USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

"Atatürk Kıyafetleri Defilesi" Düzenlendi

"Atatürk Kıyafetleri Defilesi" Düzenlendi

02-09-2013 18:46
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Kongresi'nin 94. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önündeki defile iki bölümden oluştu. İki bölümden oluşan defileye 12 kız, 3 erkek öğrenci olmak üzere toplam 15 öğrenci 37 kıyafet sergiledi.

İki bölümden oluşan defilenin birinci bölümünde Sivas’ın da yoğun olarak rol oynadığı Selçuklu dönemi izleri, ikinci bölümde ise Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çevresinde gelişen milli mücadele ve cumhuriyet döneminden izler taşıyan çeşitli kıyafetler sergilendi. Selçuklu döneminde 17 kıyafet, milli mücadele ve cumhuriyet döneminde ise 20 kıyafet sergilendi.

Gerçekleştirilen defileyi izlemeye gelen vatandaşlar zaman zaman sergilenen kıyafetleri alkışladılar. Bazı çocuklar ise defileyi dikkatlice izlediler.

Defileyi izlemeye gelen vatandaşlar ise, düzenlenen defilenin çok güzel olduğunu dile getirerek şu ifadelere yer verdiler; ‘Çok değişik bir defileydi. Eskinin kıyafetlerini gördük. Çok modern kıyafetlerdi. Her yıl böyle bir etkinliğin düzenlenmesini isteriz. Bu defileyi düzenleyen herkese teşekkür ederiz’ dediler.

Defileyi, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Sivas Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Suşehri Kaymakam Vekili Yavuz Gül ve vatandaşlar izledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!