USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
23-07-2013 18:51
Google News


Sivas Valisi Zübeyir Kemelek 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı Dolayısıyla yayımladığı mesajında, basının önemine dikkat çekti.

Sözlerine 'Demokrasiyle yönetilen toplumlarda 'Haberleşme Özgürlüğü' son derece önemlidir' diyerek başlayan Vali Kemelek, şu ifadeleri kullandı:

'Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından olan basın, yazılı ve görsel kitle iletişim araçlarıyla her tür gelişmeleri topluma aktarır. Basın aynı zamanda toplumu bilinçlendirerek kamuoyu oluşturur.

Doğru, ilkeli ve tarafsız bir görev anlayışıyla kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkân sağlayarak toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Ancak basının bu önemli sorumluluklarını tam olarak yerine getirebilmesi için evrensel basın etik kurallarını her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi gerekir.

Bu kapsamda Sivas'ımızın ülkemizde her alanda üst sıralarda yer alması yönünde ortaya koyduğumuz projelerimizde bizlerle birlikte hareket eden Sivas basınının yansız, ilkeli, açık ve hür yayın anlayışını benimsemesi ve bundan taviz vermemesi takdire şayandır. Bu konuda üzerlerine büyük görevler düşen basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle geleceğin Sivas'ını inşa ederken her zaman desteklerini yanımızda hissettiğimiz değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diler, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlarım.'

BİLGİN 'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZSA OLMAZ ŞARTIDIR

AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin ise yaptığı açıklamasında ‘Toplumun her türlü sorunlarının yanı sıra ülke gündemine ilişkin gelişmelerin ve haberlerin kamuya duyurulmasında aracı olurken öte yandan kişilerin haber alma özgürlüğünü sağlamakta ve kamuoyu oluşturulmasında etkin bir rolü üstlenmektedir. Basınımıza düşen en büyük görevlerden birisi de içinde yaşadığı toplumun milli, ahlaki, insani ve kutsal değerlerine sahip çıkarak kitle iletişimine katkıda bulunmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Basın milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekle, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.' Sözleriyle basının milletin ortak sesi olması gerektiğini ifade ederek; sanki bugünü görüyormuşçasına basının önemine vurgu yapmıştır.

Başta yerel basın çalışanlarımız olmak üzere tüm basın mensubu  ve gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en kalbi duygularımla kutlarken, kalemlerinizin daima kesintisiz olarak yazması dileğiyle selam ve sevgilerimi sunarım.’

ÜRGÜP, 'BASIN ÖNEMLİ BİR MİSYONA SAHİPTİR'

Sivas Belediyesi Başkanı Doğan Ürgüp ise mesajında Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birinin de basın özgürlüğü olduğunu belirtti.

Basının çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirten Başkan Ürgüp, şu ifadeleri kullandı: 'Gazeteciler kamu yararına iş görmektedir. Bugün yazılı, görsel, işitsel ve sanal alanda yayın yapan basın kuruluşlarımızın ve değerli çalışanlarının; doğru, tarafsız, ilkeli ve güvenilir çalışmalarının sonucunda milletimiz adına önemli gelişmeler yaşanmıştır. Bir konu hakkında bilgi vermek ve yorum yazmak için günler süren araştırmalar yapılmakta; kamuoyu doğru bilgilendirilmek için titizlikle çalışmalar sürdürülmektedir.

Bu duygu ve düşünceler içinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve ilimizde de yazılı, görsel, işitsel ve sanal yayın yapan basın kuruluşlarımızın; doğru, tarafsız, ilkeli ve güvenilir çalışmalarında başarılar diliyor, basın şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan sonsuz rahmet niyaz ediyor ve değerli basın mensuplarımızın bu özel gününü kutluyorum.'

