok çocuk ve gençler olmasına rağmen yeterli antrenman salonlarının olmayışı bu çalışmaları imkânsız hale getirmektedir.

SİVAS’ IMIZA ÇOK KATLI ANTRENMAN SALONU BÜYÜK BİR İHTİYAÇTIR

Yeni stadyum yanında yapılmakta olan kapalı salonda da yeterince antrenman salonları olmayacağı görüşü hâkimdir. Orada birkaç antrenman salonu yapılsa dahi ilimizin ihtiyaçlarına cevap veremeyeceği açıktır. Bu nedenle Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz bey’e insanlığa yatırım yapmanın önemini kavrayan ve bunun için çalışan, gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan kurtarmak, zamanlarını spor yaparak hem zihnen, hem de bedenen güçlü bir neslin yetişmesine yardımcı olmaya çalışan spor camiasına çok katlı antrenman salonları yapılması konusunda gerekli desteği ve yardımı esirgemeyeceğini ümit ediyoruz.

SPOR TESİSLERİ KONUSUNDA ÜLKEMİZDE YENİ BİR VİZYON’A İHTİYAÇ VARDIR

Spor tesisleri konusunda ülkemize yeni bir anlayışın hakim olması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizde bugüne kadar gerek milli eğitim bakanlığı, gerekse spor bakanlığı olarak spor salonları yapılırken bu büyük spor salonlarında hangi branşlar antrenman yapabilir bunların maalesef hesabı yapılmamaktadır.

Yapılan bu büyük salonlarda basketbol, voleybol bir de standartlara uygunsa hentbol branşları antrenman yapabilir. Peki soruyorum bir sürü ferdi branşta faaliyet yapan spor dallarımız var bunlar nerelerde antrenman yapıp yetişeceklerde gelip bu büyük salonda yarışma yapabilecekler. Bu gençler antrenmanlarını sokaklarda mı yapacaklar? Salon sporları salon dışında yapılması mümkün değildir.

Bence devlet olarak sporcuların yetişebileceği, çalışabileceği antrenman salonlarını unutmamalıyız. Sporcu antrenman salonu olmazsa nasıl yetişir.

ÇOK KATLI ANTRENMAN SALONLARI NEREYE YAPILABİR

Sayın Bakanıma önerim şudur;

(Eski YİBO ) Asım Şahin kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin yanında bulunan salon yıllarca ambar olarak kullanıldı. Daha sonra boşalsa da Okul tarafından ısıtma sorunu yaşadıkları için yine istifade edilemedi. Şimdi de çok rantabl olduğunu sanmıyorum.

Bu salonun yerini Sayın Bakanımız bir protokolle Spor bakanlığına çok katlı her katında iki adet olmak üzere antrenman salonları ve en üstü de yine büyük yarışma salonu olarak yapılmak üzere Spor Bakanlığına devrederek ferdi spor branşlarının antrenman salonları ( Her bir antrenman salonu için Dört tane giyinme odası, iki tane antrenör odası bay-bayan için ve bu odaların içinde wc-duş olmak kaydı ile ) olacak şekilde projelendirilmesi ve hayata geçirilmesi Sivas gençliği ve spor camiası için büyük önem arz etmektedir.

YAPILACAK OLAN TÜM OKULLARIN SALONLARINDA DA

BAKIŞ AÇIMIZ DEĞİŞMELİ YENİ BİR VİZYON ORTAYA KOYMALIYIZ

Ayrıca Sayın Bakanıma bir ricam daha olacaktır. Bugünden itibaren Türkiye genelinde yapılacak olan tüm ilkokullar-Ortaokullar ve Liselerin spor salonları yapılırken, salonların yerden 60 cm ve ya 1 metre yüksekten yaparak büyük salonların altına 3-4 tane veya ne kadar sığabiliyorsa antrenman salonlarının yapılması gelişen ve büyüyen Türkiye için kaçınılmaz bir gerçektir.

Dünya lideri bir ülke olmamız için her fert kendi alanında büyük değişikliklere imza atması gerekir. Elli veya yüz yıl önceki anlayışlarla ülkemize çağ atlatmak elbette mümkün olmayacaktır.

Sayın cumhurbaşkanımızın vizyonunu yakalayabilmek için bu ülkenin her vatandaşına büyük görevler düştüğü gibi bu ülkenin Bakanı ve ilimizin medarı iftiharı olan sayın Bakanımız İsmet Yılmaz bey’in de bakanlığı döneminde hem okullarımızı yenilemesi, yenilerinin yapılması ve yapılacak olan bu okullarda spor salonları ve antrenman salonlarının ihmal edilmeyerek söylediğimiz tarzda yeni bir anlayışla bunları yapacağından hiçbir şüphemiz yoktur.

Bir zamanlar Erzurum’a kış olimpiyatları yapılacak diye sanırım beş yıl kadar spor genel müdürlüğünün bütçesi Erzurum’a aktı.

Daha sonra Karadeniz oyunları dendi Trabzon’a tesisler için paralar aktı. Spor bakanımız Samsun’lu olduğu için Samsun’da spor tesislerine kavuştu.

Sayın Bakanım bizlerde sizden bekliyoruz.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi memleketine ve milletine daima hizmet etmeyi, doğruluk ve dürüstlükten ayrılmamayı, ülkelerinin kalkınması için üzerlerine düşen her türlü görevi layığı ile yerine getirmeyi Rabbim nasip etsin inşallah.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!