USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dr. Stankovic´den CÜ´ye Ziyaret

Dr. Stankovic´den CÜ´ye Ziyaret

Dr. Stankovic´den CÜ´ye Ziyaret
26-10-2013 10:23
Google News

RUHİ DEMİR

Makedonya Cumhurbaşkanı Dr. Gjorge Ivanov’un Bilim ve Teknoloji Danışmanı Dr. Bratislav Stankovic, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı makamında ziyaret etti.

Dr. Bratislav Stankovic’in ziyareti ile ilgili olarak görüşlerini dile getiren Cumhuriyet Üniversitesi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık’Dr.Stankovic  Makedonya Cumhurbaşkanı danışmanlığının yanı sıra,aynı zamanda Makedonya Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin rektör yardımcısıdır. Kendisi uzun süre Amerika'da kalmış, bilgi birikimi olan ve alanında önemli bir isimdir. Davetimizi kırmayarak üniversitemize gelip bilgi birikimini öğrencilerimizle paylaştığı için teşekkür ederim. Dileğimizin Dr. Stankovic'in, Makedonya Cumhurbaşkanı Sayın Gjorge İvanov'la beraber Şubat 2014’te tekrar buraya gelmesidir. Hem iki üniversite arasında işbirliğini geliştirmek, hem de bilim hayatına bu gelişmelerle katkılarda bulunmak istiyoruz. Zaten iki üniversite arasında protokol yapmış bulunuyoruz. Bu protokol çerçevesinde birimlerimiz karşılıklı daha iyi projeler üretecektir' dedi.

Dr. Bratislav  Stankovic  ise 'Cumhuriyet Üniversitesi'ni ziyaret etmekten dolayı büyük bir onur duydum. Bu ziyareti daha uzun vadeli ve profesyonel bir çalışmanın başlangıcı olarak görüyorum. Meslektaşlarımla etkileşimlerimden dolayı çok mutlu oldum. Ayrıca seminerim sırasında öğrenciler ve meslektaşlarımın sordukları sorulardan dolayı çok etkilendim, kendilerine teşekkür ederim. Soruların karmaşıklığı ve bilgi düzeyi seminere olan ilgiyi ve hazırlığın yüksek düzeyde olduğunu gösteriyor. Bu işbirliğinin ilerlemesini sabırsızlıkla bekliyorum. Karşılıklı olarak üniversitelerimizin gelişmesini ve işbirliğinin artmasını temenni ediyorum' dedi.

Rektör Prof. Dr. Kocacık, ziyaret anısına Dr. Bratislav Stankovic'e Selçuklu kartalı ve Sivas'a özgü çeşitli hediyeler takdim etti ve Makedonya Cumhurbaşkanı Dr. Gjorge Ivanov'a iletilmek üzere Üniversitemizin davet mektubunu verdi.   

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, Genel Sekreter Prof. Dr. Nevzat Aşıkoğlu, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ertan Buyruk, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Tatar ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı da hazır bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!