YILDIRIM, ‘BAŞARILAR’

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (STSO) Osman Yıldırım 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (STSO) Osman Yıldırım 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 'Türk basını, demokrasinin tüm değerleriyle yerleşmesi, hesap veren saydam yönetim anlayışının benimsenmesi, ülke ve dünya sorunlarına, gelişmelere duyarlı kamuoyu oluşturulması, halkın haber alma hakkını en iyi biçimde kullanması ve Cumhuriyet'in temel niteliklerinin korunması konularında etkin güç olmayı sürdürmelidir. Doğru ve ilkeli görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basınımız; farklı görüşlerin seslendirilmesine olanak sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. İlimizde görev yapan basın mensupları da bu bilinçle kamuoyunun aydınlatılmasında önemli görevler üstlenmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle her türlü koşulda, tüm güçlüklere karşın özveriyle görevini yerine getiren basın çalışanlarımızın 'Basın Bayramını' kutluyor, başarılar diliyorum'.

'BASIN KAMUOYUNUN SESİ'

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise basının ilkeli yayıncılık anlayışıyla kamuoyunun sesi olduğunu söyledi. Basının iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olduğunu ifade eden Ayhan, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde en etkili aracın basın olduğunu kaydetti. Demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olan basının işlevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için basın özgürlüğünün hayati önem taşıdığını ifade eden Ayhan 'Sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir' dedi.

Ayhan, 'İl Özel İdaresi olarak yapılan hizmetlerin halka duyurulması, halkın taleplerinin bizlere basın aracılığıyla sunulması yönünde yapılan ilkeli ve tarafsız çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, tüm basın çalışanlarının basın bayramını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum' ifadelerini kullandı.

'BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN'

İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay, ise 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü ve Basın Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, basın mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi.

Kızılay, şu ifadelere yer verdi: 'Kamu yararını gözeten, tarafsız ve doğru habercilik anlayışını benimseyen, kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden ödün vermeden yerine getiren tüm basın camiası ve çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten dileklerimle kutlar, çalışmalarınızda başarılar dilerim.'

'BASIN KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRMEKTEDİR'

KHB Genel Sekreteri Op. Dr. İbrahim Ethem Özssoy ise basın özgürlüğünün şeffaf yönetim ilkesinin çekirdeğini oluşturduğunu söyledi.

Basının kurumlarla halk arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten Özssoy, mesajında şu sözlere yer verdi:

'Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma özgürlüğünün sağlayıcısı basın, demokrasimizin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan unsurların başında gelmektedir. Demokrasinin temel taşlarından biri olan basın özgürlüğü, şeffaf yönetim ilkesinin de çekirdeğini oluşturmaktadır. Yazılı, görsel, internet ve sosyal medya aracılığı ile insanlar; şehir, ülke ve dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi oluyor. Ayrıca, gazeteciler insanların kurumlardaki beklentilerini de dile getirerek kurumlar ile vatandaşlar arasında adeta bir köprü vazifesi görmektedir.

Bu kadar önemli bir görev ifa eden basının gerçekleri araştırması; doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatması da meslek ilkelerinin başında gelmektedir. Böylesine önemli bir misyonu yerine getirmek için zaman mefhumu gözetmeksizin, zor şartlar altında büyük bir özveri ile çalışan tüm gazetecilerin Basın Bayramı'nı kutlarım.'

BASININ OLMADIĞI BİR ÜLKEDE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ

SESOB Başkanı Beşir Köksal ise basının olmadığı bir ülkede demokrasiden asla söz edilemeyeceğini belirterek, 24 Temmuz'un özgürlüklerin önünün açıldığı önemli bir gün olduğuna vurgu yaptı.

Köksal, şu ifadeleri kullandı: '24 Temmuz 1908 tarihi, basın çalışanları ile basın kuruluşlarının yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti açısından da özgürlüklerin önünün açılması bakımından önemli bir gündür. Sansürün kaldırılması ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir

Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve insan haklarından söz edilemez. Kişilerin hak ve özgürlüklerini gerektiği şekilde yaşayabildiği toplumlarda, saydam ve demokratik bir rejimin gereği olarak 'Haberleşme Özgürlüğü' son derece önemlidir.

