USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kurt Deresi´nde İlk Etap Bitiyor

Kurt Deresi´nde İlk Etap Bitiyor

Kurt Deresi´nde İlk Etap Bitiyor
24-10-2013 17:16
Google News


Başkan Ürgüp, park ve su hattının geçtiği alanlarda inceleme yaptı. Parkın Tavra Deresi’nden belediye ekiplerince döşenen su hattı sayesinde, 630 litre saniyelik bir su kaynağına kavuşturulduğunu belirten Başkan Ürgüp, projenin toplam alanının yaklaşık 326 bin metrekare olduğunu söyledi.

RUHİ DEMİR

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ilk etap çalışmaları bitme noktasına gelen kentin yeni mesire alanı Kurt Deresi Parkı’ndaki çalışmaları basın mensupları ile paylaştı.

İlk olarak Tavra Deresi’nden Kurt Deresi’ne kadar getirilen Meraküm tepesi mevkiindeki su kaynağının bulunduğu alana gelen Ürgüp, burada gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ürgüp’e, Belediye Başkan Yardımcısı Cafer Çongar ve ilgili birim müdürleri ile Diriliş, Esentepe, Tuzlugöl, Mimar Sinan, İstiklal ve 4 Eylül mahallelerinin muhtarları da eşlik etti.

Tavra Deresi’nden Kurt Deresi’ne taşınan su kaynağının çok önemli olduğunu belirten Ürgüp, bu projenin hayata geçirilmesinin uzun zaman aldığını söyledi.

Ürgüp; ‘Bu işin yapımı, düşüncesi, projesi epeyce bir zaman aldığı için ancak 4-5’inci senemize denk geldi. Bu proje, Meraküm’ün alt eteklerini takip ederek, halk arasında ‘göze’ olarak da bilinen Kurt deresi alanına 4 bin 400 metre borular döşenerek 630 litre saniye Tavra Deresi suyunun götürülmesi projesidir. Aslında bu proje çok önemli bir projedir. Kamuoyumuzun dahi haberi olmadı neredeyse yaptığımız işten.  İhalesiz bir şekilde sadece boruları satın aldı belediyemiz. Döşeme işini SİBESKİ müdürlüğümüz, alt yapı müdürlüğümüz kendi elemanlarımızla, kendi araçlarımızla yaptık’ dedi.

Ürgüp ve beraberindekiler daha sonra Tavra Deresi’nden, borularla taşınarak suyun getirildiği alana geçerek bilgi verdi. Burada taşınan su da aynı zamanda hatta verildi.

Ürgüp; ‘Yaklaşık 4 buçuk kilometrelik bu alanda gördüğünüz gibi suyun şiddeti ortada. Adeta bir ırmak oluşturdu. Bu Tavra Deresidir. Yani kurt deresinde eskiden göze dediğimiz yerde daha küçük çaplı bir su çıkardı. Şimdi onun belki 10 katı, 20 katı bir suyu tabii Allah’ın vermiş olduğu akılla, fikirle ve onun kudretiyle bir noktadan bir noktaya belediye birimlerimiz taşıdılar. Buradaki başarı tamamen birimlerimize aittir. Bu işçiliği belediye alt yapı bölümünde çalışan müdüründen işçisine kadar personelimiz kendileri yaptılar.’

‘30 MİN METREKARELİK

ÇALIŞMA BİTMEK ÜZERE’

Başkan Ürgüp ve beraberindekiler, daha sonra Kurt Deresi Parkı’na geçerek incelemede bulundu. Mahalle muhtarları ile birlikte parkta yapılan çalışmaları değerlendiren Ürgüp, parktaki çalışmalar ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Parkın toplam proje alanının yaklaşık 326 bin metrekare olduğunu belirten Ürgüp, ilk etap olarak 30 bin metrekarelik alandaki çalışmaların tamamlanma noktasına geldiğini söyledi.

