USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Harekete Geçmeliyiz

Harekete Geçmeliyiz

Harekete Geçmeliyiz
25-06-2013 17:05
Google News


MUSTAFA IŞIK

Marka Kent Sivas Yönetim Kurulu, kentin turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi ve tanıtıma yönelik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Sivas’ın turizmle ilgili her türlü bilgi ve görselin yer alacağı www.sivas.com.tr adlı bir internet sitesi oluşturuldu. Kenti ziyaret etmek isteyen turistler bu site aracılığı ile her türlü bilgiye ulaşabilecek. Tarihi mekânlar ve gezi alanları ile ilgili barkot uygulaması başlayacak ziyaretçiler, cep telefonları ile bu barkotları okutarak gezdikleri mekânlarla ilgili anlık bilgilere ulaşabilecek.

Bunun yanı sıra Sivas’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri profesyonel fotoğraf çekimleri ile kent tanıtımında kullanılacak. Kentte Kültür-Tarih turizmi, inanç turizmi, gastronomi turizmi, sağlık turizmi, huzur turizmi gibi birçok alanda çalışmalar yapılacak. Sivas’ın turizm potansiyelini ortaya çıkarıp, kente gelecek turistlerin gezi, konaklama, yemek gibi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik profesyonel düzenleme ve çalışmalar yapılacak.

İLK TOPLANTI YAPIDI…

‘Marka Kent Sivas’ Yönetim Kurulu ilk toplantısını Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi başkanlığında yaptı. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Zirve Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Veysel Çiftçi, Sivas’ın turizm potansiyelinin harekete geçirilmesine yönelik önemli çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi. Bu noktada Marka Kent Sivas Yönetim Kurulu olarak çeşitli programlar gerçekleştireceklerini belirten Çiftçi, kentteki tarih, kültür, inanç gibi her türlü turizm alanını bir paket halinde yerli ve yabancı turistlere sunulmasının hedeflendiğini söyledi.

Çiftçi; ‘İnsanlar nasıl ki, alacakları ürünleri market raflarından beğeniyorlar, ambalajlanmasından, tadından, pazarlanmasından, satış sonrası hizmetlerine kadar bütün hepsinin takip edildiği bir ürün stratejisi belirlenmiş. Turizmde de bunu bu hale getirelim, elimizdeki kültürel değerlerimizi, tarihi değerlerimizi, doğal güzelliklerimizi bir paket halinde sunalım, ilimize gelecek olan yerel turistlere, yâda yurt dışından gelecek yabancı turistlere paketler halinde bu değerlerimizi sunalım istiyoruz’ dedi.

Bu konudaki çalışmalar hakkında bilgi veren Çiftçi, yönetim kuruluna büyük görevler düştüğünü söyledi.

Çiftçi; ‘Zirve Üniversitesi’nden Metin Çelik hocamız Yaklaşık 3-5 aydır eşi ile birlikte ilimizin ilçeleri de dahil bir çok yerdeki potansiyelimizi harekete geçirebilmek açısından bir çalışma yapıyor. Teoride yapılan bu çalışmaların artık bugünlerde pratiğe dökülmesi gerekmekte. Bununla ilgili siz değerle Marka Kent Yönetim Kurulu’na büyük görevler düşmekte. Sadece konuşmaların yapıldığı, yapılan çalışmaların tanıtıldığı bir toplantı olmayacak bu. Bundan sonraki süreçte de sürekli devam edecek, sektör temsilcilerinin bulunduğu, resmi kurumlardaki arkadaşlarımız ve özel sektördeki temsilcilerimizden gelen insanlarımız sadece bulundukları kurumları, kendi işletmelerini temsil etmiyorlar. İşletmenin bulunduğu sektörü temsil etmek üzere geliyorlar. Burada amacımız bir daha ileri gidebilmek için herkes sektörle ilgili düşüncelerini burada paylaşacak.

Biz kendimizi ne kadar tanımlayabilirsek, ne kadar gelen insanları rahat ettirebilirsek, gelen insanlara hizmet sonrasındaki hizmetimizin de devamını düşünecek olursak bu çok önemli. Bu sadece bir kurumun, sadece işletmecilerin görevi değil. Bütün halkımız olarak, sivil toplum örgütleri, kamu kurumlarımızda çalışan temsilcilerimizin görevi.’

‘CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ’

Turizm ile ilgili her unsurun profesyonel bir anlayışla hizmet vereceğini, bunun takibini sıkı bir şekilde gerçekleştireceklerini belirten Çiftçi, bu noktada hizmet veren işletmelerin yeterliliğinin de denetleneceğini, Sivas’ın turizmini temsil edecek www.sivas.com.tr de uygun görülen işletmelerin yer alacağını söyledi.

Çiftçi şu ifadeleri kullandı:

‘Eğer şehrimize gelen yerli ya da yabancı turistlerimiz aldıkları hizmetten memnun kalmıyorlar ise bu mutlaka sarmal bir şekilde diğerlerine sirayet etmektedir. Turizm acenteleri ile ciddi çalışmalar yapacağız. Buradaki çalışmalarımızın amacı eldeki mevcut verilerin tamamını organize şekilde sunmak istiyoruz. Bu noktada işletmelerimize, bizlere çok iş düşmekte. İşletmelerimizin verdiği hizmetin standardı çok önemli. Verilen hizmetlerin, hizmeti sunacak kişilerin kalifiyesi çok önemli. Bu nedenle yürütme kurulunun koordine edeceği bazı alt ekipler de oluşturacağız. Bu ekiplerimiz işletmelerimizi zaman zaman denetleyecekler, işletmelerimizin fiziki imkânları, hizmet veren insanlarımızın yeterlilikleri konusunda değerlendirmede bulunacaklar. www.sivas.com.tr internet sitemiz aktif bir şekilde yayına geçtiği zaman biz oradan işletmelerimizin tanıtımını yapacağız. Bu komisyonun, kabul ettiği standartları sağlayabilen işletmeleri ancak orada bulunduracağız. Eğer, bu standartları sağlayamıyorlar ise Sivas Turizmini temsil eden sitede yer alamayacaklar.

Belediye Başkanlığımızın Buruciye Medresesi’nin yan tarafında yer verdiği acentede bulunacak personelimiz gelen ekiplerin sürekli koordinesi ile uğraşacaklar. Buraları ziyaret eden insanlarımızın memnun olup olmadıkları, şikâyet durumları var ise bunları da bize sürekli interaktif şekilde bildirecekler. Kentimize gelen insanlara nitelikli bir hizmet verilmeye gayret edilecek.’

YAPILACAK VE YAPILABİLECEK

ÇALIŞMALARI ANLATTI…

Çiftçi’nin konuşmasının ardından Zirve Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Farklı şehirlerde yapılan çalışmalar ve uygulamalar hakkında bilgi veren Çelik, Sivas’ın önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyeli harekete geçirmek için planlı ve profesyonel çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Bu doğrultuda çeşitli çalışmaların yapılacağını belirten Çelik, Sivas’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Bu kapsamda profesyonel bir fotoğraf ekibinin kente gelerek kentin bu değerlerini görüntüleyeceğini belirten Çelik, fiziki düzenlemeler, seyahat acenteleri, basın ve müşteri memnuniyetinin çok önemli olduğunu söyledi.

İnternetin de aktif olarak kullanılacağını belirten Çelik, www.sivas.com.tr, facebook ve twitter gibi iletişim olanaklarının da önemli olduğunu söyledi.

Çelik’in sunum ve konuşmasının ardından, katılımcılar bu konudaki fikir ve önerilerini paylaştı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!