Görevini toplumsal değerle saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, demokrasinin en etkili güçlerinden biridir. Basın mensuplarına en iyi çalışma ortamı hazırlanmalı ve basın mensupları desteklenmelidir. Buna rağmen bu görevde çalışan basın mensupları, tüm sıkıntılara göğüs gererek haber yapmak ve kamuoyunu bilgilendirmek için işlerini yürütmeye devam etmektedir.' Basının toplumsal yaşantının içerisinde önemli bir yeri olduğunu belirten SESOB Başkanı Beşir Köksal, 'Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir.

Bu duygu ve düşüncelerle, basında sansürün kaldırılışının 105. yılı ve 24 Temmuz basın bayramı nedeniyle Sivas'taki i yazılı, görsel ve işitsel yayın yapan basın kuruluşlarına, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan personeline çalışmalarında başarılar diler, basın emekçilerinin bayramlarını kutlar, selam ve sevgilerimi sunarım' ifadelerini kullandı.

FİKRET ÜNSAL, BAŞARILAR DİLİYORUM

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal Basında Sansürün kaldırılışının 105. Yıl dönümü nedeniyle bir basın açılması yayınladı.

Başkan Ünsal; Her bireyin bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğü sadece demokrasiyle idare edilen ülkelerde vardır.

Sansürün kaldırılmasının 105. yılında zor şartlar altında görev yapan tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum.

ÇAĞLAYAN, YEREL BASINA İHTİYAÇ VAR

Anadolu Basın Birliği Sivas Şube Başkanı Kemal Çağlayan, ‘Türkiye’de de demokrasinin yerleşmesi ve kalıcı olması için yerel basına ihtiyaç vardır’ dedi.

Çağlayan, basında sansürün kaldırılışının 105’inci yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, her mesleğin kendine özgü bir günü olduğunu belirtti.

Basının demokrasi açısından vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade eden Çağlayan, ‘Her türlü olumsuzlukların yanı sıra yerel medya, ulusal Kurtuluş Savaşımızdaki ilk günkü azim ve gayretle ülkemizin bölünmemesi, demokrasi, laiklik ve Cumhuriyete olan bağlılık görevini yerine getirmeye gayret göstermektedir’ dedi.

Çağlayan, ‘Her türlü olumsuzlukların yanı sıra Yerel Medya Ulusal Kurtuluş Savaşımızdaki ilk günkü azim ve gayretle ülkemizin bölünmemesi, demokrasi, laiklik ve cumhuriyete olan bağlılık görevini yerine getirmeye gayret göstermektedir. Türkiye’de de demokrasinin yerleşmesi ve kalıcı olması için yerel basına ihtiyaç vardır. Yerel basın her yönüyle desteklenmeli, yaygın, yerel basın ayrımı yaparak basın yasası yeniden gözden geçirilmelidir. Basın demokrasimizin vazgeçilmez unsurudur. Bu özel mesleğin bekçileri olan, gecesini gündüzüne katarak tüm zorluklara göğüs geren ve kamuoyunun aydınlatılmasında önemli görev üstlenen gazeteci arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, dolaylı veya dolaysız sansürsüz günler dileğiyle saygılar sunarım.’

KOCACIK, ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPIYORLAR

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık, mesajında 24 Temmuz'un 1908 tarihinde II. Meşrutiyetin ilanı ile basının sansürden kurtulmasının yıldönümü olduğunu ve bu tarihin Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlandığını belirtti.

Kocacık, 'Sansürün kaldırılışının 105'inci yıldönümünde zor şartlarda görev yapan, haberi doğru, tarafsız ve objektif bir şekilde okuyucularına ulaştıran basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyor,  çalışmalarında başarılar diliyorum' dedi.

KURU: BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, basında sansürün kaldırılışının 105. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Basının, iletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlarından biri olduğunu söyledi. Kuru: 'Basın, Bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır.

Ülkelerin gelişiminde çok önemli bir yere sahip olan basının halkı bilgilendirme, eğitme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri bulunmaktadır. Görevini, toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basın, yağmurda, çamurda, sıcakta, soğukta ve zaman zaman canını da tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları sayesinde ülkemizde önemli bir konumda bulunmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın yayın kuruluşlarımızın ve basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum' dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!