USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

13 Ortaklı AVM Açıldı

13 Ortaklı AVM Açıldı

13 Ortaklı AVM Açıldı
14-12-2016 22:24
Google News


HAYRULLAH AĞKAŞ

İlimizdeki 13 işadamının bir araya gelerek, geçtiğimiz yıl okullar bölgesinde temeli atılan PrimeMall Alışveriş merkezinin açılışı dün gerçekleştirildi. Sivas Valisi Davut Gül ve il protokolünün katılımıyla yapılan açılış törenine hava şartlarının kötü olmasına rağmen çok sayıda Sivaslı katıldı.

Programa Vali Davut Gül’ün yanı sıra Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Sivas Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, yatırımcı iş adamları, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, açılış öncesinde il protokolünün katılımıyla gerçekleşen yemek programıyla başladı. Sonrasında ise Vali Gül ve beraberindekiler, tüm alışveriş merkezini gezerek, mağaza sahiplerine hayırlı olsun temennisinde bulundular. Vali Gül ziyaretlerin son durağında bir mağazadan takım elbise alarak, AVM’nin ilk alışverişini yaptı.

Ziyaretlerin ardından açılış törenine geçildi. Burada konuşan Sivas Valisi Davut Gül, Sivas’ın ilk alışveriş merkezinin memleketimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek şunları söyledi ‘Bu alışveriş merkezinin birkaç önemi var. Bir tanesi Sivas’ta ilk olması. Dolayısı ile de ilklerin hep özel bir yeri var. İkincisi bunu Sivaslı yatırımcıların yapmış olması. Üçüncüsü bunu milli bankamız Ziraat Bankası’nın finanse etmiş olması. Dördüncüsü ve en önemlisi böyle bir yatırım ekibinin olması. Eğer Türkiye’ye güven olmasa, Sivas’a güven olmasa ne bu 13 yatırımcımız bu yatırımı yapar ne bankamız finans sağlar ne de yabancı ortağımız Sivas’a gelip bu gayrimenkulü yapmış olur. Ben burada emeği geçenlere tekraren teşekkür ediyor alışveriş merkezinin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum’ dedi.

‘SİVAS İÇİN BÜYÜKZENGİNLİK’

Açılışta konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın da ‘Sivas yatırım almakta zorlanan illerden birisiydi. Ama şehrimizin temel ihtiyaçlarının büyük ölçüde giderildiğini görüyoruz. Bu şehir büyüyecekse, bu şehir gelişecekse bu özel sektör eliyle olacaktır. Burada 1500 kişi istihdam ediliyor. Yani 1500 kişinin istihdam edildiği bir yere kavuştuk. Sivaslının her aradığını bulabileceği, soğuk havalarda sıcak ortamda alışveriş yapabileceği, yiyebileceği, içebileceği, eğlenebileceği bir alana kavuşmuş olması Sivas için büyük bir zenginlik. Alışveriş merkezimizin Sivas’a ve Sivaslıya hayırlı olmasını temenni ediyorum’ dedi.

Yatırımı yapan 13 iş adamına Sivas adına teşekkür eden Başkan Aydın,‘Her zaman şunu ifade etmeye çalışıyorum. Bu tür şehre değer katan yatırımlar şehrin değeridir. Şehrin marka değeridir. Şehrin zenginliğidir. Bunların tapusunun ve mülkiyetinin kime ait olduğunun çok bir önemi yoktur. Sivaslılar özellikle üniversite öğrencilerimiz, hanım kardeşlerimiz bizden bir AVM projesi istemişlerdi. Ve bizde şunu ifade etmiştik. Bu iş özel sektörün işi. Ama eğer Sivas’ta bu yatırımı yapan olmaz ise kamu olarak biz yapacağız demiştik. Bizim büyük bir yükümüzü aldığı için başta Osman Yıldırım olmak üzere 13 yatırımcımıza teşekkür ediyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘BİR ARAYA GELDİK’

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım ise konuşmasında 13 Sivas sevdalısı işadamının bir araya gelerek, bu yatırım Sivas’a kazandırdıklarını ifade etti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Yıldırım, AVM’nin Sivas’a hayırlı olmasını temenni etti.

Yıldırım, ‘İçerisinde bulunduğumuz bu zor dönemlerde büyük bir risk alarak ülkemizin ve ilimizin ekonomisine katkı sunmak amacı ile bu alışveriş merkezini açıyoruz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan terör olayları nedeni ile de tüm müzik etkinliklerimizi iptal ettik. Biz bu alışveriş merkezini Sivas’a kazandırmak için 13 tane Sivas sevdalısı ortaklarımızla beraber yola çıktık. Hani derler ya Sivaslılar bir araya gelmiyor. Buyurun, biz bir araya geldik. Biz bugün bu yatırımı yaptık, bundan sonra da yapacağız. Ben Ticaret ve Sanayi Odası olarak bütün yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Herkes buradan kazandığını başka yere götürürken ortaklarım kazandıklarını buraya yatırdılar. Ben sizlerin adına ve kendim adına tüm ortaklarıma teşekkür ediyorum’ dedi.

Bu projenin Sivaslılara yakışan bir proje olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

‘Büyükşehirlerde ne var ise o konsepte. Mağazalarımızda, eğlence merkezleri ile sinema salonları ile çocuk oyun alanları Sivas’ın bir eksiğini gideriyorlar. Sivas bugün çok güzel çünkü Sivas soğuğu ile güzel. Ama sizleri yine de çok üşütmemek için alışverişinizi daha rahat yapmanız için burayı yaptık biz. Sivaslılar alışveriş yapmak için çevre illere gidiyordu. Neden gidiyorsunuz, çünkü buralarda aradığınızı bulamıyorsunuz. Ama artık hepsi var. Buradaki alışveriş merkezindeki işyeri sahipleri kazanacak. Kazandığını tekrar Sivas’a yatıracak. Onun için bu alışveriş merkezimiz gerçekten Sivas’ın ekonomik kültür ve sosyal hayatına büyük katkı sunacak. Bizim en büyük amacımız büyükşehirlerde ne varsa şehrimizde de olması. Yani yaşanabilir, yatırım yapılabilir bir Sivas olması. Onun için de Sivas’ta olması gereken eksikler neyse onları buraya getirerek, eksikliklerimizi gidermeye çalıştık.’

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan’ın duaları ile kurdele kesilerek, PrimeMall’in açılışı gerçekleştirildi. Program sonunda soğuk hava şartlarına rağmen açılışa gelen çok sayıda vatandaş AVM’yi gezerek, alışveriş yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!