USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İbadet Aşkı Mekân Tanımıyor

İbadet Aşkı Mekân Tanımıyor

İbadet Aşkı Mekân Tanımıyor
18-09-2013 17:43
Google News


Caminin biran önce açılmasını beklediklerini belirten vatandaşlar, ‘camimize özlem duyarak restorasyon tamamlanana kadar burada ibadet edeceğiz.’

İRFAN ÖZŞEKER / ÖZEL HABER

1802 yılında El Hac Ahmet tarafından Mehmet Paşa Mahallesine yaptırılan, 30.05.2006 tarihinde ise Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından tescil edilen Sarızade Mehmetpaşa Camii kapatılarak restorasyona alındı. Camisi kapanan cami imamı ve cemaati ise çareyi caminin hemen karşısında bulunan boş dükkanı ibadethaneye çevirmekte buldu. Restorasyon nedeni ile camiye giremeyen cami imamı İhsan Koç ise vakit ezanlarını dükkan içinde kurduğu sistem yardımı ile okuyarak vatandaşları namaza davet etmeye devam ediyor.  Gazetemize açıklamalarda bulunan imam İhsan Koç caminin 9. ayın başında restorasyona alındığını belirterek şunları söyledi: ‘Camimiz 2007 yılında Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapıldı fakat 5-6 senedir inşaat ihalesi bir türlü yapılmıyordu. Bu sene 9. ayın başı itibari ile ihalesi yapıldı. 2014 yılının 8. ayına kadar camimizin inşaatının devam edeceği söylenmektedir. Mahallemizin büyük olduğu, namaz ibadetine de çok talep olduğundan dolayı camimize yakın bir yerden cemaatimizin katkılarıyla dükkan kiralayıp mescit yaptık. En azından camimizin inşaatı bitene kadar minaremizden ezan sesini ve cenazesi olan kişilerin salasını duyurması açısından böyle bir faaliyet gösterdik. Mahallemizde dini olsun sosyal olsun hizmetlerimiz camimiz, cemaatimiz, imam olarak hep beraber devam etmektedir’ dedi.

DÜKKAN SAHİBİNDEN CEMAATE JEST

Mescidi kiralamak için dükkan sahibiyle görüştüklerini fakat dükkan sahibinin dükkanını seve seve mescit olarak kullanılabileceğini ve bunun için hiçbir ücret talep etmediğini söyleyen İmam Koç: ‘Dükkanın kirası, dükkan sahibi arkadaşımız ile konuşmamız bizim dükkanımız camiye, mescit olduktan sonra hocam buyurun namaz kılın diyerek bizleri Allah rızası için kabul etti. Bizlerde dükkanda bazı tadilatlar yaparak ibadethane şekline getirdik’ dedi.

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ!

Restorasyona alınarak kapatılan camide ezan okunmamasına mahalleli tepki gösterdi. Sık Sık mahalleli tarafından şikayet aldıklarını söyleyen Sarızade Mehmet Paşa Camii İmamı İhsan Koç, daha sonra dükkanın mescit olarak kullanılmasının mahalleli tarafından çok olumlu olarak karşılandığını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: ‘Cemaatimizin tepkisi çok olumlu, bayanlardan bizzat gelip hocam mahallede ezan okunmamasının bizi burktuğunu, üzdüğünü, vakitleri şaşırdıklarını söylediler bizde bu yüzden hızlı bir şekilde bir hafta içerisinde dükkanı mescit haline getirerek onayını da Valilikten alarak ibadete açtık ve şuan da ezan sesini duyurmasıyla beraber bayanlarımızın ve cemaatimizin olumlu tepkileri var. Çünkü buraya yakın bir caminin de inşaat ihalesi var. Aydoğan mescit camisinin. İki mahallenin de camisinin inşaat olması sebebiyle cemaatimiz mağdurdu. Yakın camii yoktu başka camilere gidiyorlardı bunlardan da şikayetler alıyorduk. Hocam biran önce camii cemaatimizi göremiyoruz birbirimizden sosyal olarak kimi hasta kimin ölüsü var, kimin düğünü derneği var bu yüzden mescidimizi biran önce oluşturduk ve ibadete açtık’ dedi.

CEMAATİMİZİ MAĞDUR ETMEDİK

Sarızade Mehmet Paşa Camii Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı İsmail Okutansoy ise camii cemaatini mağdur etmemek için böyle bir yola başvurduklarını söyleyerek: ‘Camimiz restorasyona alınınca derneğimize gelen cemaatimiz mağdur olduklarını ve bizlerden bu soruna bir çare bulmamız istediler. Bizlerde hocamız ve yine cemaatimizle ile birlikte camimizin hemen karşısında bulunan bu boş dükkanı bulduk Allah razı olsun dükkanın sahibi de bize dükkanını 1 yıl süre ile kullanmamıza izin verdi ve sorunumuz çözüldü. Camimizin restorasyonu bitene kadar burada ibadet edeceğiz’ dedi.

CEMAAT MUTLU

Mehmet Paşa Mahallesi sakinlerinden Şahin Gürlevük camii restorasyon için kapatılınca mağdur olduğunu söyleyerek şunları söyledi: ‘Ben yıllardır bu mahallede oturuyorum ve evime en yakın bu cami olduğu için günde 5 vakit namaz için camiye gidiyorum. Cami kapatılınca bu çevrede yakın başka cami olmadığı için çok mağdur olduk. Arkadaşlarımızdan da uzak kalmıştık. Camimizin imamına ve dernek başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Cemaati tekrar buluşturdular. Hepsinden Allah razı olsun’ dedi. Bir başka cemaat Ümit Özşeker ise ‘Camimizin tadilata alınması çok iyi oldu tadilata ihtiyacı vardı fakat diğer camilerin bize uzak olması nedeni ile, kendimize çözüm olarak camimizin hemen karşısında ki boş dükkanı geçici olarak mescit yaptık. Yetkililer de bize gereken desteği verdi onların sayesinde burasını mescit yaptık. Camimizin restorasyonunun biterek ibadete açılmasını dört gözle bekliyoruz’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!