Ürgüp, şu şekilde konuştu:

‘Kurt Deresi Vadi Park dediğimiz yaklaşık 326 bin metrelik parkımızın 30 bin metrekarelik kısmını aşağı yukarı tamamlamış durumdayız. Sadece kamelyaların montajı kaldı. Gördüğünüz gibi bayır alanlar. Yüksek şev alanlar şuanda yeşillendiriliyor. Buralara ağaçlar taşındı, imalatlar yapıldı. Buradaki işin tamamını, tabii ki binaları biz yapmadık. Onları ihale yoluyla yaptırdık ama sert zemin, çim, ağaçların taşınması, planlanması tamamıyla park bahçeler müdürlüğümüzün kendi imalatıdır. Yani diğer taraftaki imalatı SİBESKİ müdürlüğümüz yaptı. Buradaki imalatı park bahçe müdürlüğümüz yaptı. Ben her iki müdürlüğümüze ve personellerine konuyla ilgili başkan yardımcılarımızın da teşekkür ediyorum. Buraya gelen su bir takım alanlarda yönetilecek. Havuzlar, akan sular, kanolar ve kayıkların yüzdürülebileceği alanlar meydana gelecek. Ve burada en önemlisi 5 bin dönümlük bir alan imara açıldı. Burada ciddi bir alanında TOKİ’ye geçişi sağlandı. TOKİ de burada imalata başlayacak önümüzdeki yıllardan itibaren. Burada şu mesajı vermek istiyorum. Yapmış olduğumuz imar revizyonunun bu iş bir parçasıdır. Dolayısıyla ciddi bir çalışmadır. Aslında suyun bir alandan bir alana 6 km mesafede taşınması da akla hayale gelmeyecek bir fikirdir. İşte bu düşünülmesi dahi zor fikri cesaret edilmesi zor olan bu teşebbüsü belediye birimlerimiz tamamladılar. Bu manada emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.’

‘3-5 YILDA BİTECEK BİR PROJE’

Projenin birkaç yıla sığmayacağını 3-5 yıllık bir süreçte tamamlanabileceğini belirten Ürgüp, TOKİ’nin bölgede gerçekleştireceği çalışmaların da önünü açtıklarını söyledi.

Ürgüp; ‘Bundan sonraki etaplar genelde diğer sosyal donatıların oluşturulacağı su oyunlarının, faaliyetlerinin gösterilebileceği, kafeteryaların, bir nikâh salonunun olduğu, mescidinin ve camisinin olduğu diğer alanlardır. Yani 300 bin metrekarelik alanın tamamlanması tabi ki birkaç yıla sığmaz. Bu nereden baksanız 3 yılla, 5 yıl arası bir projedir. Burada özel mülkiyetin ve devlete ait arazilerin TOKİ’ye geçişiyle birlikte inşaatların başlaması açısından da, şuanda 18’i askıda bu bölgenin. Askıdan indikten sonra inşaatların önümüzdeki dönem başlayacağını düşünüyoruz.

Burada gördüğünüz gibi Tuzlugöl, Diriliş, İstiklal Mahallesi, 4 Eylül, Mimarsinan, Selçuklu, Karşıyaka’ya kadar, Emek’e kadar bütün bu şehrin genelde girişi. Bu parktan Sivas’ın tamamı faydalanır ama bu bölge daha fazla faydalanacak. Yani Paşa Fabrikası’nda aşırı bir yoğunluk oluyordu. O yoğunlun bir kısmını burada giderilmiş olacak. Çünkü burada ateşli piknik alanlarımız, kamelyalarımız var. Mangal taşları da geldi zaten. Bunların tamamının faaliyeti burada yapılabilecek. Aynı Paşa Fabrikası’nın suyu burada akacak. Bu düşünce çok önemlidir. Bu düşüncenin gerçekleştirilmiş olması çok önemlidir’ ifadelerini kullandı.

Ürgüp’ün ardından mahalle muhtarları da yapılan çalışmalarla ilgili düşüncelerini dile getirdi. Başkan Ürgüp’e gerçekleştirilen çalışmalar için teşekkür eden muhtarlar, Kurt Deresi parkı ve bu proje ile ilgili hayata geçirilen düşünceleri çok beğendiklerini dile getirdiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!