USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Turkuaz Projesine Destek

Turkuaz Projesine Destek

Turkuaz Projesine Destek
29-08-2013 17:23
Google News


HABER MERKEZİ

Projeyle ilgili olarak görüşlerini dile getiren belediye yetkilileri ‘Yaklaşık 80 dönümlük bir alanı kapsayan Turkuaz Projesi Avm’siyle, oteliyle, camisiyle, rezidanslarıyla, apartman bloklarıyla, ikiz kuleleriyle, sosyal donatı alanlarıyla entegre olmuş Türkiye’nin bu manada ilk ve tek projesidir.

Sivas Belediyesinin en büyük ve en prestijli projesi; şehre ekonomik, sosyal ve kültürel olarak adeta çağ atlatacak olan Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi ( Turkuaz) devam ediyor. Her ne kadar bir kısım engelleme çabaları olsa da ‘ Sivas’ın geleceğini hiçbir siyasi hesaba feda etmem’ diyen Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, projeyi gerçekleştirmek için kararlı tutumunu sürdürüyor. 

Turkuaz projesinin bütününün hayata geçirilmesiyle birlikte Sivas’ın en merkezi yerinde var olan çarpık ve kent yaşamına uygun olmayan dükkanların (bir çoğu ruhsatsız işyerlerinin) yıkılarak yerine kent estetiğine uygun, büyük bir yaşam merkezi Sivas’a kazandırılmış olacak.

HAK SAHİPLERİNDEN BELEDİYEYE TAM DESTEK

Turkuaz Projesi Sivas’ın geleceği, Sivaslının umududur. Bütün Sivas’ın ortak faydasını düşünen Sivas Belediyesi projenin gerçekleşmesi noktasında şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla ve özveriyle çalışmalarını sürdürecektir.

Mülk Sahibi Elvan Cantemur: ‘ Turkuaz projesi her şeyden önce Sivas’ın tarihini deştirecek Sivas’ın kaderine etki edecek çok büyük bir proje. Bizim için çok büyük bir şans.

Emekli Mülk Sahibi Hasan Cantemur: ‘ Biz belediyemize muvafakat verirken bu memleketin kaderiyle oynamak istemedik,  çünkü Turkuaz projesi buraya düzgünce yapıldığı zaman memlekete fayda getireceği aşikâr.

Emekli Mülk Sahibi Hacı Karadağ: ‘ Ben 10 senedir dükkânımdan doğru dürüst kira alamıyorum. Bir de baktım belediyeden kanun cıktı, hemen belediyeye verdim ve yıkım namelerini imzaladım. Her şeyimi verdim oraya. Projeyi destekliyorum belediye yapsın, belediye ne yapıyorsa destekliyorum.

Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Şaban Yıldırım: ‘Şimdi eski sanayideki proje şehrimiz açısından, Sivas açısından önemli olduğu kadar mülkiyet sahipleri acısından, bizler için de çok önemli olduğu kanaatindeyim.

Mimar Erkan Karagülle : Ben bu kentsel dönüşümdeki sanayideki çarşısıyla ilgili olarak doğrusu ilk toplantıya gittiğimizde konuyu da bilmiyordum.  Bir yemeğe davet edildik, o yemekten sonra da bize brifing verildi. Bu brifing dolayısıyla da orada öğrendim kentsel dönüşüm olduğunu, sanayi ile ilgili çalışmaların olduğunu. Tabi ki sayın başkanımız da belki ben bir mimar olarak belki fikirlerimi düşüncelerimi belki eleştiri noktalarındaki yapacağım eleştirilerimi de düşünmüş olabilir. Ama daha sonra projeler hakkında bilgi verilince öncelikle Sayın Başkanımıza teşekkür ettim.

Gökçeler Makine – Ömer Gökçeler: ‘Ben projeyi destekliyorum. Yerinde buluyorum. Sivas’ın artık eski sanayiden kurtulması lazım. O küçük yerden buraya geldik oralar bize küçük geliyor. Kentsel dönüşüme belediyemiz çok yerinde başladı, biz bunun yanında olduk. Ben destekliyorum.

