USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sosyal Medya Eğitime Katkı Sağlayacak

Sosyal Medya Eğitime Katkı Sağlayacak

Sosyal Medya Eğitime Katkı Sağlayacak
04-11-2013 18:21
Google News


Toplantıya proje kapsamında Sivas’a gelen 6 kişilik Romanya heyeti de katıldı. Proje ile sosyal medyanın eğitimde kullanılması, öğretmen ve öğrencilerin sosyal medyanın etkisine dikkat çekmek, öğrencilerin sosyal medyayı öğrenme süreçlerinde kullanmaları’ hedefleniyor.

ERSAN ARSLAN

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Romanya’nın Slobozia belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü ‘Social Media; A Challenge or A change’ başlıklı AB projesi kapsamında, Romanya’dan 6 kişilik heyet Sivas’a geldi.

Proje çalışmaları kapsamında Sivas’a gelen ve 8 Kasım’a kadar kentte kalacak olan Romanya heyeti, il protokolü ile yemekli tanıtım toplantısında buluştu. Çimen Gurme’de düzenlenen toplantıya Vali Yardımcıları Salih Ayhan, Mustafa Aydın, Ömer Kalaylı ve Mehmet Aktaş, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve milli eğitim şube müdürleri katıldı.

Comenius Regio (Bölgesel Otaklıklar) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında planlanan faaliyetlerle sosyal medyanın öğrenciler üzerindeki etkileri ve eğitime entegrasyonu üzerinde çalışılarak çeşitli faaliyetler yapılması planlanıyor.

AKPINAR, TEŞEKKÜR ETTİ

Toplantıda kısa bir selamlama konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, projeleri hazırlayan mili eğitim personeline teşekkür etti.

Akpınar, ‘Özellikle bu AB Projeleri konusunda bu yıl 3 dalda proje hazırlayıp ulusal ajanstan geçmesini değerli çalışma arkadaşlarıma, bu tanıtım yemeğinde bizleri yalnız bırakmayan, sayın vali yardımcılarımıza, belediye başkan vekilimize ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah nice güzel projelerde buluşmayı ümit ediyorum’ dedi.

3 PROJE İLE TÜRKİYE’DE TEK…

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Harun Kaya, bir sunum yaptı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün AB projeleri hakkında bilgi veren Kaya, 2013 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kurumlarca hazırlanan 10 AB projesi’nin kabul edildiğini, bu projelerden 3’ünü Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüteceğini söyledi.

Projeler hakkında katılımcılara bilgi veren Kaya, ‘2013 yılı itibariyle Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Müdürlüğümüze bağlık kurumlar tarafından hayat boyu öğrenme kapsamında hazırlanmış olan projelerden 10 adet AB Projesi kabul edildi. Bu projelerin toplam hibe miktarı 400.638,50 Euro’dur. Bu projelerden 3 tanesi Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülecek olup, Müdürlüğümüz, 2013 yılında büyük bir başarıya imza atmıştır. Türkiye genelinde Hayat Boyu Öğrenme kapsamında 3 projesi (Comenius LDV ve Grundtvig projeleri) kabul edilen tek Milli Eğitim Müdürlüğüdür.

Ldv Vetpro alanında ‘Mesleki Eğitim alanındaki okul terklerinin engellenmesi’ başlıklı projemizde İsveç, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti ortak olarak yer almaktadır. Bu proje kapsamında bu ülkelere düzenlenecek üç akışta 15’er günlük hareketliliklere toplam 32 kişi katılacaktır. Koordinatör olduğumuz LdV projesinde Sivas Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği, Sivas Teknik Endüstri Meslek Lisesi, Rehberlik Araştırma Merkezi, Etik Derneği, İŞKUR, Eğitimciler Derneği ve Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü iştirakçi olarak yer almaktadır. Projenin toplam bütçesi 52.942 Euro’dur.

Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları projesi kapsamında ‘Community for Social Inclusion’ başlıklı projemizde İngiltere, Slovakya, Romanya, Kuzey İrlanda ve Türkiye ortak olarak yer almaktadır. Sosyal içerme konulu bu projemiz, dezavantajlı grupların sosyal hayata dâhil edilmesini amaçlayan çeşitli faaliyetler içermektedir. Proje sürecine ortak ülkelere, 24 hareketlilik düzenlenecek olup, toplam bütçesi, 25.000 Euro’dur. İlk hareketliliğimiz 18-23 Kasım tarihleri arasında İngiltere’de gerçekleştirilecektir’ dedi.

SOSYAL MEDYA…

Romanya ile birlikte yürütülecek olan ‘Social Media; A Challenge or A change’ başlıklı proje ile ise Sosyal Medya’nın önemine dikkat çekerek eğitim sisteminde ne şekilde kullanılabileceği üzerinde çalışmalar yapılacağını belirten Kaya, bu projenin hibe bedelinin ise 78 bin 154 Euro olduğunu söyledi.

Kaya; ‘Comenius Regio (Bölgesel Ortaklıklar) kapsamında müdürlüğümüz tarafından yürütülen ‘Social Media; A Challenge or A change’ başlıklı proje ikili ortaklıklar kapsamında hazırlanmış olup, ortağımız Romanya’nın Slobozia şehri Belediyesi’dir. Bu proje kapsamında planlanan faaliyetlerle Sosyal Medyanın öğrenciler üzerindeki etkileri ve eğitime entegrasyonu üzerinde çalışılacak çeşitli faaliyetler düzenlenmesi planlanmaktadır. Projenin toplam bütçesi, 78.154 Euro’dur. Bu kapsamda 02-08 Kasım tarihleri arasında Romanya’dan 6 kişilik bir heyet kurumumuza proje çalışmaları ziyaretinde bulunacaktır.

Bu proje ile sosyal medyanın eğitimde kullanılması, öğretmen ve öğrencilerin sosyal medyanın etkisine dikkat çekmek, öğrencilerin sosyal medyayı öğrenme süreçlerinde kullanmaları, bilişim teknolojilerin eğitimdeki rolüne dikkat çekilmesi gibi amaçlara ulaşmak için iki yıllık bir faaliyet planı hazırlanmıştır.

Faaliyet programı kapsamında her iki ortak bölgede, öğrenci ve öğretmenlere yönelik anketler düzenlenecek. Öğretmen ve öğrencilerin katılacağı konferanslar, öğrenciler tarafından proje konusu ile ilgili kısa film yarışması, proje tanıtım materyallerinin hazırlanması, zümre öğretmenleri arası çalışma gruplarının düzenlenmesi gibi faaliyetler planlanmıştır.

Bu faaliyetlerle Sosyal Medya’nın önemine dikkat çekerek eğitim sistemimizde ne şekilde kullanılabileceği üzerinde çalışmalar yapılacaktır’ ifadelerini kullandı.

Toplantıda Romanya’dan Sivas’a gelen proje ortağı ekip üyelerine katılım sertifikası verildi. Romanya heyetindeki konuklar sertifikalarını Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ın elinden aldı.

Programda davetliler ve katılımcılara, Sivas’a özgü menülerden oluşan yemek ikramında bulunuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24.04.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!