USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Yüksek Hızlı Tren, Sivas´ı Parlayan Yıldız Yapacak

Yüksek Hızlı Tren, Sivas´ı Parlayan Yıldız Yapacak

Yüksek Hızlı Tren, Sivas´ı Parlayan Yıldız Yapacak
14-11-2013 18:08
Google News


Proje ile Doğu Karadeniz’de kombine taşımacılık sayesinde demiryolu imkânlarından faydalanabilir hale gelecektir. Sivas-Ankara Hızlı Tren Projesinde de çalışmaları yakinen takip etmekteyiz. 2016 yılında hattın açılması planlanmaktadır. Projenin tamamlanması Sivas’ı parlayan bir yıldız yapacağı muhakkaktır’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurul’da yeniden göreve seçilen Ulaştırma Memur-Sen Şube Başkanı Ömer Vatankulu ve yönetim kurulu üyeleri sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi.

Sivas Belediyesi Selçuklu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kahvaltıya Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli ve Memur-Sen İl Temsilcisi Ömer Anlı da katıldı.

Kahvaltı programının ardından bir konuşma yapan Memur-Sen Şube Başkanı Ömer Vatankulu, ‘Kıymetli delegelerimiz teveccüh göstererek emaneti tekrardan bizlere verdiler. Ben ve yönetim kurlum emanete sahip çıkarak üyelerimizin haklarının takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ulaştırma hizmet kolunda en büyük sendika olarak ikinci yetki yılımızda 9 bin 250 üyeye sahip büyük bir aile olmanın gururunu da taşımaktayız’ dedi.

‘İŞ GÜVENCESİ

TEMEL ÖNCELİĞİMİZ’

Demiryolu ulaştırmasının serbestleşmesi hakkındaki kanunun yürürlüğe girmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vatankulu, bu kanunun asla bir özelleştirme olmadığının altını çizdi.

Bu süreci sendika olarak yakından takip ettiklerini ve iş güvencesinin temel öncelikleri olduğunu belirten Vatankulu, ‘Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleşmesi Hakkında Kanunun yürürlüğe girmesi ile demiryoluyla yolcu ve yük taşımacılığının hizmet kalitesi açısından en uygun, etkin ve olabilecek en düşük fiyatla sunulması için demiryolu taşımacılığında da rekabet ortamı oluşacaktır. Bu kanun asla bir özelleştirme değildir. Süreci sendika olarak yakından takip etmekteyiz ve bu süreçte çalışanların iş güvencesi temel önceliğimizdir.

Demiryolunun yük taşımacılığında payı %5,4 yolcu taşımacılığına %2,2’dir. Hizmet kalitesinin artırılması ile toplam taşıma içerisindeki payının artırılması yolunda biz çalışanlar üzerimize düşen görevi özveri ile yürütmekteyiz’ dedi.

‘TÜDEMSAŞ, DAHA DİNAMİK

BİR YAPIYA KAVUŞACAK’

Bu kapsamda Sivas’ın en önemli sanayi kuruluşu olan TÜDEMSAŞ’ın büyük önem kazandığını belirten Vatankulu, TÜDEMSAŞ’ın kadrosuna katılan yeni personellerin de kuruma dinamik bir yapı kazandıracağına inandığını söyledi.

Vatankulu, ‘İlimizde de bu süreçte ulaştırma alanında çok önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Özetle gelişmeleri değerlendirecek olur isek, Serbestleşme ile demiryolu taşımacılığına yeni aktörler gireceğinden özellikle vagon ihtiyacının artacağı muhakkaktır.

Bu gelişme İlimizin sanayi kuruluşu TÜDEMSAŞ’ı yakından etkileyecek bir gelişmedir. Bu süreç demiryolu araçlarının alt bileşenlerinin üretildiği bir yan sanayinin Sivas ve çevresinde oluşturulmasını sağlayacaktır. Bu yan sanayinin oluşması şehrimizin demiryolu sektöründe ön plana çıkması ve ilerleyen yıllarda demiryolu üssü haline gelmesi açısından da oldukça önemlidir.

TÜDEMSAŞ’ta 17 yıl aradan sonra bu yıl 105 personel işe alınmıştır. Böylece ilimiz istihdamına önemli bir katkıda bulunulmuştur. Yeni personellerin kuruma taze kan etkisi yaparak TÜDEMSAŞ’ı daha dinamik bir yapıya kavuşturacağına inanmaktayız. Artan üretim miktarına paralel olarak ta önümüzdeki yıllarda yeni işçi alımları gerçekleştirilecek ve istihdama önemli katkılar sağlanacaktır. Ayrıca TÜDEMSAŞ’ta son bir yılda genel harcamalarda %30’luk bir düşüş, üretim kapasitesinde ise %32’lik bir artış kaydedilmiştir. Üretimdeki artışa paralel olarak TÜDEMSAŞ’ın tedarikçisi ve çözüm ortağı konumundaki özel firmalarda da yaklaşık 320 kişiye istihdam sağlanmıştır.

TÜDEMSAŞ’ın yeni yönetimi ile uyum içerisinde yürütülen diyaloglarla çalışanların temel ücretlerde tarihinde görülmemiş oranda artış sağlanarak personelin motivasyonun artırılması sağlanmıştır. Bu gelişme TÜDEMSAŞ’ta üretimden kaliteye her alanda kendini hissettirecek özveri ve gayrete dönüşmüştür. Sayın Genel Müdürümüze ve TÜDEMSAŞ çalışanlarımıza bu özverileri ve gayretlerinden ötürü sendikamız adına teşekkürlerimi arz ediyorum’ ifadelerini kullandı.