İş Adamı Abdullah Döner: ‘Sivas’ın yüzünü, rengini değiştirecek bir proje. Yani, prestij projesi bana göre bu proje. Bu proje buraya ikame edilmesi halinde Sivas’ta en büyük eksikliği görülen bir alışveriş merkezi ve Sivas’ın hemen girişinde dışarıdan giren çıkan, herkesin Sivas ile ilgili biten Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, Organize Sanayi bölgesine açılan büyük bulvarın bitmesi ve o bölgenin de ihya edilmesiyle şehir artık kasaba şehri görüntüsü olmaktan kurtulur diye düşünüyorum.

Eski Sanayi Bıçakçı Esnaflarından Mustafa Argut: ‘ 30 senedir bıçakçıyım. Turkuaz projesini inceledim. Biraz da inşaat merakım var, proje güzel, Sivas’a yakışır. Belediye burayı layık görmüş itirazım yok. Sivas Türkiye’nin en büyük arazisine sahip. Böyle projeleri şehir içine boğmaktansa şehir dışına yapmayı tercih ederdim.

Mülk Sahibi İsmet Çakmak: ‘İnşallah Turkuaz gibi güzel, olağan üstü projeler Sivas’ımıza kazandırılır.  Sivas’ımızda bir gelişme içerisine girer diye düşünüyorum.’

İş Adamı Şefik Sümbüloğlu: ‘ AK Parti hükümeti tarafından ihdâs edilen kentsel dönüşüm projesinin gündeme alınması her türlü takdirin üzerindedir. Türkiye’de yaklaşık olarak 40 ilde böyle bir uygulama başlamıştır. Şehrimiz de bunlardan birisi. Aynı kanunun ilimizde uygulamaya konulması sevindiricidir.  Kentimize bir yenilik getiren başta hükümetimizin tüm bakanlarına ve özellikle uygulamaya koyan bak

Mülk Sahibi Atilla Bıldırcıngil: ‘. Evet, bu projeyi destekliyorum. İlk destekleyenlerden biriyim. İki yıldır destekliyorum projeyi. Temennim bir an önce yapılması, bir an önce hayata geçirilmesi projenin.

Mülk Sahibi Ev Hanımı Serpil Dalak:’ Sivas’ımız açısından ama her nedense bu iş bir şekilde engelleniyor. Bizim hakkımızı yiyen oradaki kiracıları çocuklarımızın geleceğine engel olan kiracıları Allaha havale ediyoruz inşallah hakkımızı alırız.’

Emekli Mülk Sahibi Osman Koçak: ‘Kentsel dönüşümde yapılacak olan projenin daha güzel olacağı, şehrin güzelleşeceği ortada. Oraya neden karşı çıkıyorlar anlamıyorum. Oradaki insanların çoğu mülk sahibi de değil. Kira ödemediği gibi boş dükkânını kilidini kesip tekrar giriyorlar içeri. Bu alanın yıkılıp biran önce boşaltılmasını istiyorum. Kendi memleketimiz için istiyorum. Şehrin ortasında o pisliğin kalması iyi bir şey değil. Karşı çıkanlar, kiracılar kirada ödemiyorlar esas mal sahipleri gitti taşındı. Ama kiracılar orayı boşaltmıyorlar.’

Emekli Mülk Sahibi  İsmail Kesirük: ‘Sivas’ın gelişimine katkıda bulunacak güzelleştirecek bu projeye neden karşı çıkılıyor. Ticari alanları oluşacak güzel bir meskeni, alanları olacak o açıdan destekliyorum

Mülk Sahibi Ev Hanımı Hatice Kesirük: ‘Güzel olacak, şehrimiz güzelleşecek, görüntü güzel olacak. Sivas gelişecek. Bir Sivas olacak biz projenin bir an önce gerçekleşmesini istiyoruz. ‘     

Mülk Sahibi Hasan Çulfa: ‘Sivas için bu proje çok güzel bir proje. Sivas gelişiyor, gelişecek de onun için karşı gelmemek lazım. Kentsel dönüşümü desteklesinler. Her tarafa yapılıyorsa Sivas’a neden yapılmasın?’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!