USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

NETBOR ORAN´la büyüdü

NETBOR ORAN´la büyüdü

NETBOR ORAN´la büyüdü
04-07-2013 18:39
Google News


NETGRUP Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aydın, ‘Eskiden 500mm ile 32 mm arasındaki boruları üretebiliyorken, geçen yıl yaptığımız yatırımlarla en alt sınır olan 16mm ile 800mm arasında bütün polietilen boru üreten bir firma olduk. 710 çapı üzerinde Türkiye’de üretim yapan birkaç firmadan bir tanesiyiz’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta boru üretimi üzerine kurulan NETBOR, Türkiye’nin markası olma hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN) desteği ile üretim ve istihdam kapasitesini artıran firma, Türkiye’nin birçok bölgesine ürün pazarlayarak bu alandaki en büyük markalar arasında yerini aldı.

ORAN Projesiyle ilgili  Revag Otel’de  kokteyl düzenlendi. Programa Vali Vekili Mustafa Aydın, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Osman Yıldırım, ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Programda ilk olarak NETBOR Kurumsal Yapılandırma Danışmanı ICC Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Çağlayan ‘NETBOR’un kendi içerisindeki gelişimini, yapılan proje ve çalışmalar’ hakkında sunum yaptı. Çağlayan, ‘Özellikle Anadolu’da bir dönem Anadolu Kaplanları adının takıldığı çok güçlü bir yapı vardı. NETBOR, Sivas’ta önüne koymuş olduğu yol itibariyle bu ismi hakikaten çok hak eden bir süreç yaşıyor. 2013-2017 yıllarını kapsayan yıllık bir projeksiyon planı bu’ dedi. Çağlayan, bu projeksiyon içerisinde neler yapıldığı ve neler yapılacağı konusunda bilgi verdi.

‘ÜRETİM KAPASİTEMİZİ ARTIRDIK’

Daha sonra bir konuşma yapan NETGRUP Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aydın, ORAN’ın desteği ile NETBOR’un üretim ve istihdam kapasitesinin yükseldiğini söyledi. NETBOR’un yeni yatırımlarla Türkiye’nin sayılı firmaları arasına girdiğini belirten Aydın, kendilerini cesaretlendiren, katkı sağlayan ORAN’a teşekkür etti.

Aydın; ‘Bizim hedefimiz, sadece bir iş adamı olarak değil, bir Sivaslı olarak Sivas’ta da Türkiye’ye mal olan hatta dünyaya mal olabilecek çalışmaların yapılabileceğini, markaların buralardan çıkabileceğini hedeflemek, bunun için yola çıkmak. Bunun için mücadele etmenin gerekli olduğunu düşünen bir kişiyim. Sivas’ımızda hepimizi gururlandıran çok önemli iş adamları var. Sayın STSO Başkanımız hemen karşımda. Yine karşımda, dünyada Sivas’ta ürettikleri ile ödül almış bir firmamız, Yüksel ağbi var hepsini kutluyorum. Yine Sivas’ta istihdama üretime büyük katkı sunan kendi dalında Türkiye’ye mal olmuş büyük firmalarımız var. İşte esas olan bunlardan birisi olabilmek, Sivas’ı daha iyi yerlere taşımak adına doğup büyüdüğümüz memlekete katkı sunmak adına bu çabayı ortaya koymanın önemli olduğunu düşünüyorum. Sivas’ta yatırım yapmanın bir takım dezavantajları vardır.

Ben inanıyorum ki, bu dezavantajları avantaja çevirmek de bizim elimizdedir. Yanı başımızda Kayseri, Anadolu’da Kahramanmaraş, Antep gibi birçok şehrimiz müteşebbislerinin gayret ve çabaları ile belirli bir noktalara gelmiş ise Sivas’ın gelmemesinin mümkün olmadığını görmemiz lazım. Önce kendimize güvenmemiz lazım. Bunu başardığımız zaman, her şeyin başı çalışmak, iyi bir ekip, iyi bir kadro kurmak, dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmek, her şeyi ben bilirim anlayışından uzak konusunda uzman olan insanlardan destek almak kaydıyla başarılamayacak bir projenin olduğuna inanmıyorum.

Bugün bu noktaya geldik diyemem ama bu doğrultuda bir projeksiyon ortaya koyarak adım attık ve adımlarımıza bu doğrultuda devam edeceğiz. Bu çalışmada bize cesaret veren 2012 yılı itibariyle yatırımımızda bize güç veren, belki o yatırımı daha ileride yapmayı planlarken daha öne almamızı sağlayan ORAN Kalkınma Ajansına teşekkür ediyorum. Bir adım attık, ondan sonra adeta yüzme bilmeyen insanı denize atarsınız, ondan sonra o insan yüzme öğrenir ya öyle bir şey oldu bizde de. Bizi derin bir havuza attılar ve biz o havuzdan çıkmak için çırpınmak zorunda kaldık. Belki cesaret edemeyeceğimiz ciddi yatırımlara girme mecburiyetinde kaldık. İyi ki de girmişiz. O sektörde sadece belirli bir bölümünü ürettiğiniz zaman rekabet etmeniz mümkün olmuyor. Bir alanda tamamını üretmeniz lazım. Bize geçen sene yapıla ilave hat çalışmaları yani makineler o imkânı sağladı.  Eskiden biz 500mm ile 32 mm arasındaki boruları üretebiliyorken, geçen yıl yaptığımız yatırımlarla en alt sınır olan 16mm ile 800mm arasında bütün polietilen boru üreten bir firma olduk. Bu anlamda da 710 çapı üzerinde Türkiye’de üretim yapan birkaç firmadan bir tanesiyiz’ dedi

‘SİVAS VE YOZGAT’I FARKLI DESTEKLİYORUZ’

ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu ise konuşmasında ORAN’ın verdiği desteklerden bahsetti. ORAN olarak, Sivas ve Yozgat’tan gelen projelere öncelik verdiklerini belirten Palancıoğlu, ‘Bu sene 24 projemiz kabul edildi ve yaklaşık 7 milyon TL’lik bir hibe kaynağını kullandıracağız’ dedi.

Palancıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

‘ORAN olarak 3 yıl içerisinde 7 farklı mali destek programını uygulamış durumdayız. Geçtiğimiz hafta Cuma günü yine Sivas’ta, kamu destekleri ile ilgili sözleşmeyi imzaladık. Bu sene Yozgat ve Sivas hakikaten çok farklı bir destek aldılar. İlk defa bu sene ajanslar içerisinde ilk defa ajansımızın artı puan uygulaması ile Yozgat ve Sivas illerimize artı puanlar verdik. Sadece önceliğimiz Sivas ve Yozgat projeleri oldu. Bu da etkisini gösterdi ve ilimizde Sivas ve Yozgat’ta proje ve başvuru sayıları da arttı. Bu sene 24 projemiz kabul edildi ve yaklaşık 7 milyon TL’lik bir hibe kaynağını kullandıracağız. Şuana kadar ajans 50 milyon TL’nin üzerinde bir hibe kaynağını bölgede kullandırmış durumda. Bu da yaklaşık 100 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım demektir. Hakikaten hem istihdam, hem profesyonelleşme, hem üretim, hem ihracat açısından ajansın destekleri bölgede bir fark oluşturuyor.

Önümüzdeki Aralık veya Ocak ayı gibi tekrar mali destek programını açıklayacağız. Bunda da pek çok firma NETBOR’un mali desteği kapsamında bilgilenmiş oluyor. Onlardan da proje bekliyoruz. Sivas’tan ne kadar çok proje gelirse başarı oranı o kadar artıyor. Bizde o kadar Sivas’a verdiğimiz desteklerden dolayı seviniyoruz. İnşallah NETBOR’un gelişmesine olduğu gibi bu desteklerimiz hem ilimize hem ülkemize faydalı olur.’

‘KURUMSALLAŞMA BAŞARIYI GETİRECEKTİR’

Vali Vekili Mustafa Aydın ise konuşmasında kurumsallaşmanın önemine dikkat çekerek, standart ve kalitenin yakalanması halinde başarının da geleceğini söyledi.

Aydın; ‘Yerel ve bölgesel hedef ve planlamalarla ülke kalkınmasını sağlama amacıyla kurulan kalkınma ajansları ilimizde de gerçekten çok önemli çalışmalara imza atmaktadır. Bu canlı ve güzel sunumda bunun bir örneğini gördük. Ben ORAN Çalışmalarına ve bu çalışmalara ilgi duyup proje hazırlayan firmalarımıza teşekkür ediyorum.

Başarı, öncelikle çok çalışmayı gerektiriyor, kurumsallaşmayı gerektiriyor. İşletmelerimiz, sanayicilerimiz kurumlaşma kalitesini yükselttiği ölçüde, standart ve kaliteyi yakaladığı ölçüde üretim istihdam ve ihracat alanlarındaki hedeflerinde mutlaka çıtayı yükseltecektir.

Ülkemizde üretim ve istihdamın sağlanması yönünde çaba gösteren tüm sanayici ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. NETGRUP Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aydın ve çalışma arkadaşlarını da tebrik ediyorum’ ifadelerini kullandı.

‘BU FİRMALAR HEPİMİZİN’

STSO Başkanı Osman Yıldırım ise konuşmasında, Sivas’taki firmaların başarısının sevindirici olduğunu söyledi. Bu firmaların sadece sahiplerinin olmadığını belirten Yıldırım, ‘Bu işletmelerin hepsi Sami Aydın’ın veya ailesinin veya bir başkasının değil, Sivas’ın ve hepimizin olarak görüyoruz. Hepimiz başarılı olduğumuz zaman Sivas’ımız başarılı oluyor. Biz başarıdan payımızı alıyoruz, ülkemiz başarılı oluyor’ dedi.

Yıldırım, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

‘Gerçekten Sivas’ımızda güzel gelişmeler var. Sadece bu gelişmeler Sivas ile kalmıyor. Ulusal bazda ve uluslar arası alanda kendini tanıtan ve buralarda Pazar bulan bir konuma geldik.

ORAN’ımız gerçekte Sivas ve Yozgat’ı ayrıcalıklı destekliyor. Ben de yönetim kurulu üyesiyim. Diğer oda başkanlarımızın hepsi bu ORAN’da oldukları için diğer kalkınma ajanslarındaki durumları biliyorum. En başarılılarından birisi bizim ajansımız. İçimizde çok güzel bir uyum var. Kayseri, Yozgat ve Sivas olarak. Genel sekreterimiz de iyi olduğu için bu desteklerden faydalanıyoruz. Bu desteklerin belki maddi kısmı çok önemli değil ama bizi bir yola, düzene koyması, cesaretlendirmesi ve bilgi almamız bakımından çok önemli.’

Konuşmaların ardından kokteyl gerçekleştirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!