‘YÜKSEK HIZLI TREN, SİVAS’I

PARLAYAN BİR YILDIZ YAPACAK’

Bölgedeki gelişmeler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Vatankulu, TCDD 4. Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları, GAR binası ve çevresinde yapılan düzenlemeler ile Sivas-Divriği arasında hizmet verecek raybüs seferleri ile ilgili yaşanan gelişmelere değindi. Sivas-Ankara Yüksek Hızlı Tren projesini de yakından takip ettiklerini belirten Vatankulu, 2016 yılında hizmete girecek olan projenin Sivas’ı parlayan bir yıldız yapacağını söyledi.

Vatankulu, şu ifadeleri kullandı:

‘Kıymetli misafirler 4. Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk sahasında bulunan demiryollarında pozlama olarak tarif edilen yol yenileme çalışmaları da tamamlanmıştır. Bu Kapsamda Kayseri’den Kars’a, Sivas’tan Samsun’a konvansiyonel bütün hatlar yenilendi. Bununla birlikte Sivas-Samsun hattının sinyalizasyonlu hale getirilmesi planlanarak ihale aşamasına da gelinmiştir. Sinyalizasyon ile işletme kalitesinin artacağı muhakkaktır.

Sivas Gar ve çevresinin bakımı ve güzelleştirilmesi tamamlanarak Sivas’a ayrı bir güzellik kazandırılmıştır. TCDD iş yerleri, hizmet evleri ve lojmanların bakım ve yenilenmesi de tamamlanarak personelin daha kaliteli bir yaşam alanına sahip olması sağlanmıştır. Tüm bu özveri ve gayretli çalışmalardan ötürü de TCDD Bölge Müdürümüze ve çalışan personellerimize teşekkür ediyorum.

Deliktaş Tüneli ve Tecer-Kangal demiryolu varyantının hizmete açılması ile hattın standardı yükseltilmiştir. Ayrıca Kangal ilçe merkezi demiryolu hizmetlerinden faydalanma imkânı bulmuştur. Şimdi sırada Dünya mirası listesinde yer alan önemli bir şaheser Divriği Ulu Camii ve Divriği Kalesi’ne daha hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlamak üzere Raybüs seferlerinin başlamasındadır. Bu amaçla çalışacak raybüsleri kullanacak makinistlerin sertifikasyon eğitimlerinin tamamlanmasını müteakip deneme seferlerine başlanacaktır.

Düzenli seferlerin başlaması ile hem dışarıdan gelen turistlerin hem ilimizde yaşayan vatandaşların konforlu ve hızlı bir şekilde Divriği’yi ziyaret etmeleri sağlanacaktır. Bununla birlikte bölge insanının kaliteli ulaşım hizmetine kavuşması da sağlanacaktır. Sendika olarak bu çalışmaları yakından takip etmekteyiz. Diğer bir önceliğimiz Sivas’a yakın bir noktaya kurulması planlanan lojistik köy projesidir. Özellikle Karadeniz-Akdeniz Bağlantı Yolu projesi ile entegre edilecek lojistik köy Sivas’ı cazibe merkezi haline getirecektir. Proje ile Doğu Karadeniz’de kombine taşımacılık sayesinde demiryolu imkânlarından faydalanabilir hale gelecektir. Ayrıca gelişme ilimizin istihdamına önemli katkılar sağlayacaktır. Sivas-Ankara Hızlı Tren Projesinde de çalışmaları yakinen takip etmekteyiz. 2016 yılında hattın açılması planlanmaktadır. Projenin tamamlanması Sivas’ı parlayan bir yıldız yapacağı muhakkaktır.’

‘DEMİRAĞ, TARİH YAZDI’

Sivas ve Sivaslı için demiryolculuğun bir yaşam biçimi olduğunu belirten Vatankulu, Sivaslı Nuri Demirağ’ın da bu konuda tarih yazdığını söyledi.

Vatankulu; ‘Sivas demiryolları için çok önemli bir merkezdir ve Sivaslı için demiryolu ve demiryolculuk bir yaşam biçimidir. Demiryolculuğun en önemli temsilcisi de bu konuda tarih yazan Nuri Demirağ’dır. Kendisini bir kez daha buradan minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Tüm bu özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı TÜDEMSAŞ Genel Müdürümüz Sayın Yıldıray Koçarslan’a, 4. Bölge Müdürümüz Sayın Hacı Ahmet Şener’e ve gece-gündüz, kar-kış demeden büyük bir özveri ile çalışan mesai arkadaşlarıma sendikam adına bir kez daha teşekkür ederek yeni Yönetim Kurulumuzu takdim eder saygılarımı sunarım’ ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından basın mensupları ile bir süre sohbet eden Vatankulu, daha sonra yönetim kurulu ile birlikte objektiflere poz verdi.

Ulaştırma Memur-Sen Yönetim Kurulu, şu şekilde oluştu:

Şube Başkanı Ömer Vatankulu, Şube Sekreteri Niyazi Kaleli, Mali Sekreter Behzat Şimşek, Eğitim Sekreteri Ebubekir Taşseten, Teşkilatlandırma Sekreteri Mehmet Ali Avcı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Bahri Çiftçi, Mevzuat ve Dış ilişkiler Sekreteri Sinan Ağkaya…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.03.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!