USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Güreşçinin Adı Yaşatılıyor

Güreşçinin Adı Yaşatılıyor

Güreşçinin Adı Yaşatılıyor
21-08-2013 15:07
Google News


İRFAN ÖZŞEKER

Bu kapsamda Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp beraberinde Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte Sivas İli Doğanşar İlçesi 49. Geleneksel Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri ve Bal Festivaline katıldı.

'SİVASLI VEFAKÂRDIR'

Festivalde konuşan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas halkının vefakâr ve fedakâr insanlar olduğunu kaydederek şunları söyledi: ' Sivas halkı hakikaten çok fedakâr insanlar topluluğundan ibarettir. Bin yıllık Müslüman Türk kültürü'nün ürünü olan bu memleket'te vefanın en özel örneklerine rastlarız. İşte şampiyon güreşçimiz Ahmet Ayık adına düzenlenen organizasyon da vefakârlığa güzel bir örnektir. Burada ata sporumuz olan güreşin Türkiye çapındaki 3. büyük festivalinin düzenlemesine katkı sağlayan federasyonumuza, organize edenlere teşekkürlerimi sunuyorum. 5 yıldan bu tarafa ağalığı kimselere bırakmayan İsmet Sungur ağabeyime ve Sungur ailesine teşekkür ediyorum. Ahmet Ayık Sivas açısından çok önemli bir değerdir. O bizim medar-ı iftarımızdır. Rahmetli babam mücadelesinden hep bahseder dururdu. Başka şampiyonlarımız da var, Allah onlardan da razı olsun. Memleketimizin medarı iftarı bu insanlara teşekkür ediyorum. Doğanşar’ın yetiştirdiği çok önemli değerler de var.  Bir Mecnun Odyakmaz var, Sivasspor'umuza sahip çıktı, 10 yıldan bu tarafa aldı kulübümüzü bir yerlere taşıyor. İsmail Hakkı Turunç diye bir ağabeyimiz var, İstanbul'da yaşıyor,  Başbakanımızın çok yakınında bulunan, her türlü Sivas organizasyonlarına katkı sağlayan İsmail Hakkı Turunç’a bir Sivaslı olarak, Sivas Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. '

'BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ

PEKİŞTİRMEYE GAYRET ETTİK'

Millet olarak birlik ve beraberliğimizle bütün dünyaya örnek olduğumuz hatırlatan Başkan Ürgüp, sözlerine şöyle devam etti: 'Türk milletinin en önemli özelliği birliği ve beraberliğin korumuş olarak dünya milletleri içerisinde adaletle hükmeden, zalimi sevmeyen, zulme baş eğmeyen bir millet oluşudur. Dünya üzerinde, İslam coğrafyasında, Türk coğrafyasında Müslüman soydaşlarımız büyük sıkıntı içerisindeler. Doğu Türkistan'da Çin zulmü, Mısır'da, Miyanmar'da, Suriye'de, Irak'ta aslında gayri müslimlerin organize ettiği ama müslümanın müslümana zulüm ettiği ortamlar yaşıyoruz. Cenab-ı Allah Müslümanlara akıl fikir ihsan eylesin. Cenab-ı Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Cenab-ı Allah Türk milletine bu olaylardan ders almayı nasip eylesin. İşte Türkiye'de biz de aklımızı başımıza toplamadığımız taktirde önce Kuzey Irak'ta sonra Suriye'de uydu devletçikleri oluşturulup birliğimizi beraberliğimizi bozabilirler. Göreve geldiğim günden bu tarafa tabiî ki Sivas'ımız coğrafyası itibariyle Kürt Türk ayrımcılığına vesile olacak bir coğrafya değil ama yine de biz Alevi Sünni birlikteliğini hep öne çıkarttık. Şehrin bütün unsurlarına sahip çıktık. İnsanları sağcı solcu diye ayırmadık, bütün insanların Allahın kulu olarak gördüğümüz için yaratandan dolayı yaratılana hoşgörüyle baktık. Rahmetli Genel Başkanımızın da felsefesi böyleydi. İşte bu birliği beraberliği sağlayabilecek, Türkiye'deki yegâne temsil edecek güç ve insanlar Büyük Birlik Partisi çatısı altında toplanan insanlar, rahmetli Genel Başkanın emanetine sahip çıkan insanlardır.

'SİVASLILARA MİNNETTARIZ'

Daha sonra söz alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise Sivas'ın partileri açısından çok önemli ve kıymetli olduğunu belirterek şunları söyledi: ' İlk defa 2007 yılında rahmetli genel başkanımız merhum Muhsin Yazıcıoğlu genel başkanımızla buraya gelmiştim. İlk defa onunla birlikte sizlerle tanışma hasbial etme ve kucaklaşma fırsatı bulmuştuk.  Sivas bizim Söğüt'ümüz, Büyük Birlik Partisi'nin Söğüt'ü. Sivas’ın bizde ayrı yeri var. Her Sivaslının, Sivas’ın neresinde olursa olsun, hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, hangi mezhep anlayışında olursa olsun, hangi etnik kökene mensup olursa olsun Sivaslı mı bizim için yeter, sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Rahmetli genel başkanımızı rahmetle minnetle şükranla anıyorum. Büyük bir Sivas sevdalısıydı ve Sivas’ta onun sevdalısıydı ve her dönem barajı aşamayacağını bile bile kazanamayacağını bile bile Sivas her dönemde partimize sahip çıktı ve en son şahadetiyle birlikte bu sahiplenmede zirve yaptı. Ben bu vefanız için, bu kadirşinazlık için bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Sizlerle bugün burada bulunmaktan çok mutluyum. Doğanşar Belediye Başkanımız, kıymetli kardeşim parti genel merkezine kadar gelerek bizi davet ettiğinde biz çok memnun olduk, biz burada olacağımız sözünü verdik ve Allah nasip etti hem genel başkan yardımcılarımız hem merkez yöneticilerimiz, Sivas İl Başkanı, İlçe Başkanımız, Sivas Belediye Başkanımızı ile ilçe belediye başkanlarımız ile birlikte buradayız. 49. Ahmet Ayık Güreş ve Bal Festivalinin hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz ediyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!